Evb

Hvordan håndtere kolesterol med din helseteam

Komme et håndtak på høyt kolesterol innebærer et team tilnærming. Healthcare gruppemedlemmer som en kardiolog og en kostholdsekspert kan hjelpe bidra til din suksess.

Høyt kolesterol kan være et vanskelig problem å håndtere på egen hånd. En god strategi er å jobbe med et team av helsepersonell som kan hjelpe deg å bedre forstå din tilstand, vurdere hvorvidt du trenger å gjøre noen endringer i livsstil, og gi deg råd i å skape den mest effektive behandlingen plan. To viktige medlemmer av dette laget er en kardiolog og en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog.

Redusere høyt kolesterol: hvordan en kardiolog kan hjelpe

Hvis du har høyt kolesterol, vil en kardiolog vurdere kolesterolnivået ditt og direkte behandling. "Din kardiolog vil få en detaljert medisinsk historie for å vurdere årsakene til at kolesterol er unormal og hva dine risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer er," sier Binh An P. Phan, MD, en assisterende professor i medisin i divisjonen for kardiologi ved Loyola University Medical Center i Chicago. "Noen kardiologer vil bestille spesialiserte blod arbeid eller imaging tester for å bedre vurdere kardiovaskulær risiko," Dr. Phan sier. "Basert på denne vurderingen og kolesterolnivået ditt, vil din kardiolog anbefale behandlinger som er riktig for deg."

Som behandlingen skrider frem, vil kardiolog fortsette å overvåke blodtrykk og andre vitale tegn, samt effekten av eventuelle medisiner han eller hun kan ha foreskrevet.

Administrerende høyt kolesterol: rollen som en kostholdsekspert

En kostholdsekspert kan veilede deg i å endre kostholdet ditt for å bidra til å senke kolesterolet. "Jeg begynner med å vurdere en persons nåværende kosthold," sier Jessica Shapiro, MS, RD, en kostholdsekspert med Montefiore Medical Center i New York City. "Vi snakker om mat med høyt fett, og hvor ofte han eller hun spiser visse typer matvarer."

Siden riktig ernæring er en viktig del av høyt kolesterol behandling, mener Shapiro det er hennes jobb å utdanne folk med høyt kolesterol om hva de bør og ikke bør spise. "Dette inkluderer avtagende matvarer høy i mettet fett og trans fett, kutte ned på animalske produkter, og øke mengden av plante-baserte valg, inkludert soya-baserte matvarer," sier hun. "Jeg oppfordrer folk med høyt kolesterol å øke fiber inntaket fra frukt og grønnsaker så vel som hele korn og bønner."

Noen mennesker med høyt kolesterol er mer villige til å justere sitt kosthold enn andre, forklarer Shapiro. "Etter at jeg utdanne dem, har jeg dem fortelle meg hvilke endringer de planlegger å gjøre," sier hun. "Mitt mål er å ha mine klienter sier at de vil forbedre sitt kosthold i minst én måte. Hvis personen er motstandsdyktig, bruker jeg mer tid på å forklare hvorfor de bør endre sitt kosthold og hva spise fettrik mat gjør med kroppen sin. Målet er å ha den personen enige om å vurderer å endre sitt kosthold for å kunne leve et lengre og sunnere liv. "

Teamet tilnærming til høyt kolesterol

En hjertespesialist og en kostholdsekspert vil ofte arbeide sammen for å utforme riktig behandling for din høyt kolesterol. "Disse helsepersonell spille viktige og komplementære roller i behandling av personer med høyt kolesterol," Phan sier. "For noen mennesker, unormale kolesterolverdier skyldes en kombinasjon av dårlige kostvaner og genetiske eller metabolske faktorer, krever så vellykket behandling ofte både medisinsk behandling og ernæringsmessige intervensjon."