Evb

Hvordan kjæledyr kan hjelpe bipolar lidelse

Enten de er opplært til å hjelpe med konkrete saker eller bare er elskelig familiemedlemmer, kjæledyr og service dyr kan lette bipolare symptomer og hjelpe pasientene føler seg bedre.

Folk sliter med bipolar lidelse kan være i stand til å finne firbente trøst fra sine deprimerte lows og maniske høyder gjennom tjenesten dyr og selv vanlige kjæledyr.

Pet terapi, også kjent som dyreassistert terapi, er ofte anbefalt for personer med bipolar lidelse eller andre stemningslidelser. Tjeneste dyr, for eksempel psykiatriske service hunder, gi kameratskap og er opplært til å arbeide med en bestemt pasient å hjelpe vedkommende avtale med sine funksjonshemninger, inkludert spesifikke bipolare symptomer.

Men trenger du ikke en spesialutdannet dyr for å få psykologiske fordeler av å ha et dyr i nærheten. Nyere studier har vist at bare eie et kjæledyr kan hjelpe noen som er utvinne fra en alvorlig psykisk lidelse.

Bucky: En spesiell tjeneste hund

Donna Dykstra, 54, fra Seattle, eier en dyr, en 10-år gammel Shetland sheepdog heter Bucky. Bucky har blitt opplært til å hjelpe Dykstra håndtere problemer knyttet til helsen hennes og hennes bipolar lidelse.

Under alvorlige maniske humørsvingninger, hallucinates Dykstra noen ganger. Bucky hjelper henne sortere ut hva som er virkelig og hva som ikke er det. "Å se og høre uvanlige ting var virkelig skummelt noen ganger," Dykstra minnes. "Jeg pleide å se døde mennesker -. Folk rundt meg ville [synes å være] død Da ville jeg begynne å se døde kropper liggende rundt [Bucky] er opplært til å varsle til noe som er uvanlig rundt ham Hvis det virkelig var en død.. person liggende på fortauet, ville han være å svare på det. " Når Dykstra er beroliget av Bucky at det hun ser egentlig ikke er der, er hun i stand til å utføre stress-reduksjon teknikker for å roe seg ned.

Bucky også er opplært til å hjelpe Dykstra avtale med sosial tilbaketrekning som kan følge av en depressiv episode. "Når jeg føler spesielt deprimert, jeg ønsker å trekke seg og samhandle med absolutt ingen," sier hun. "En del av min egenomsorg og velvære plan tar Bucky for turer i en svært travel park. Jeg har ikke noe valg da fordi han vil samhandle med andre mennesker og trekke meg ut. Små barn kommer opp og sier:" Kan jeg klappe den babyen Lassie? "

Bucky hjelper også Dykstra avtale med et annet problem hun har, en delvis anfall lidelse. Jordskjelv noen ganger skje i Seattle, men Dykstra kan ikke alltid stole på sine sanser. "Jeg opplever jordskjelv som egentlig ikke skjer," sier hun. "Bucky varsler til jordskjelv. Så hvis jeg føler et jordskjelv, jeg ser på ham. Hvis han varsler, så det er egentlig et jordskjelv. Hvis han er avslappet, så er det et anfall."

Andre fordeler med kjæledyr eierskap

Å ha en tjeneste dyr spesialtrent til å håndtere dine symptomer kan være en stor hjelp. Men Fido mutt eller Zsa Zsa den reddet katt også kan bidra til å berolige bipolare symptomer. Legene har funnet at kjæledyr er en stor fordel for folk å komme seg fra alvorlige psykiske lidelser:

  • Dyr gir en følelse av å være kjent og forstått, med en følelse av ubetinget kjærlighet som kan gjenopprette en persons empati.
  • Dyr gjør bipolare pasienter til å føle seg mer kontakten med verden - de kan føle en forbindelse med kjæledyr eller, som Dykstra, finner at kjæledyret tvinger dem til å få kontakt med andre mennesker.
  • Dyr skaper en beroligende følelse av familien for en person med bipolar lidelse.

Og de kan bidra til å bygge din følelse av egenverd og selvtillit. Du kan føle deg mer kontroll over livet ditt fordi du tar godt vare på din hund eller katt. Dyr kan også gi en følelse av mening til en pasient i spesielt dårlig form. "Jeg kunne ikke begå selvmord, tilbake når det var et problem, fordi jeg måtte ta vare på hunden min," Dykstra sier.