Evb

Hvordan reise med nakkesmerter

Hvis du har nakkesmerter, kan reise være ubehagelig. Finn ut hvordan du kan unngå skjerpende tilstanden din på vei til din destinasjon.

Nakkesmerter kan forverres av stresset, stående eller sittende i en vanskelig stilling for lenge, stadig løfte tunge gjenstander som kofferter, eller sove i en unaturlig stilling. Disse er alle aktiviteter du vil sannsynligvis bli utsatt for hvis du reiser. Hvis du har en tendens til å lide av nakkesmerter, reise smart å nyte turen og holde fra å gjøre vondt verre.

Nakkesmerter og reise: hva du skal pakke
En av de beste måtene å forebygge nakkesmerter er å unngå å ha hodet i en unaturlig stilling for lenge, et sannsynlig scenario hvis du tilfeldigvis å sovne om bord i et fly, for eksempel. Dette fører til at musklene i nakke og skuldre for å stramme opp, og nakkesmerter resultater.

"Når du reiser, ta med en nakkepute. bør du prøve å sitte riktig, og med støtte om du er i en bil eller på et fly, "råder Barbara Boucher, en fysioterapeut og direktør for rehabilitering og idrettsmedisin ved New England Muskel Institute, University of Connecticut Health Center.

Når du pakker, holde disse tankene i hodet:

 • Husk å sette medisiner for nakkesmerter i bære-on bag eller ryggsekk. Over-the-counter valg som paracetamol (for eksempel Paracet) eller ibuprofen (for eksempel Advil) kan bidra til å lindre smerte mens du reiser.
 • Du kan også være lurt å ta en varme wrap eller en ispose, som også kan lindre nakkesmerter.
 • Og så er det ikke å pakke - for mye av noe annet. "Hold reise bagasje lys," antyder Yvonne Johnson, en fysioterapeut og program manager for fysioterapi ved Continuum Center for Health and Healing i New York City. "Tenk om å ta en ryggsekk og sørge for at kofferten har hjul."

Nakkesmerter og reise: komme til målet
Johnson og Boucher tilbyr følgende tips for å unngå nakkesmerter på flyplassen, på flyet, eller i en bil, spesielt under lange turer:

 • På flyplassen, endre plasseringen av din skulderveske fra tid til annen, vekslende skuldre.
 • Strekke nakkemusklene fra side til side og opp og ned, roterende hodet og skuldrene forsiktig.
 • Unngå lange perioder med sittende på flyet eller når du venter på flyplassen. Hvis du kjører, stoppe ofte for pauser for å strekke på bena og lindre nakke stress.
 • Spør flyvertinnen om noen isen. Ice nakken som er nødvendig, fem minutter på og fem minutter av, for totalt 30 minutter. Sørg for å pakke isen i et håndkle eller vaskeklut for å unngå irriterende huden.
 • Prøv å opprettholde god hals holdning.
 • Bruk korsryggstøtte for ryggen, som holder ryggraden i innretting og reduserer belastningen på nakken din.
 • Hvis du leser, kan du prøve å støtte din bok eller et blad i stedet for å holde den med bare armene.
 • Hvis du ikke har en nakkepute, rull håndkle å støtte nakken mens du sover.

Nakkesmerter og reiser: unngå forverring
Noen flere smarte reisetips kan avverge nakkesmerter:

 • Hvis du sitter fast på flyplassen, sjekk for å se om massasje terapi er tilgjengelig. Mange flyplasser har nå massasje-stasjoner, som kan være en stor lettelse for nakkesmerter.
 • Hvis du skal sove borte fra hjemmet, husk at sove uten skikkelig nakkestøtte kan føre til at du våkner stiv og sår. Ring fremover og spør om du kan få en ortopedisk pute, eller ta med din egen.
 • Ikke glem at det å snakke i en mobiltelefon med hodet vippet til side kan sette stress på nakkemusklene. Et headset er et bedre alternativ.

Reiser når du har nakkesmerter kan være en utfordring. Husk å ta hyppige pauser for å strekke og slappe av nakkemusklene. Alltid holde nakken støttes med god holdning og en nakkepute, hvis det er nødvendig. Med noen pre-planlegging og ved å holde disse grunnleggende prinsippene i bakhodet vil du ankommer din destinasjon uten å ha forverret din nakkesmerter.