Evb

Hvordan klær kan påvirke psoriasis

Hva du bruker kan påvirke symptomene på psoriasis. Følg disse klær tips for å bidra til å få tilstanden under kontroll.

Hvis du er en av de 7,5 millioner mennesker i Europa leve med psoriasis, er den enkle handling å få kledd ikke alltid så enkelt. Dine klær valg kan påvirke mer enn bare stilen din, de kan faktisk bidra til å lette eller forverre symptomene dine.

For eksempel kan visse typer klær forverre hudirritasjon og flare-ups relatert til psoriasis, men de med psoriasis ofte bruker klær for å skjule symptomene. Det kan bli en ond sirkel hvis du ikke er forsiktig.

"Pasienter med psoriasis har svært kløende, irritert, sprukne tørre plaketter eller områder av huden. Som en konsekvens huden vil lett blø," sier Erin Boh, MD, PhD, professor og styreleder i dermatologi ved Tulane University Health Sciences Center i New Orleans. "Fordi huden er tørr, sprukket, og oser til tider, vil klærne holde seg til de åpne områdene, noe som ytterligere bidrar til blødningen."

Hvordan du kan redusere ubehag med klær

Den gode nyheten er at det er ting du kan gjøre, klær-messig, for å hjelpe håndtere smerte, blødning og ubehag forbundet med psoriasis. Vurdere disse trinnene:

  • Velg bomull. Sammenlignet med andre stoffer, bomull er mindre sannsynlig å irritere huden eller forårsake overoppheting. Så prøv å bære lette bomullsklær ved siden av huden din når det er mulig, og unngå materialer som ull og syntetiske stoffer. "Syntetiske klær ikke" puste "så mye som bomull," sier Dr. Boh. "Syntetiske stoffer er litt verre blant annet fordi de forårsaker varme oppbevaring og også fordi de holde seg til de åpne områdene."
  • Vask duft-free. Klesvask vaskemiddel kan også påvirke din psoriasis. "Jeg anbefaler å finne uparfymert vaskemiddel og tøymykner. Noen ganger parfymerte produkter kan forverre psoriasis," sier Bruce Bebo, PhD, direktør for forskning for National Psoriasis Foundation. Flytende vaskemidler kan være å foretrekke fremfor solid seg, legger Boh, som de oppløses bedre og vaskemiddel partikler kan være mindre sannsynlig å holde seg til klær.
  • Gå løs. Stramme klær kan forverre symptomene på psoriasis. "Comfort er en svært viktig sak for de med psoriasis. Hvis en artikkel av klær er for stramt, for eksempel, og gnir på en eksisterende lesjon, kan det føre til mer smerte eller irritere sår," sier Dr. Bebo. Så velg løsere klær og undertøy (for eksempel boksere enn truser) når det er mulig.
  • Bruk lys-farger for å minimere utseendet på flak. Hvis du er bekymret for hud flak som vises på klærne, husk at lyse farger og mønstre typisk skjule flak bedre enn mørke farger.
  • Hvis du trenger å skjule din psoriasis. Et nasjonalt Psoriasis Foundation undersøkelse fant at 40 prosent av pasientene rapporterte velge sine klær for å skjule sin psoriasis. For dager da du ikke ønsker å forholde seg til fremmede reaksjoner, iført en lang ermet skjorte, lange bukser og en strategisk plassert skjerf vil redusere antall uønskede blikk. Men vær klar over at å dekke opp kan bidra til varmelagring, så velger stoffer med omhu.

Også huske på at som du behandler huden din tilstand, kan din komfort nivå med seg ulike typer klær øke.

"Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig nå til behandling av psoriasis, slik at mennesker med denne lidelsen kan ha normal-vises hud, lindring av smerter i leddene og huden, og ser bra ut, alle som deretter vil tillate pasientene å ha noen slags klær de liker - inkludert badedrakter, shorts, eller ingen i det hele tatt ", sier Boh.