Evb

Hvorfor baby boomers trenger mer vitaminer

Folk som er 50 eller eldre kan ikke være å få alle vitaminer og mineraler de trenger for å holde seg frisk, uansett hvor variert og balansert deres kosthold. Her er de kosttilskudd du trenger og hvorfor.

Alle som har vært på vitamin midtgangen på den lokale dagligvarebutikk vil ikke bli overrasket over at salget av multivitaminer i Europa står for 5€ milliarder i årlig omsetning. Hva mer, ble nesten halvparten av alle kosttilskudd kjøpt av baby boomers.

Stort utvalg av multivitaminer, individuelle vitaminer og kosttilskudd er nok til å overvelde enhver forbruker. Den gode nyheten er at det er enklere enn du kanskje tror. Faktisk bør for de fleste baby boomers, en multivitamin og kanskje noen nøye utvalgte og lege-godkjent tillegg være alt som trengs.

Vitaminer: hva er den beste multivitamin?

Som mennesker alder kroppene deres gjennomgår en ironisk transformasjon. Eldre voksne generelt trenger færre kalorier og kan spise mindre, men samtidig deres vitamin og mineral krav øke på grunn av mindre effektiv fordøyelse, blant andre fysiologiske faktorer.

"For personer over 50, kan et daglig multivitamintilskudd gi alle mikronæringsstoffer de ikke får i sin daglige matinntak," sier Leticia Aliaga, RD, en kostholdsekspert ved Montefiore Medical Center i Bronx, NY

Konkret anbefaler Aliaga en multivitamin som oppfyller følgende Kosttilskudd Referanse inntak (DRIs) for voksne 51-70 år:

Kalsium: 1200 mg
Magnesium: 320 mg for kvinner og 420 mg for menn
Sink: 12 mg for kvinner og 15 mg for menn
Folat: 400 mcg
B12: 2,4 mcg
Vitamin C: 60 mg (100 mg for folk som røyker)
Vitamin D: 10 mcg
Vitamin E: 8 mg alfa-tokoferol ekvivalenter for kvinner og 10 mg alfa-tokoferol ekvivalenter for menn

Vitaminer: hva om enkelte kosttilskudd?

Siden eldre mennesker er i faresonen for osteoporose, er en individuell kalsium pille med vitamin D også lurt. "Kalsium er nummer én, må du henge på benet du har fordi du ikke vil få noe mer", sier Susan B. Roberts, PhD, professor i ernæring og psykiatri ved Tufts University i Boston. Hun anbefaler en 500 mg kalsium pille. Sørg for å ta kalsium på et annet tidspunkt enn multivitamin din, som kalsium kan forstyrre med sink og jern absorpsjon.

Andre individuelle vitaminer bør tas med forsiktighet og ideelt godkjent av en lege eller ernæringsfysiolog. For mye av en form for vitamin kan påvirke metabolismen og absorpsjon av andre vitaminer.

Ikke bare det, kan det være farlig. "Fettløselige vitaminene A, D, E og K akkumuleres i kroppen og bør aldri bli tatt i store mengder," sier Rose Clifford, RD, en klinisk ernæringsfysiolog i avdelingen for apotek tjenester ved Washington Hospital Center i Washington, DC "Mange eldre mennesker tar warfarin (Coumadin), en medisin som tynner ut blodet, og store mengder vitamin K kan forstyrre dette. Alltid sjekke med apoteket eller lese stoffet etiketten på medisiner for å kontrollere for næringsstoffer og legemiddelinteraksjoner. "

Vitaminer: hvordan du skal velge?

"Alle multivitamin-og mineraltilskudd er i hovedsak de samme, og den dyrere betyr ikke nødvendigvis gi noen fordel utover at av et generisk produkt," sier Nancy Rodriguez, PhD, RD, professor ved Institutt for ernæringsvitenskap ved Universitetet of Connecticut i Storrs.

Kontroller utløpsdatoen og se etter Europa Pharmacopeia (USP) segl. The Food and Drug Administration regulerer ikke kosttilskudd, men USP forseglingen sikrer supplement faktisk inneholder det som er oppført på etiketten.

Og kjøperen pass: Hvis noe høres for godt til å være sant, er det sannsynligvis det. "Kosttilskudd ikke kurere sykdommer" med mindre du har en diagnostisert vitamin eller mineral mangel, sier Clifford, "så hvis et supplement hevder det kan kurere en sykdom som kreft, hjertesykdom, eller problemer med fordøyelsen, være skeptisk." Ditto for "minne forbedring "kosttilskudd, for det er ingen kliniske studier for å sikkerhetskopiere den påstanden.

Til syvende og sist, mens en multivitamin og et kalsiumtilskudd kan være nyttige tillegg, det er ingen magisk blanding som kan erstatte en sunn diett av frisk frukt og grønnsaker, hele korn, og lean protein.