Evb

Hvordan måle blodsukkernivået

Få nøyaktige resultater fra blodsukkerapparatet er avgjørende for god diabetes ledelse. Her er hvordan du sørge for at resultatene er korrekte.

Når du har type 2 diabetes og stole på medisiner og muligens injeksjoner av insulin for å holde blodsukkeret stabilt, måle blodsukkeret regelmessig er viktig. Dette innebærer å ta en liten prøve av blod, ofte fra en finger stikk, og ved hjelp av en blodsukker-meter som leser hvor mye sukker (glukose) er i den prøven.

Det høres enkelt ut, men nøyaktig måle blodsukkeret for diabetes management krever ikke bare riktig prosedyrer og teknikker, men også utstyr som gir korrekte og detaljerte resultater. Det amerikanske Food and Drug Administration er for tiden gjennomgår blodsukkerapparat for å sikre nøyaktighet for helse og sikkerhet for mennesker med diabetes. Men inntil denne gjennomgangen er fullført, må du sørge for at du tar de mest nøyaktige blodsukker målinger mulig.

Måle blodsukker: bruke riktig utstyr

Slik skal kontrollere blodsukkernivået, trenger du:

 • Spritservietter å rense huden
 • En steril lancing verktøy for å stikke fingeren
 • Test-striper
 • En glukose meter for å lese strimmelen

Her er noen tips for å forberede ditt utstyr for å få de mest nøyaktige blodsukker målinger:

 • Bli godt kjent med utstyret. Før du begynner å bruke din blodsukkermåler, les instruksjonene, og følg dem nøye.
 • Bruk bare kompatible teststrimler. Du trenger ikke å kjøpe merkevarer teststrimler, men det er viktig at strimlene er laget for å arbeide med din glukose meter for nøyaktige resultater. Bruker feil teststrimler - som betyr de som ikke er designet for måleren din - kan forårsake feil resultater når du måler blodsukkeret.
 • Pass på at strimlene ikke har utløpt. Kontroller utløpsdatoen på blodsukkerstrimlene og kast eventuelle utdaterte strimler.
 • Rengjør apparatet regelmessig. Kontroller at glukose meter er ren, uten rusk på linsen på maskinen.
 • Kalibrere maskinen. Input kalibreringen koden som er trykket på flasken med strimlene inn din glukose meter når du teste din maskin.
 • Sjekk resultatene fra apparatet mot laboratorium blodsukkeret resultater ved å bruke apparatet på samme tid du har blod trekkes for et laboratorium blodsukkernivå. Sammenligne resultatene.

Måle blodsukker: testing tips for nøyaktighet

Etter disse grunnleggende trinnene hver gang du sjekke blodsukkernivået vil ytterligere bidra til å sikre nøyaktighet:

 • Start alltid med rene hender. Vask og tørk hendene før du begynner å bruke utstyret.
 • Rengjør området før du stikke huden din. Sveip desinfeksjonskompressen over huden der du vil trekke blod, vanligvis en fingertupp. Bruke sterile lancing verktøy, stikk i huden og forsiktig plassere bloddråpen på teststrimmelen. Sørg for at du får nok blod på teststrimmelen for måleren å nøyaktig lese den - instruksjonene skal fortelle deg hvor mye blod maskinen trenger for å få en god lesing.
 • Sett teststrimmelen inn i glukose meter. Sørg for at du følger instruksjonene på nøyaktig hvordan du gjør dette, som å skrive det feil kan resultere i en unøyaktig lesing.
 • Gjennom resultatene. Sjekk antall at glukose meter gir deg og sammenligne det med hvordan du føler deg. Er det fornuftig? Hvis du opplever symptomer på lavt blodsukker, men glukose meter sier blodsukkernivået er høyt, stole på magefølelsen og sjekke med legen din eller produsenten av glukose meter.

Å vite hvor mye glukose du har i blodet ditt er avgjørende for god diabetesbehandlingen, og kommende fremskritt innen teknologi vil hjelpe diabetespasienter få mer nøyaktig informasjon. Inntil da, følg disse instruksjonene for å få de mest nøyaktige blodsukker målinger mulig.