Evb

Hvordan søvnproblemer gjøre astma verre

Astma symptomer kan forverres om natten hvis du har sove-forstyrrende problemer som snorking og søvnapné. Finn ut hvordan du kan løse helsemessige problemer som kan rane deg av en god natts søvn.

Astmaanfall kan føre til at du går glipp av skole og arbeid, men astma kan også sette deg i fare for et mer grunnleggende problem - å få nok søvn.

"Astmatikere har ofte problemer om natten", sier Stanley Fineman, MD, en allergolog med Atlanta Allergy and Asthma Clinic, i Georgia.

Studier har vist en sammenheng mellom astma og søvnproblemer som snorking og obstruktiv søvnapné, samt slike sove-rane symptomer som hoste, piping i brystet og puste problemer. Disse utfordringene kan hjelpe deg å få mer og bedre søvn - og muligens forbedre dine astmasymptomer.

Hva holder deg våken?

Visse faktorer spesielt kan forverre eller utløse astma symptomer om natten, inkludert:

 • Økning i luftveismotstanden. Et av de normale endringer i kroppens nighttime biologiske rytmen er en naturlig økning i betennelse i luftveier. "Airways har en tendens til å ha flere spasmer om natten på grunn av normale hormonelle svingninger," sier Dr. Fineman. "De har en tendens til å være mer åpen på ettermiddagen og deretter mer lukket på natta."
 • Nedgang i luftveiene funksjon. Annen kroppslig funksjon som er berørt av kroppens biologiske klokke eller døgnrytmen er hvor godt luftveiene fungerer. "Respiratory stasjonen går ned om natten," sier Todd Rambasek, MD, en voksen og pediatrisk allergolog ved ØNH og Allergi Health Services, i Cleveland, Ohio. Det betyr at kroppen må jobbe hardere for å puste for å gjøre opp for redusert luftstrøm.
 • Nedgang i kroppens naturlige steroider. "Intern naturlig steroid produksjonen går ned om natten", sier Fineman. Folk som ikke har astma kan ikke bli påvirket av at naturlig nedgang i steroider, som er kraftige anti-inflammatoriske midler, men det kan få konsekvenser for personer med astma. Astma forekommer når luftveiene blir betente, noe som gjør det vanskelig å puste. Når nivåene av det naturlige steroider reduseres, reduseres risikoen for luftveisinflammasjon går opp.
 • Lunger. Et tett nese kan gjøre søvnapné og snorking verre og kan forverre astmasymptomer.
 • Allergener i soverommet. Pet dander, støvmidd og andre allergener kan være årsaken til astma symptomer.

Når en medisinsk tilstand er å klandre

Visse sykdommer kan også gjøre det enda vanskeligere for folk med astma å sove godt:

 • Søvnapné. Søvnapné er en søvnforstyrrelse der folk slutter å puste i perioder og ikke klarer å få nok luft inn i lungene. Søvnapné fører til økt betennelse i bronkiene, noe som fører til astma symptomer.
 • Gerd. Et av de mer overraskende astma triggere er gastroøsofageal refluks, eller GERD. "Reflux er en stor trigger for astma," sier Dr. Rambasek. "Det har en tendens til å bli verre om natten." Slik forholdene er relatert: Spiserøret og lungene har samme nerve forsyning, på samme måte nerver koble hjertet til armene, sier Rambasek. "Hvis syren blir høy nok, kan det gå rett inn i luftrøret og inn i lungene, utløser astma symptomer."
 • Fedme. Overvekt kan også øke risikoen for søvnapné, noe som fører til tretthet og slapphet på dagtid og bidrar til redusert aktivitet og trening. Mangel på mosjon bidrar til fedme, skaper en usunn syklus av fedme, søvnapné og astma.

Hvordan å få en bedre natts søvn

Ta disse trinnene for å kontrollere astma og dens triggere kan oversette til mer avslappet søvn:

 • Pinpoint avtrekkeren. "Finn ut hva som utløser din astma", sier Fineman. "Hvis det er støvmidd, ta forholdsregler. For kjæledyr dander, ikke har dyr i soverommet. For pollen, vaske håret og skifte klær når du kommer innenfor, holde vinduer lukket, og så videre. "
 • Være årvåken om astma medisiner. "Take astma controller medisiner regelmessig og som anvist, "sier Rambasek. Hvis du har søvnproblemer som forårsaker astma, er det spesielt viktig å ta kontroll medisiner for å redusere betennelse i luftveiene i løpet av natten.
 • Iverksette tiltak for å hindre gerd. "For å hindre reflux, heve hodeenden og unngå sene måltider og alkohol", sier Rambasek.

Mens søvnproblemer ikke påvirker alle med astma, hvis de får mellom deg og dine tiltrengte førti blunker, arbeide med legen din for å finne løsninger som vil gi deg søte drømmer.