Evb

Hvordan holde seg sosialt engasjert som du alder

Kunne facebook holder nøkkelen til sunn aldring? kanskje! eksperter sier at å være aktiv og sosial kan forbedre livet ditt som du blir eldre og hjelpe avverge tilstander som demens og depresjon.

Leter du etter den stadig unnvikende ungdomskilden? Ser ikke lenger. Det er mange ting du kan gjøre for å holde seg vital og sunn som du blir eldre - for eksempel å trene regelmessig og spise en sunn diett - men eksperter tror nå at en av de beste måtene å alder elegant er å engasjere seg i litt sosiale nettverk, både online og off.

Fordelene ved å bo engasjert

Etter hvert som du blir eldre, kan normale endringer i hjernen gjøre det vanskeligere for deg å lære ny informasjon eller huske ting. Hos personer som har demens, blir denne intellektuelle verdifall så alvorlig at det forstyrrer deres liv. Noen ganger kognitiv svikt ikke kan unngås, men i andre tilfeller, holde tankene dine stimulert kan eller i samspill med jevnaldrende hjelpe avverge demens og depresjon, en annen vanlig senior helse bekymring.

En fersk studie fra Rush Alzheimers Disease Center i Chicago fant at svært sosiale seniorer hadde en 70 prosent lavere rate av kognitiv svikt enn sine mindre sosiale jevnaldrende. En annen studie, gjennomført av forskere ved University of Alabama i Birmingham, oppdaget at Internett-bruk var assosiert med en 30 prosent nedgang i depressive symptomer.

Tips for å bo sosialt engasjert som du alder

Det er mange måter å holde seg sosialt tilkoblet og intellektuelt stimulert:

  • Styrk ditt sosiale nettverk. Gjør en innsats for å opprettholde nære personlige relasjoner med familiemedlemmer, venner, menighetsmedlemmer, naboer og andre viktige personer i livet ditt. Selv om de ikke er i nærheten, kan du fortsatt holde kontakten via e-post eller Facebook. Ifølge data fra Pew Research Center Internet & European Life Project, er den 74-plus demografisk den raskest voksende gruppen på tvers av web-baserte sosiale nettverk. Bruk av nettsteder som Facebook og Twitter blant Internett-brukere 65 år og eldre vokste 100 prosent mellom 2009 og 2010, fra 13 prosent til 26 prosent. Mange omsorgsboliger sentre har selv begynt å tilby teknologi klasser for å få seniorer på nettet og i sosiale nettverk loop.
  • Spille "mind" spill. Regelmessig gjør kryssord og spille chessand andre intellektuelt stimulerende spill holder deg aktiv, og hvis du spiller med andre, hjelper deg å holde sosialt koblet til jevnaldrende. Forskere mener at både din kropp og ditt sinn følge prinsippet "bruk det eller mist det." Så tenk på disse spillene som morsomme måter å trene hjernen din.
  • Bli med i en klubb. Kontakt din lokale eldresenteret og spørre rundt for å se om det er noen klubber i ditt område du ville være interessert i å bli en del av. Møtende vanlig bok klubb, hage klubb, eller kunst klubbmøter er en fin måte å møte nye mennesker og etablere givende relasjoner med folk som har samme interesser.
  • Gå tilbake til arbeidet. Mange opplever stress etter at de fratre, føler at de har mistet en del av sin identitet. Hvis du lengter etter å jobbe igjen, bør du ta en deltidsjobb, noe som kan bidra til å holde sinnet stimulert og gi deg en følelse av større bidrag. Civic ventures og Work søkeprogrammet tilby hjelp til eldre mennesker som ønsker å komme tilbake i arbeidsstokken.
  • Frivillig i din kommune. Hvis du vil ha en følelse av formål eller bidra til en større sak, finne en måte å jobbe frivillig i din kommune. Du kan finne ut mer om frivillige muligheter gjennom organisasjoner som Senior korps, en statlig organisasjon som kobler seniorer med lokale og nasjonale organisasjoner som har behov for frivillige. Nyere studier viser at eldre personer som frivillig har en redusert risiko for død sammenlignet med sine kolleger som ikke gjør det.
  • Tilby familien hjelp. Hvis du har barnebarn eller andre unge familiemedlemmer du ønsker å se mer av, tilbud om å sitte barnevakt regelmessig. Jage rundt etter barna er en fin måte å holde deg fysisk aktiv og forbedre din følelse av velvære.

Det er ikke uvanlig for eldre mennesker å bli sosialt og intellektuelt trukket tilbake. Men hvis du gjør en innsats for å holde seg engasjert som du blir eldre, vil du finne mer glede og tilfredshet i livet - og det er en god sjanse for at du vil bli sunnere som du alder.