Evb

Hvordan håndtere rumpe kviser

Mens det er ikke sant akne, kan kviser på baken fortsatt være belastende og smertefull. De ofte forsvinne av seg selv, men hvis de ikke gjør det, finnes det behandling som kan hjelpe.

Kviser på baken er skjemmende, irriterende... og ikke som akne.

"Teknisk sett trenger du ikke får kviser på baken", sier hudlege Suephy Chen, MD, førsteamanuensis i dermatologi og direktør for dermatologi klinisk og utfall forskning enhet ved Emory University School of Medicine i Atlanta. "Akne er vanligvis en ansikts-eller trunk [rygg og bryst] utbrudd."

Generelt er acne definert som plugget porene, kviser, og cyster (som går dypere under huden enn kviser) som oppstår på ansikt, nakke, skuldre, overarmer og øvre rygg eller bryst.

Kviser på baken: Det virkelige problemet

Noen ganger referert til som "butt-ne", et utbrudd av kviser på baken er vanligvis forårsaket av en av to ganske vanlige problemer:

  • Follikulitt. Dette er betennelse av en hårsekken, som kan oppstå hvor som helst på kroppen din. Det trenger ikke å være fra en inngrodde hår, sier Dr. Chen. I stedet kan det være forårsaket ved friksjon fra klær som er for stram eller en bakteriell infeksjon. Folliculitis tendens til å være på hudoverflaten. Chen beskriver tilstanden som "svært grunt lite puss humper" og forklarer at follikulitt er mer sannsynlig å være kløende eller irriterende enn smertefull.
  • Carbuncles. Også kjent som koker, disse føler seg mer som smertefulle knuter av pus under huden, noe som en akne cyste. De kan oppstå når follikulitt kommer ut av kontroll og begynner å bli en dypere infeksjon.

Chen sier at verken hud tilstand er relatert til din erfaring med akne. Selv har alvorlig akne i ansiktet og på overkroppen betyr ikke at du er mer sannsynlig å ha follikulitt eller carbuncles på baken. Men, advarer hun at både carbuncles og follikulitt kan føre til arrdannelse dersom ikke håndteres riktig.

Behandlingstilbud for kviser på baken

Behandlingen vil avhenge av om du har follikulitt, carbuncles, eller begge deler.

Her er hva du kan forvente:

  • Follikulitt behandling. Mesteparten av tiden, follikulitt utbrudd gå bort på egenhånd. Hvis ikke, kan en hudlege forskrive en kombinasjon av produkter for å klare opp huden din, vanligvis en aktuell antibiotika som er brukt på det berørte området og en benzoyl peroxide vask, sier Chen. Benzoyl peroxide, en acne behandling ingrediens som finnes i mange kvise produkter, hjelper tørke ut huden og har antibakterielle egenskaper.
  • Karbunkel behandling. Fordi carbuncles gå dypere, er behandlingen mer intensiv. Du kan bli gitt en muntlig antibiotika for å bekjempe infeksjonen. Din hudlege kan også trenge å lanse, eller pierce, det koke å drenere akkumulert pus i et trygt, sterile omgivelser. Området blir deretter dekket med en bandasje. Aldri prøve å drenere en karbunkel deg som hjemme. Chen advarer: "Vi har aldri anbefaler at folk lance noe av seg selv. De kan få det smittet. "

Kan kviser på baken forebygges?

Det er ikke alltid mulig å forhindre follikulitt eller carbuncles, sier Chen, men hun gjør råde disse forholdsreglene:

  • Løstsittende klær når det er mulig - stramme klær kan føre til hudirritasjon som fører til follikulitt.
  • Arbeid med legen din for å bringe eventuelle kroniske helseproblemer, som diabetes, under kontroll - hvis ikke, har kroppen en vanskeligere tid bekjempelse av infeksjon.

Hvis du får follikulitt, må du få det raskt under kontroll for å unngå carbuncles og behovet for mer aggressiv behandling.