Evb

Hvordan trening hjelper slitasjegikt

Finn ut hvordan du kan komme i gang med et slitasjegikt treningsprogram som passer for deg og kan hjelpe lindre artrose symptomer.

Mens forskerne fortsatt ikke vet den eksakte årsaken til slitasjegikt, vet vi at det å være over 60 år, bærer overflødig vekt, og å være ute av form hele signifikant øke risikoen. Hvis du allerede har slitasjegikt, eller du ønsker å redusere risikoen for å få det, kan et regelmessig treningsprogram hjelpe.

Artrose: fordelene ved trening

Det er mange fordeler med å starte et treningsprogram - enten du har slitasjegikt eller ikke - men for folk med leddgikt smerte, er det ekstra insentiv til å komme i bevegelse. Regelmessig trening kan bidra til å:

  • Redusere leddsmerter. Artrose ødelegger brusk, spesielt vev som puter leddene våre. "Øvelse øker smøring til brusken i leddet, og dermed redusere Artrose symptomer på smerte og stivhet", sier Anne Menz, PhD, en fysioterapeut ved Massachusetts General Hospital i Boston, Massachusetts Det kan virke motstridende, men ikke trener faktisk fører til stivere ledd og verre slitasjegikt.
  • Styrke muskler. Ettersom vi blir eldre har en tendens til muskler og sener som støtter leddene våre til å bli svakere. "Trening styrker musklene rundt leddene for å beskytte leddene og gi [extra] støtte," sier Menz.
  • Redusere trykket på leddene. Studier viser at det å være enda 10 pounds overvekt i stor grad øker stress på tvers av kneledd med hvert skritt du tar. "Trening kan hjelpe til med vekttap for å minske trykket på leddene," Menz sier.
  • Forbedre den generelle helsen. Artrose symptomer kan holde deg fra å være aktiv, som ikke bare forverrer din slitasjegikt, men er også bra for hjertet ditt. "Trening reduserer all helserisiko forbundet med en stillesittende livsstil," som høyt blodtrykk, diabetes, visse kreftformer, hjertesykdom og hjerneslag, bemerker Menz.

Artrose: starter en øvelse rutine

"Først, sjekk med legen din for å få grønt lys, "råder Menz. Hun foreslår å starte sakte og finne morsomme måter å innlemme trening i din daglige rutine. "Start en walking program i nabolaget ditt, ta ballroom dancing leksjoner med din ektefelle, eller delta i en øvelse klasse," hun råder. Jo mer du nyte aktivitet du velger, jo mer sannsynlig er det å feste med det.

Menz anbefaler også å holde en øvelse journal, "A log vil bidra til å holde deg ansvarlig og også gi motivasjon som du ser du kan gjøre mer hver uke." For folk som ikke har utøvd i lang tid eller hvis slitasjegikt symptomer gjør det for smertefullt å jogge eller gå lange avstander, kan lav effekt trening i et svømmebasseng være svært effektiv. "En vann aerobic trening klassen fører til mindre belastning på leddene, og de fleste kan tolerere denne type trening. Senere kan du gå videre til landbasert øvelse ", sier Menz.

Artrose: de beste typer trening

Personer med artrose bør vurdere å legge til følgende typer trening til sitt arbeide praksis:

  • Omfanget av bevegelse trening. Stretching øvelser er effektive i å forebygge slitasjegikt symptom på leddstivhet. Du kan få denne typen trening trening i en yoga eller pilates klasse.
  • Aerobic trening. Jogging, rask gange, og svømming er eksempler på øvelser som får pulsen opp og øke blodtilførselen til musklene dine. De er veldig effektive i å hjelpe til å kontrollere symptomer på slitasjegikt.
  • Styrketrening. Vektløfting og motstand-band trening er styrke øvelser som bidrar til å bygge opp muskler og sener som støtter leddene.

"Ditt mål med slitasjegikt trening er å etter hvert jobbe deg opp til 30 minutter med aerobic trening fem dager i uken. Dette kan være en stasjonær sykkel, gange, svømming eller dans. Du bør også gjøre styrketrening to til tre dager i uken i en øvelse klasse, eller vekter på treningsstudioet, "råder Menz.

Hvis du har problemer med å komme i gang, spør legen din om en henvisning til en fysioterapeut. "En fysioterapeut kan sette sammen et program for deg som inkluderer smertestillende strategier, omfanget av bevegelse øvelser, stretching og styrketrening, "sier Menz.

Forskning viser at et godt treningsprogram kan bremse utviklingen av slitasjegikt og lindre slitasjegikt symptomer som smerter og stivhet. Dessverre viser forskningen også mer enn halvparten av folk som starter et treningsprogram for slitasjegikt slippe ut innen ett år.

Spør legen din eller en fysioterapeut for tips om hvordan du kommer i gang og stikker med det programmet du velger. Deretter komme seg ut der og gjøre ditt beste for å begå! "Det viktigste er å være konsekvent. Det kan ta seks til åtte uker for å se resultater. Lytt til kroppen din og balanse aktivitet med en god mengde hvile ", sier Menz. Husk at et godt treningsprogram er en av de beste måtene å håndtere dine Artrose symptomer.