Evb

Hvordan trene med helsemessige forhold

Lær om fordelene ved trening for alle - selv om du ikke er i perfekt helse.

Det er mange fordeler å hente fra vanlig trening. Det kan senke blodtrykket, bedre hjertefunksjon og blodsukkerkontroll, lindre depresjoner, sikre god søvn, redusere risikoen for kreft, og hjelpe administrere vekt, sier Susan Joy, MD, direktør for kvinner Sports Health Program ved Cleveland Clinic.

Utbytte av treningen for hver kropp
Disse fordelene er ikke begrenset til folk som er i stand til å utøve iherdig. Selv en liten bit av daglig gange og fysisk aktivitet har helsemessige fordeler. Som Dr. Joy sier, "Fysisk aktivitet er noe alle bør bygge på, ganske mye uansett hva din helse." Folk i alle aldre og nivåer av fitness kan dra nytte av regelmessig fysisk aktivitet gjøres på et moderat nivå av intensitet.

Hvis du har en funksjonshemming, kan regelmessig mosjon forbedre din evne til å gjøre dagligdagse oppgaver. The US Department of Health and Human Services har etablert fysisk aktivitet retningslinjer for voksne med funksjonshemninger, anbefale minst 150 minutter i uka med moderat intensitet fysisk aktivitet, samt muskel-styrke aktiviteter, når det er mulig.

Når skal snakke med legen din før du trener
Hvis du er under 35 år og i god helse, er det enighet om at du kan begynne et treningsprogram uten å konsultere lege. Hvis du ikke har andre helseproblemer, kan du trygt begynne en langsom, progressive treningsprogram selv om du er overvektig, sier Joy. Men fedme øker risikoen for hjerteproblemer, så oppsøk lege først hvis du er alvorlig overvektig og du ikke har allerede blitt vist for hjertesykdom.

Hvis du har en personlig historie med hjertesykdom, ta medisiner for en hjertesykdom, eller har en familie historie med hjertesykdom i en første-graders slektning (foreldre, søsken eller barn), bør du snakke med legen din før du starter en utøve programmet. Og så skal eldre mennesker - menn over 40 og kvinner over 50 - fordi risikoen for hjertesykdom øker med alderen.

Du bør også sjekke med legen din først hvis du har kroniske smerter på grunn av et strukturelt problem, for eksempel et ledd eller ryggrad lidelse eller smerte på grunn av skade eller operasjon. Du kan trenge hjelp fra en utdannet fitness profesjonell i å utforme et treningsprogram som kan imøtekomme eventuelle range-of-motion begrensninger. Du kan også dra nytte av en profesjonell veiledning hvis du planlegger en mer kraftig mosjon program utviklet for å øke din styrke eller utholdenhet.

Komme i gang med trening
Folk noen ganger overvurdere deres nivå av kondisjon og fysisk aktivitet, sier Joy. Du må ærlig vurdere din kondisjon, deretter jobbe gradvis for å øke den. Det er best å begynne langsomt, for å hindre skade. Overanstrengelse er ikke nyttig, da det kan ha negative effekter. Hvis du trenger å avbryte ditt treningsprogram på grunn av sykdom, starter på et lavere nivå når du fortsetter.

Utøve sikkerhetsmessige hensyn
Hvis du har helseproblemer, kan det være lurt å vurdere iført en medisinsk varsle armbånd og la dine treningsmål partnere og helsestudio ansatte vite om din tilstand. Stopp treningen hvis du opplever brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, svimmelhet, kvalme eller kortpustethet.

På den annen side, ikke la frykten for skade stoppe deg fra å trene. Det er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å forbedre helsen.