Evb

Hvordan ulcerøs kolitt rammer en familie

En ulcerøs kolitt blusse opp kan skape kaos på familiens planer og i dagliglivet. Kommunikasjon, psykoterapi, og støtte kan hjelpe familiemedlemmer håndtere mer effektivt med situasjonen.

For personer med ulcerøs kolitt, kan familien være en stor kilde til styrke - men det er ikke alltid lett for familier å være sympatisk til situasjonen. Frank Sileo, PhD, en lisensiert psykolog og direktør for Senter for Psychological Ekstrautstyr i Ridgewood, NJ, sier at når en person er diagnostisert med ulcerøs kolitt, "Familien dynamisk nødvendigvis vil endre."

Ulcerøs kolitt: en berørt familie
En diagnose av ulcerøs kolitt kan være forstyrrende og stressende for hele familien, sier Sileo.

For eksempel si at familien er i ferd med å forlate huset for å delta på et barns barneskolen lek, men pappa har utviklet en dårlig kolitt blusse opp, og må holde seg hjemme. Hvordan vil at barnet føler? Eller, kanskje et søsken med ulcerøs kolitt har en blusse opp rett før alle blir klar til å forlate for en familie ferie: Hennes søsken vil sannsynligvis ikke føle vennlig mot henne.

"Familiemedlemmer kan ha en rekke følelser, inkludert harme og sinne mot pasienten, for avbrudd som ulcerøs kolitt kan føre til," sier Sileo.

Og selvfølgelig skoen kan være på den andre foten, så vel. At barn som utvikler en blusse opp før ferien kan meget vel handle ut sine følelser av sinne og skuffelse på hennes familie. Sier Sileo, "Familien omsorg for noen med ulcerøs kolitt kan føle byrden av pasientens frustrasjon, sinne og frykt." Og, selvfølgelig, er det vanskelig å se en du er glad lider.

Så er det usikkerhet av sykdommen - skulle familien få den beach house for uken? Kan du ta den veien tur sammen?

Sileo sier, "Family rådgivning og støtte er viktig i slike situasjoner."

Ulcerøs kolitt: å utvikle en familie plan
Det er viktig å utvikle en handlingsplan for håndtering av vanskelige situasjoner som kan komme opp på grunn av ulcerøs kolitt, sier Sileo. For eksempel, utarbeide en plan som gjør det mulig for familiemedlemmer å komme unna, og å ha tid til å roe ned og er svært viktig for alle involverte.

Å lage en plan for å håndtere stress, og tar deg tid til å uttrykke hvordan du føler til andre medlemmer av familien din, kan hjelpe. "Det er viktig for familier å ha et forum for å lufte og behandle følelser om situasjonen", sier Sileo. Rådgivning eller familieterapi kan gi dette forumet. "Keeping en åpen dialog mellom familiemedlemmer er en integrert del av enhver familie plan," legger han til.

Ulcerøs kolitt: Å forklare sykdommen til yngre familiemedlemmer
Heath Slocum, en talsmann for Crohns og kolitt Foundation of Europe (CCFA), samt en mester golfer, kolitt pasienten, og far til en ung datter, sier voksne trenger å "være ærlig om ulcerøs kolitt og dens virkninger. Jo mer de vet jo bedre. "

Leigh Stein enig. Stein, en fjerde klasse lærer i Pittsburgh, Pa, som har ulcerøs kolitt, sier: "Det er en tendens til å ønske å være beskyttende, men barna kan føle at du lider."

Ærlighet pluss kreativitet kan hjelpe barna håndtere skuffelser. Når ulcerøs kolitt symptomer gjøre det umulig for deg å ta turen til parken eller delta i en annen planlagt aktivitet, Stein sier, "forklarer at det er noe som skjer i kroppen din, og komme opp med innendørs aktiviteter som baking eller håndverk. På den måten de vet at du fortsatt er der for dem. "

Ulcerøs kolitt: utdanning, engasjement, advokatvirksomhet
Foruten familieterapi, kan familier finne støtte gjennom organisasjoner som CCFA.

Slocum er ulcerøs kolitt sidelinjen ham fra golf i 1997, men han har siden vendt tilbake til sporten, plassere i topp 10 på 2008 US Open. Slocum sier hans familie har lært mer om ulcerøs kolitt, og dette hjalp dem vet hva som venter når han returnerte til golf.

Stein enig. Hun mener hele familien hennes dratt nytte av å bli involvert med CCFA. "De første årene var virkelig tøff, men å være rundt familiene til andre mennesker som går gjennom det samme virkelig hjelper." Møte andre mennesker med felles erfaringer hjalp hennes familie vet hva du kan forvente og fjernet noen av frykt og stress under tidlige år.

"Å være advokat og spre bevissthet hjelper også." Stein mener at uformelle advocacy er like viktig som å delta på kurs eller workshops. Enten de er til stede en CCFA hendelse, eller bare dele sine erfaringer med en venn over kaffe, har Stein og hennes familie funnet ut at å spre informasjon om ulcerøs kolitt er styrke.