Evb

Hvordan overvinne vanlige slutte røykfrie hekk

Har forsøk på å slutte å røyke traff en veisperring? du kan ikke engang være klar over noen av de hindringene som står i veien. Her er hvordan du kan bryte gjennom de utfordringene som truer din stop-smoking forsøk.

Prøver å slutte å røyke er vanskelig. Selv med hjelp av alle de stop-smoking hjelpemidler som er tilgjengelige i disse dager, mange mennesker har en tøff tid å komme over disse sigarett cravings for godt.

Hva forskere er nå lære er at noen barrierer på veien til å slutte å røyke suksess kan være vanskeligere å overvinne enn andre. Som et resultat, kan noen mennesker har en ganske enkel tid å gi opp sigaretter, mens andre sliter med flere forsøk på å slutte.

"Hindringer som hindrer folk fra å slutte kan være psykologiske, sosiale eller miljømessige," sier Amanda L. Holm, MPH, leder av tobakk behandlingstilbud ved Henry Ford Health System i Detroit. "Psykologisk, mange mennesker tror at de ikke er underlagt de skadene forårsaket av røyking eller de mangler tillit til deres evne til å slutte. De kan også knytte røyking med andre lystbetonte aktiviteter som å spise, drikke kaffe eller alkohol, eller bare med deler av sine daglige rutiner som å kjøre bil til eller fra jobb. "

Her er vanlige veisperringer på dine slutte å røyke innsats - noen som du kanskje ikke engang klar er problematisk - og hvordan du kan overvinne dem.

Din alder og forsøk på å slutte å røyke

En av de uheldige myter om å slutte å røyke er at når du når en viss alder, er det ingen vits i å prøve å slutte av helsemessige årsaker. Holm sier at dette er flat-out usanne. "Folk i alle aldre kan og vil slutte, og selv de eldre kan realisere helsemessige fordeler fra å slutte," sier hun.

Men gjør Holm erkjenner at røykeslutt kan være vanskeligere for eldre mennesker som kan være mer fastlåst i sine vaner enn yngre mennesker. På den annen side kan de ha hatt mer praksis på å prøve å slutte, noe som kan bidra i arbeidet. "Røykeslutt innebærer å lære en masse nye problemer som må erstatte den vanlige handling lyste opp, og lære ny atferd tar praksis," sier hun. Faktisk, den britiske Centre for Tobacco Control Studies fant at eldre røykere er mer sannsynlig enn yngre røykere til å være i stand til å slutte med hell.

Kjønn og dens effekt på et stop smoking program

Mens noen studier har indikert at menn har vært litt mer vellykket på å slutte, er realiteten at både menn og kvinner møte sine egne utfordringer når det gjelder å sparke disse sigarett cravings. "Studier har vist at kvinner har en tendens til å være sterkere fysisk avhengige enn menn," Holm sier. "Men, menn er mindre sannsynlighet for å søke hjelp og støtte under et forsøk på å slutte." Den britiske Centre for Tobacco Control Studies fant også at menn kan være mer sannsynlig å lykkes når de får tilgang stop-smoking tjenester for å hjelpe dem til å slutte.

En unik situasjon som ikke sluttet hjelpe kvinner - i hvert fall midlertidig - er å være gravid, fordi de helsemessige effektene av røyking på det ufødte fosteret er godt kjent. "Røyking under svangerskapet kan føre til for tidlig fødsel, morkakeløsning, lav fødselsvekt, dødfødsler, spontan abort, og krybbedød (SIDS) og har vært assosiert med kognitive, atferdsmessige og emosjonelle problemer hos barn," sier Diane Massucci av North Shore-LIJ Center for Tobacco Control i Great Neck, NY

Men på baksiden, mange kvinnelige røykere gjenoppta røyke etter sine babyer blir født. Og Holm sier det er en av de verste tingene de kan gjøre. "Det er viktig for gravide å lage planer å bo røykfritt etter at deres barn blir født," sier hun. "Passiv røyking er knyttet til barnets helseproblemer og plutselig spedbarnsdød." Dobling opp på stop-smoking hjelpemidler for å holde sigaretter bort fra deg og din baby.

Stoppe sabotasje fra andre røykere

Å være rundt andre røykere, selvfølgelig, kan være et stort hinder i arbeidet med å slutte å røyke. Ofte, hvis du er seriøs om å slutte, kan du ha noe annet valg enn å unngå andre røykere - i hvert fall for en stund - for å unngå din vanlige røyking utløser, sier Massucci. Omorganisere ditt sosiale liv til hyppige steder hvor røyking er forbudt, for eksempel på kino, museer, og biblioteket. "Newly-Quit røykere bør utvikle strategier for å bruke når rundt røykerne, som å bruke nikotin erstatning produkter, mosjon, eller drikkevann," legger hun til.

Det er ingen tvil om at du vil møte utfordringer hver dag, spesielt når du først bestemmer deg for å slutte å røyke. Å vite hva noen av dem er vil hjelpe deg å bedre planlegge din stop-smoking strategi og til slutt oppnå suksess.