Evb

Hvordan redusere risikoen for kronisk angina

De fleste hjerte-relaterte sykdommer, inkludert angina, er påvirket av de samme valg av livsstil og helseproblemer. Heldigvis, med litt innsats, er det mye du kan gjøre for å forhindre dette smertefullt, alvorlig tilstand.

Angina er brystsmerter som oppstår fordi, i det øyeblikket, er hjertet ditt ikke får nok oksygen. Det skjer vanligvis noe forutsigbart på et bestemt nivå av anstrengelse eller stress, og er vanligvis avløst av hvile og / eller et medikament som heter nitroglyserin. Hvis du har opplevd et angrep av brystsmerter og legen har konkludert med at det var faktisk angina, har du sannsynligvis også lært at den underliggende årsaken er koronarsykdom (også kalt koronar hjertesykdom), hvor arteriene er redusert med fett innskudd og plakk, sammentrekkende blodtilførselen til hjertet.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Unngå kronisk angina: Etter det første angrepet

Fordi angina er det vanligste symptomet på koronarsykdom, når du har en angina angrep, er det sannsynligheten for lignende angrep i ​​fremtiden - et mønster som kalles stabil eller kronisk angina. Medisiner er tilgjengelige for å bidra til å redusere denne risikoen, men du kan ta ditt hjerte i egne hender - så å si - og gjøre livsstil valg som vil stabilisere eller forbedre den generelle helsen til hjertet og sirkulasjonssystemet. Med felles innsats (og litt flaks), kan du være i stand til å bidra til å minimere hyppigheten av angina angrep.

Unngå kronisk angina: gjør ditt hjerte en tjeneste

Her er skritt du kan ta for å minske sjansene for å få kronisk angina:

  • Gå ned i vekt. Hvis du er overvektig, har hjertet til å jobbe hardere for å støtte kroppen, setter det høyere risiko for sykdom. Når du har mer overflødig kroppsfett rundt midsection din enn på hofter og lår, som setter deg på enda høyere risiko. Overvektige eller fete mennesker har en tendens til å ha høyere total kolesterol og triglyserid nivåer, høyt blodtrykk, og lavere HDL ("godt") kolesterol nivåer, som alle bidrar til muligheten for koronarsykdom og angina angrep. Den gode nyheten er at å miste enda relativt liten vekt - si, en 10 pounds - kan bidra til å redusere risikoen, og få din vekt i normalområdet reduserer det mye lenger.
  • Slutte å røyke. Hvis du røyker, er risikoen for å utvikle koronar sykdom, er den underliggende årsaken til kronisk angina, to til fire ganger større enn for en ikke-røyker. Mens folk som røyker sigarer eller rør har økt risiko, sigarett-røykerne er på høyeste risiko. Hva mer er, i personer som allerede har koronarsykdom, røykere er dobbelt så stor sjanse for å dø av plutselig hjertestans enn ikke-røykerne. Også folk som ikke røyker, men er utsatt for passiv røyking har økt risiko for koronarsykdom og angina.
  • Kontrollere diabetes. Ha dårlig kontroll av blodsukkeret når du har diabetes "tilsvarer blir diagnostisert med hjertesykdom", sier Donna Miller, ANP, en sykepleier utøveren i avdeling for kardiologi ved North Shore Hospital i Manhasset, NY "The økt sukker i blodet skader hjertemuskelen. "Minst 65 prosent av personer med diabetes dør på grunn av hjerte-relaterte sykdommer, men at risikoen faller når blodsukkernivået er godt kontrollert.
  • Redusere høyt blodtrykk. Ubehandlet hypertensjon ikke bare bidrar til innsnevring av arteriene, noe som bidrar til å ha angina, men også skader hjertet selv. Høyt blodtrykk stiver hjertemuskelen over tid og svekker den fungerer, og dette bidrar til å heve risikoen for hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag og andre livstruende tilstander. Redusere blodtrykket til et normalt nivå, gjennom medisinering eller annen måte, reduserer risikoen for koronarsykdom, selv om du teknisk sett fremdeles har hypertensjon diagnose, ifølge Miller.
  • Redusere kolesterolnivået. Ifølge AHA, for å bo på et lavest mulig risiko for koronarsykdom og i forlengelsen, angina, bør du ha en total kolesterol tall som ikke er høyere enn 200 mg / dl eller triglyserider nivå ikke høyere enn 150 mg / dl. Kvinner bør ha en HDL ("gode") kolesterol nivå på 50 mg / dl eller mer, menn bør ha et HDL-nivå på 40 mg / dl eller mer. Anbefalingene for LDL ("dårlig") kolesterol avhenge av dine andre risikofaktorer. Hvis du er ellers med lav risiko for koronarsykdom, mål for et LDL-nivå på mindre enn 160 mg / dl, middels risiko, mindre enn 130 mg / dl, høy risiko, mindre enn 100 mg / dl. Dersom endringer i kostholdet ikke ta med blodet til der de skal være, sterkt vurdere medisinering fordi det er en klar sammenheng mellom kolesterolnivå og risiko for koronarsykdom.

      Kronisk angina er bare et symptom, men det kan være smertefullt og forstyrre livet ditt, og det betyr nesten alltid at du har høy risiko tilstanden koronarsykdom. Det er mulig å forebygge koronarsykdom, og derfor angina, ved å følge noen grunnleggende helsetjenester retningslinjer og være på vakt - og smart nok - å gjøre noen endringer i måten du lever.