Evb

Hvordan stress påvirker type 2 diabetes

Hvis du har type 2 diabetes, stress ledelse avgjørende for å holde blodsukkeret i sjakk. Disse tipsene vil hjelpe deg å balansere stress og diabetes.

Hos personer med type 2 diabetes, ikke kroppen ikke svarer godt til insulin - det hormonet som fjerner sukkeret fra blodet og bidrar til å få det inn i cellene der det kan brukes eller lagres for energi. Administrerende type 2 diabetes med trening, kosthold, og noen ganger medisinering vanligvis holder blodsukkeret under kontroll, men stress kan føre blodsukkernivået å stige.

Stress er kroppens normale reaksjon på fare. Få en rask økning av energi fra sukker hjelper deg å få ut av fare, slik at du kan "slåss eller ta fly" - den menneskelige kroppens naturlige reaksjon på stress. Alles blodsukkeret går opp når de er under stress, men hvis du har type 2 diabetes, kroppen din har en vanskeligere tid å få blodsukkeret til å gå ned igjen.

"Stress er ikke så verst", sier Dinamarie C. Garcia-Banigan, MD, MPH, en endokrinolog og diabetes spesialist ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts "Litt stress kan hjelpe deg å bruke energi og bedre konsentrasjon. Men også mye stress og type 2 diabetes kan være en dårlig kombinasjon, "sier hun." Det er derfor stress management er en viktig del av administrasjon type 2 diabetes. "

Koblingen mellom stress og diabetes

Det er to grunner til at stresset kan føre til en økning i blodsukkernivået hos personer med type 2 diabetes. "En grunn er at personer under stress kan slutte å ta vare på sin diabetes", sier Baha Arafah, MD, en endokrinolog ved Case Western Reserve University School of Medicine i Cleveland, Ohio. "De kan unnlate å sjekke blodsukkernivået, eller de kan gå av deres kosthold og spise eller drikke for mye. "

En annen grunn er at stress øker kroppens behov for energi. "For å få den energien, frigjør kroppen hormoner som øker blodsukkeret," Dr. Garcia-Banigan sier. "Folk uten diabetes kan lage nok insulin til å holde tritt med at sukker og få det inn i cellene der det kan brukes, men hvis du har type 2 diabetes insulin ikke kan holde tritt med høyt blodsukkernivå."

Følelsesmessig og fysisk stress som kan oppstå under en sykdom eller skade kan også forårsake frigjøring av blodsukkeret som er blitt lagret i leveren og muskelceller. "Stress hormoner inkluderer kortisol, adrenalin og veksthormon," Dr. Arafah sier. De har evnen til å øke blod sukker. "

Stressmestring for type 2 diabetes

Hvis du har type 2 diabetes, er det første trinnet i stressmestring å ikke la stresset distrahere deg fra å ta vare på deg selv. Fortsette å kontrollere blodsukkernivået ditt, holde tritt med alle dine testing og kontor besøk, og ikke reagerer på stress ved å endre kosthold eller gå tilbake til dårlige vaner som røyking eller drikking. "Du trenger å identifisere kildene til stress, slik at du kan begynne å håndtere dem på en positiv måte," Garcia-Banigan sier. Her er noen forslag:

  • Trene mer. Øke mengden av trening du får er en fin måte å brenne av stress og blodsukker. "Hvis du kan, kan det være lurt å støte opp treningen til ca 60 minutter om dagen," Garcia-Banigan råder.
  • Spis godt. Opprettholde god ernæring når du er stresset bidrar til å kontrollere blodsukkernivået. "Du må sørge for å få riktig ernæring, slik at du har energi til å takle stress," Garcia-Banigan sier.
  • Forbedre din coping style. Prøv å erstatte negative tanker med positive tanker, utløser redusere stress du kan, og være god mot deg selv. "Lær å styre tiden din godt og gjør deg selv en prioritet," Garcia-Banigan sier.
  • Lær stress reduksjon teknikker. Puste øvelser, meditasjon, og progressiv avslapning er alle teknikker som folk har funnet å være nyttig for stressmestring. Praksis avstressende aktiviteter som fungerer for deg.
  • Få støtte. Ha en kronisk tilstand som type 2 diabetes er stressende i seg selv. Snakk med venner og kjære om dine følelser. Spør din diabetes omsorgspersoner om stress management hjelp, og vurdere å bli en diabetes støtte gruppe der du kan dele følelser, ideer og råd.

Type 2 diabetes krever konstant oppmerksomhet, så ikke la stresset kaste deg av spillet. En av de største nøklene for stressmestring med type 2 diabetes er utdanning. Jo mer du vet om type 2 diabetes, og hvordan stress påvirker blodsukkeret, jo bedre vil du være på å holde både stress og diabetes i sjakk.