Evb

Hvordan påvirker aldring din søvn sykluser?

Søvn: Ekspertene veie inn

Det er ikke din fantasi - du sover annerledes enn du gjorde da du var yngre.

Everyday helse: Hvordan påvirker aldring søvnen din syklus?

David O. Volpi, md, FACS ( nycsnoringsleepapneacenter.com )

Som vi alder, våre søvnmønster endres på grunn av endringer i vår hjerne bølge mønstre. Hvis du noen gang har prøvd å vekke en sovende barn, er det veldig vanskelig. Det er fordi barn har høyere og lavere hjernebølger, noe som fører dem til å sove dypere. I løpet av årene, disse toppene får lavere og raskere, og som vi alder vi har en tendens til å våkne mer i midten av natten. Lyder som vi pleide å være i stand til å sove gjennom - slik som bjeffende hunder eller vår partner er snorking - nå forstyrre vår sover.

William Dement, md, phd ( end-your-søvn-deprivation.com )

En viktig effekt av aldring på søvn er å gjøre det lettere, dvs. lettere å vekke den sovende. De fleste søvnforstyrrelser, f.eks, restless legs syndrom og søvnløshet, øker med alderen.

Russell Rosenberg, phd ( sleepfoundation.org )

Søvn er en god refection av generelle heia. Hvis du forblir i god allmenntilstand i 60-årene og utover, bør søvn også forbli tilfredsstillende. Som vi alder, medisinske problemer begynner å øke, påvirker kontinuiteten i søvn. Mens han fortsatt noe kontroversielt blant søvn forskere, gjør behovet for søvn ser ut til å avta litt som vi alder. Med hensyn til de mengder av de ulike søvn stadier og aldring, dyp eller langsom bølge søvn avtar betydelig som vi alder. Dette funnet er mer tydelig hos menn enn kvinner.

Scott eveloff, MD ( somnitech.com )

Aldring har en klar effekt på søvn og sove stadier. Som vi alder pleier vi å miste slow-wave, eller styrkende, søvn. Dette blir mest markert i eldre voksen alder. REM, eller drømmen søvn, reduserer litt med aldring. I motsetning til det mange tror, ​​er REM-søvn ikke den mest oppkvikkende eller avslappende søvnen. Søvn blir samlet mer fragmentert og lettere som vi alder også.

Conrad iber, MD ( hcmc.org / søvn )

Ettersom vi blir eldre, vi sover mindre.

John K. Mori, MD ( sleepcenterinfo.com )

Aldring påvirker søvn på flere forskjellige måter. Vi bruker mer tid i løpet av natten i den letteste stadiet av søvn og har flere oppvåkninger i løpet av natten som vi alder. Mengden av slow wave søvn (dyp søvn) avtar med alderen og at eldre aldersgrupper blir det vanskeligere å sove gjennom hele natten.