Evb

Hvordan håndtere giftige forbindelser

Identifisering giftige forbindelser er enkelt, gjør noe med dem er det ikke. Få tips om hvordan du detox dine relasjoner.

Vi har alle hatt dem: giftige forbindelser. De kommer i mange former: sjefen som er søt ene øyeblikket og kritisk krevende den neste, venn eller slektning som krever at du endrer dine planer om å matche hennes, eller ektefelle som stadig setter deg ned. Mens det kan være lett å identifisere giftige forbindelser, er det ikke alltid lett å bli kvitt dem. Men det er viktig å gjøre noe med giftige forbindelser, da de kan føre til depresjon og angst.

Giftige forbindelser definerte

Det er ingen kliniske definisjonen av en giftig forhold, selv om vi alle har noen ide om hva det betyr å ha en giftig venn. Begrepet "giftige forbindelser" er nyttig som et fortau definisjon, sier klinisk psykolog Clinton W. McLemore, PhD, forfatter av giftige forbindelser og hvordan du endrer dem: Helse og hellighet og hverdagsliv. "Tenk på en skala - nærende fra den ene enden til toksisk på den andre. [En giftig forhold er med] noen som stadig kaster deg overraskelser eller kurver, holder deg ut av balanse, øker din angst uten noen åpenbar grunn, og gir deg følelsen dårlig om deg selv. "

Giftige forbindelser kan føre til at du blir deprimert eller engstelig, advarer McLemore.

Endre giftige forbindelser

Når du bestemmer deg for at en av relasjoner i livet ditt er giftig, er spørsmålet hva jeg skal gjøre med det. Mange tror de kan endre noen andre. Men, det meste av tiden, er det ikke mulig. "Hvis toksisitet er veldig godt inngrodd i den andre personen, er det ikke lett å endre," sier McLemore "Det er vanskelig å indusere endring i noen som har makt over deg - noen mennesker får sine jollies fra å være slem og grusom,". forklarer McLemore.

Dessuten kan giftige forbindelser være indisier. Giftige forbindelser mellom venner eller kolleger er svært forskjellig fra giftige familieforhold. For eksempel, hvis du har omsorg for en eldre foreldre som har blitt bety over tid, kan du velge å tåle denne giftige forholdet av kjærlighet, selv om du ikke ville akseptere at behandling fra noen andre.

Her er noen tips for å hjelpe deg å håndtere giftige forbindelser:

  • Fortell personen hva du føler. McLemore talsmenn begynner med en mild, en-til-en tilnærming der du forteller personen hva du føler om måten de behandler deg. For folk som ikke er fullt klar over virkningen av sine handlinger, kan dette være en effektiv måte å endre giftige forbindelser til det bedre. Hvis dette ikke fungerer, må du kanskje bli tøffere. "Noen ganger når folk blir fornærmende, må du sette en avgjørende stopper for det," sier McLemore, og legger til at hvis vedkommende truer deg under denne utvekslingen, mener at et angrep, og søke hjelp.
  • Setter begrensninger. Selv med en person som har makt over deg, for eksempel en sjef, kan du sette grenser. Dette betyr at du bør være selvsikker og tydelig om hvordan du trenger å bli behandlet og eventuelle andre grenser du kan ha. For eksempel, hvis sjefen din har en vane roping på deg når ting må gjøres i siste øyeblikk, anbefaler McLemore et svar som "Jeg har ikke noe imot at du spør eller forteller meg å gjøre hva du vil, men jeg ønsker du å gjøre det med respekt. "
  • Styr svar. Selv giftige relasjoner er en dynamisk mellom to personer. Tenk over hvordan du reagerer, fordi du kan fortsette toksisitet uforvarende. For eksempel, hvis du umiddelbart gjøre det som er krevd av deg, er du fremme den giftige forholdet.
  • . Avslutte giftig forholdet Dette er en siste måte å håndtere situasjonen - og kan til tider være ganske fristende. Men McLemore tror på reservere dette for en siste trinnet, spesielt hvis den giftige forholdet er med noen som har en viktig plass i livet ditt, som en ektefelle, et familiemedlem eller arbeidsgiver. Men, sier han, det er viktig å "kjenne dine grenser." Det kan komme en tid når du må forlate jobben, slutte å se din venn, eller fil for skilsmisse.

Bestemmer hvordan du skal håndtere giftige relasjoner er vanskelig, erkjenner McLemore. Dine beslutninger vil avhenge av hvem som er en del av den giftige forholdet og hvor mye du bryr deg om eller stole på den personen. Ikke vær redd for å ta affære. Fortell den giftige person hvordan du føler deg, og hvis han ikke svarer, eller hvis du føler deg truet på noen måte, søke hjelp utenfra.