Evb

Hvordan trene med leddgikt og såre ledd

Trening hjelper leddgikt smerte, men ømme ledd stoppe deg fra å ville trene. Lær hvordan trening kan forbedre spekter av bevegelser og gjør alle bevegelser lettere.

Forskning har vist at trening kan bidra til å redusere leddgikt smerte og bedre utvalg av bevegelse, og det er nå regnet som en viktig del av leddgikt ledelse.

Dette er langt fra dager tidligere, når mennesker med leddgikt ble advart om å ikke trene for å unngå ytterligere skade på leddene. Legene vet nå at i tillegg til alle sine hjerte helsemessige fordeler, regelmessig mosjon kan:

 • Redusere betennelse, stivhet og leddsmerter
 • Bygg muskler rundt leddene, bedre støtte dem og beskytte dem mot støt og daglig slitasje
 • Øke fleksibiliteten
 • Forbedre utholdenhet

Du trenger ikke å ta noen spesielle forholdsregler for å sørge for at ditt treningsprogram gir maksimalt utbytte samtidig redusere risikoen for skade og smerte fra såre ledd.

Før du begynner å trene med leddgikt

For å komme i gang trygt, snakk med legen din først. Pass på å ta hensyn til eventuelle helsemessige bekymringer slik at du følger et best mulig treningsprogram for dine individuelle behov. Consulting med en fysioterapeut vil være nyttig også, da dette fitness profesjonell er opplært til å bygge konkrete treningsprogrammer for å møte de ømme ledd, smerter, og eventuelle begrensninger du kanskje føler.
Fangsten-22 for å jobbe ut med leddgikt er at mens trening kan bidra til å forbedre tilstanden din, kan du føle deg som om du er i for store smerter til å begynne. En fysioterapeut vil vise deg den riktige måten å komme i gang og hjelpe deg videre til å møte det endelige målet med å trene de fleste dagene i uken.

Også se på gruppetrening designet nettopp for personer med leddgikt. Disse klassene kan vise deg spesifikke teknikker og hjelpe deg tilpasse dem til din individuelle tilstand. Du kan også dele informasjon med andre leddgikt pasienter om trening strategier som fungerer. Disse programmene ofte tilbys gjennom helse klubber, samfunnshus, og Y.

Lage din leddgikt-vennlig trening

Den beste treningsprogram for mennesker med leddgikt har en rekke komponenter og en viss rekkefølge de bør gjøres.

Den varme opp. Det er viktig at du varmer opp før hver treningsøkt. Hvis du ikke gir dine muskler og ledd en sjanse til å varme opp, skade og smerte er mye mer sannsynlig. Bruke minst fem minutter gange eller gjør en annen aktivitet i sakte tempo. Du kanskje også vurdere å bruke varme på leddene før trening, for å hjelpe løsne dem opp.

Øvelsene Det er tre hovedtyper av øvelser som er anbefalt av Arthritis Foundation.:

 • Fleksibilitet eller tøyningsøvelser forbedre spekter av bevegelser og enkel bevegelse. Disse er de mest essensielle øvelser for leddgikt pasienter og bør utføres minst en gang om dagen. Etter skånsom oppvarming, vie de neste 15 minuttene til fleksibilitet øvelser. Mind-body disipliner som yoga eller tai chi inkluderer noen av de beste range-of-motion øvelser tilgjengelig.

  Fleksibilitet trening tips for større suksess:
  1. Bevege seg sakte, forsiktig og bevisst.
  2. Ikke press deg selv forbi liten ubehag.
  3. Strekk i et varmt rom, som vil hjelpe musklene slappe av og gå lettere.
 • Styrke øvelser nytte ømme ledd ved å bygge opp musklene rundt dem. The Arthritis Foundation anbefaler at folk utfører styrketrening annenhver dag, etter at fleksibilitet øvelser.

  Styrke øvelser inkluderer isometriske øvelser som fungerer musklene uten å flytte felles, for eksempel klemme lår muskler mens du ligger på ryggen, og isoton øvelser som fungerer musklene mens bevegelige (bøying) i leddet, for eksempel en beinpress og en delvis stol knebøy.

  Styrketrening tips for større suksess:
  1. Du må ta en dag fri mellom styrketrening økter for å gi musklene tid å gjenopprette.
  2. Enkel i styrketrening - ikke løfte tunge vekter for tidlig.
  3. Hvis du føler leddsmerter, lavere motstand eller hvor mye vekt du bruker, eller bytte til en annen øvelse som fungerer på samme muskelgruppe.
 • Aerob trening er det anbefalt å legge til treningen rutine når du er i stand til å komfortabelt gjøre både fleksibilitet og styrke øvelser. Aerobic er bra for din generelle helse og velvære - bare sørg for å velge riktig type aktivitet for deg.

  Aerobic utøve tips for større suksess:
  1. Unngå high-impact aktiviteter. Turgåing er en god form for aerobic trening for personer med leddgikt, jogging og løping er det ikke.
  2. Utforsk non-impact aerobic aktiviteter. Vannaerobic og svømming er gode former for aerobic som ikke understreke leddene. Sykling er en annen god måte å få aerobic trening.
  3. Mål å gjøre aerobic trening tre eller fire dager i uken. Til syvende og sist, på hver av disse dagene du ønsker å gjøre minst 30 minutter med aerobic trening i målet hjerte serien anbefalt av legen din, men begynner sakte, med enda bare fem minutter.
  4. Ta hensyn til kroppen din. Hvis du har smerter som varer lenger enn én time etter en aerobic trening eller hvis du finner deg selv med hovne ledd eller ledd som er mer stiv og svak, snakk med legen din eller fysioterapeut om hvordan du kan tilpasse treningen.

Den nedkjøling. Den siste del av enhver god treningsøkt er nedkjøling. Disse trinnene vil sikre at kroppen fordeler og kommer seg fra hver treningsøkt:

 • Lette ut av øvelsen. Akkurat som du varmet opp i begynnelsen, sørg for å gi deg selv 5 til 10 minutter for å kjøle muskler og ledd. Gjør din aerobic aktivitet i sakte tempo for å ta pulsen ned og deretter utføre flere strekninger, snarere enn å stoppe øvelsen brått.
 • Ta et bad. Noen gang brukt i et varmt boblebad, badstue eller dampbad kan hjelpe slappe muskler og ledd som har blitt stresset av øvelsen.
 • Ice den. Hvis du har fått ømme ledd, gjelder is eller kalde omslag for å redusere betennelse.

Ja, du må være mer forsiktig med treningen din plan når du har leddgikt, men fordelene gå utover hjertet helse. Trening er viktig å være mobil og nyte livet.