Evb

Hvordan holde natteskrekk fra skremmende deg

Knekke koden for de redsler forstyrre barnas søvn.

Hvis barnet ofte våkner om natten med et høyt, skremmende skrike, kan du tenke et mareritt er å klandre. Men et barn som ikke husker hendelsen i morgen kan være en av de 3 til 6 prosent av barn som har natteskrekk (også kalt sove redsler).

Hva som forårsaker natteskrekk?

Årsaken til natteskrekk er ikke fullt ut forstått. De vanligvis skje når barn inn i en veldig dyp søvn, kjent som stadium 4 søvn, sier Dingfelder. Som hjernen modnes, blir dette skiftet jevnere, sier hun.

"Men for barn som fortsetter å oppleve den terroren, de ofte er utløst av økt stress, endringer i rutinen, matvarer, eller sykdommer", sier Dingfelder. Det er antatt at disse typer situasjoner føre til et barn å tilbringe mer tid i dyp søvn, sier hun. Natteskrekk generelt topp mellom tre og fem år.

Natteskrekk eller mareritt: hva er forskjellen?

"Night redsler er generelt skilles fra vonde drømmer etter den fysiologiske kroppen responsen vist av barn," sier Rebecca Dingfelder, PhD, førsteamanuensis ved Duke Child and Family Study Center i Durham, NC "Når våknet fra en natt terror, et barn vil vanligvis vise en svært rask puls, svetting, blek hudfarge, og gråt. Det er også vanlig for barnet å skremme fra en natt terror med en svært engstelig skrik. " Dingfelder legger til at med natteskrekk, "barnet fortsatt sover selv om hans eller hennes øyne er åpne, i likhet med når folk sleepwalk." Dette betyr at barnet ikke vil være i stand til å snakke om opplevelsen, og vil gå tilbake til en rolig søvn lett.

Det er klare forskjeller for å hjelpe deg å skille et mareritt fra en natt terror. Hvis barnet ditt er å ha et mareritt, Dingfelder sier, han eller hun vil "ofte våkne opp å gråte, men uten den fysiologiske responsen." Etter et mareritt, vil barna kunne dele en del av drømmen sin med sine foreldre når de blir spurt, bemerker Dingfelder. I tillegg kan barn som har mareritt har en hard tid på å gå tilbake til å sove eller vil du ønsker å bo og trøste dem.

Tidspunktet for natteskrekk skiller seg også fra mareritt. Natteskrekk "ofte kort tid etter at barnet går i dvale, mens dårlige drømmer oppstå senere i natt eller tidlig morgen," Dingfelder sier.

Hvordan håndtere natteskrekk

Selv om det kan være vanskelig å se barnet skrike og gråte, bør du holde deg rolig, råder Dingfelder. "Den beste tilnærmingen til å roe barn etter en natt terror er å bare sitte med dem og snakke i en beroligende stemme før de slår seg ned," sier hun. "Siden de er fortsatt sover, prøver å ha en samtale eller spør hva som er galt ikke vil typisk få et nyttig svar." Du kan bare la natt terror avta på egen hånd, siden det er ikke nødvendig å vekke barnet.

Andrea Bledsoe, en tobarnsmor i Keswick, VA, fant dette ut før hun visste hva natteskrekk var. "Nå min 8 år gamle datter Emily hadde natteskrekk da hun var rundt tre år gammel," Bledsoe sier. "En natt hun våknet opp midt på natten skrikende. Jeg gikk inn på rommet hennes for å se hva som var galt. Jeg visste ikke at hun var egentlig ikke våken, og i prosessen med å sjekke henne opp, våknet jeg henne opp. "

"Hun var ikke helt klar over hva som foregikk, men hun handlet som hun var veldig sint på meg," Bledsoe fortsetter. "Hun bare fortsatte å skrike og ville ikke ha meg i nærheten av henne. Min mann kom inn, men ingen av oss kunne roe henne ned. Når vår katt gikk i, jeg plukket ham opp og satt der med ham i fanget mitt, klining ham. Emily kom bort og begynte å klappe katten, og det roet henne ned. Vi setter henne tilbake til sengen og neste morgen hun ikke husker noe av det. Jeg nevnte det til barnelege vår fordi det virket så rart. "

At samtale med barnelegen var første gang Bledsoe hørt uttrykket "natteskrekk." "Han sa natten terror ville gå bort av seg selv mens Emily sov, og at hun ikke ville huske en ting i morgen," sier hun. "Som sikkert syntes å være tilfelle med henne. Vi gjorde ikke glemme det så lett, selv om! "

Tips for å hindre natteskrekk

Du kan være i stand til å hindre natteskrekk etter:

  • Holde barnet på en vanlig søvn tidsplan
  • Sørge for at barnet ikke blir overtrøtt
  • Redusere barnets stresset

Den europeiske Academy of Family Physicians tyder på at foreldre som har barn har natteskrekk eller søvngjengeri episoder ta sikkerhetsregler, herunder å sette en pjokk gate på trapper og døråpninger og ikke tillater dem å sove i køyesenger.

Og husk, dette er en fase av barndommen og til slutt vil passere.