Evb

Hvordan påvirker slag gjør kvinner?

Selv om menn har flere risikofaktorer for slag, de er spesielt dødelig for kvinner og utgjør en større trussel mot kvinners helse enn brystkreft.

Stroke statistikk for kvinner er overraskende og urovekkende. Selv om du kan tenke på hjerneslag som en manns sykdom, kvinner har større risiko for å lide et stort handikap mot slag og verre, er mer sannsynlig å dø av hjerneslag enn menn. Dødeligheten for kvinner fra hjerneslag er det dobbelte av brystkreft. Og for afrikansk-europeiske kvinner er tallene enda mer ødeleggende - halvparten vil dø av hjerneslag eller hjertesykdom, sier National Stroke Association.

Stroke: En titt på kvinners risiko

Med det antall kvinner som lider slag nå overgår antallet menn for første gang, kvinner trenger å være bekymret for å minimere risiko for slag og optimalisere generelle helse. I tillegg til risikofaktorer for slag at menn og kvinner aksje, kvinner har også følgende risikoer:
  • Hormoner. Disse omfatter p-piller ( p-piller ) og hormonbehandling i overgangsalderen.
  • Ekstra vekt. "Reservehjul" av ekstra mage fett kan øke kvinners risiko for slag opp til fem ganger når kombinert med høye nivåer av triglyserider, som er fett som finnes i blodet.
  • Migrene. Kvinner er allerede mer sannsynlig å lide migrene enn menn, og de ​​som gjør det er tre til seks ganger mer sannsynlig å lide et slag enn kvinner som ikke har migrene.
  • Å være gravid. Graviditet kan skattlegge hjertet og øke blodtrykket, som begge kan føre til økt risiko for hjerneslag.

Slag og aldring: hva er sammenhengen?

"Akkurat nå, flere kvinner i USA har slag enn menn. Flere kvinner dør av hjerneslag hvert år, og en av de største forskjellene er alder", sier Ralph L. Sacco, MD, nevrolog-in-chief på Jackson Memorial Hospital i Miami, Florida, og talsmann for European Stroke Association. "Kvinner har en tendens til å leve lenger, og alder er en så viktig faktor i å øke risikoen for slag. Det er flere eldre kvinner der ute, så det kommer til å være mer slagpasienter hos kvinner enn menn," sier Dr. Sacco. "I den eldste aldersgruppen, synes den faktiske risikoen for slag til å være litt større hos kvinner enn hos menn i 70 og 80-tallet."

Årsakene er fortsatt ikke klart. "I lang tid var det [idé] at østrogener beskyttet kvinner i sine yngre år, og når de ble menopausen at beskyttelsen var tapt, og en økt risiko for hjerneslag kan skje", sier Sacco. Flere store studier har nå "funnet at risikoen for slag er større på grunn av behandling med postmenopausal østrogen. Vi vet ikke egentlig hvorfor, "bemerker Sacco.

Stroke: symptomer hos kvinner

Kompliserer situasjonen er at kvinners slag symptomer er ofte ganske annerledes enn de typiske symptomene som menn opplever.

"Noen ganger kvinner med hjerneslag kan presentere med mer atypiske symptomer -. Som er blitt funnet for hjerte og karsykdommer samt hjerneslag Studier har vist at for eksempel visse smertesyndromer og endring av bevissthet, som vi ikke alltid tenker på som typisk hjerneslag symptomer, kan bli sett oftere hos kvinner enn menn ", sier Sacco. I tillegg til smerter, kan kvinner også oppleve kvalme, brystsmerter, hjertebank, eller problemer med å fange pusten.

Ifølge Sacco, medisinske fagfolk er nå klar over forskjellene i slag symptomer mellom kjønnene. "I det store og helsepersonell nå vet hvordan å gjenkjenne symptomer på hjerneslag. Det er mer at pasienten ikke erkjenner hva de tegn og symptomer på hjerneslag er og ikke få legehjelp raskt nok," Sacco notater.

Det er viktig for kvinner å forstå risikoen for hjerneslag og være klar over at de kan ha et annet sett med faresignaler enn menn. Fremfor alt, ikke børste av slag symptomer fordi du tror det er en sykdom som rammer menn - det kan snike seg på kvinner som ikke er klar over at de er hver bit i fare.