Evb

Hvordan finne den rette hud fuktighetskrem

Å vite hva huden din trenger vil hjelpe deg å ta den riktige avgjørelsen. (Hint: velge en med solkrem.)

Føler deg overveldet når du ønsker å kjøpe fuktighetskrem for din tørr hud? Det er ingen overraskelse, da det er mange å velge mellom på apotek og hundrevis mer på high-end kosmetikk og varehus - kremer, lotion, salver, noen med solkrem, andre med en exfoliant. Valgene spenner fra grunnleggende 5€ 0,50 krukke med vaselin til en 375€ 5-unse kar med designer hud fuktighetskrem. Og alle alternativene i mellom kan gjøre hodet spinne.

Mens velge riktig fuktighetskrem kan virke forvirrende, det er faktisk veldig enkelt hvis du følger noen retningslinjer, sier hudlege Monica Halem, MD, av ColumbiaDoctors Eastside i New York City. Dr. Halem første tommelfingerregel? Ikke bruke for mye penger.

Hvordan en fuktighetskrem som fungerer

Rensemidler og kremer er de viktigste hud produkter, spesielt for oppmykning tørr hud. En fuktighetskrem fungerer ved å forsegle fuktigheten inn i det ytre lag av huden, og ved å trekke fuktighet fra de indre lag av huden til det ytre laget.

Viktige ingredienser som segl i fuktighet er petrolatum, mineralolje, lanolin, og dimethicone. Glyserin, propylenglykol, proteiner, urea, vitaminer og bidra til å tiltrekke vann inn i det ytre laget av huden.

Noen hud kremer inneholder også en alpha hydroxy syre (AHA), som eksfolierer døde hudceller, sier Francesca Fusco, MD, assisterende klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai School of Medicine i New York City, og en talskvinne for Skin Cancer Foundation. AHA er et godt valg hvis du har veldig tørr hud.

Finne huden fuktighetskrem for deg

Det kan ta litt prøving og feiling, Halem sier, så vær tålmodig. Følg disse retningslinjene når du handler, og hvis du ikke får de resultatene du ønsker, kan du prøve en ny neste gang:

  • Legg merke til de fem første ingrediensene. Se etter vanlige aktive ingredienser som lanolin, glyserin eller petrolatum, sier Dr. Fusco. Glyserin er mindre sannsynlig enn lanolin å forårsake en allergisk reaksjon, sier hun. Hun anbefaler også å velge en fuktighetskrem som er laget av en anerkjent selskap.
  • Gå for ekstra solkrem. Beskytte huden din fra skadelige solskader er en av de beste tingene du kan gjøre for å holde huden ser ung, så kjøp en fuktighetskrem med en solfaktor på minst 30 år. Du må gjøre noen søk, men flere selskaper tilbyr ansiktet og kroppen kremer med solkrem, sier Halem.
  • Gjør det hud-type hensiktsmessig. Huden i ansiktet er tynnere og mer følsom, så det er en god ide å bruke en annen fuktighetskrem på ansiktet ditt enn du gjør på kroppen din, sier Fusco og anbefaler å kjøpe en som er merket "ikke-comedogenic "fordi det ikke vil tette porene. Selvfølgelig velge en som er riktig for din hudtype. Hvis du vet at du har sensitiv hud, er det alltid en god idé å se etter en fuktighetskrem merket allergivennlig. Hvis du har fet hud, kan du gå med en lett, oljefri fuktighetskrem. Hvis du har tørr hud, få noe rikere. Og hvis du har kombinert hud, gå med en lettere fuktighetskrem for hele ansiktet og dot tørrere områder med en tyngre krem, sier Fusco. Husk at du kan trenge en lettere lotion om sommeren, og en krem ​​eller salve om vinteren.
  • Vurder å bruke en fuktighetskrem med retinol før sengetid. Retinol er vitamin A for huden din, sier Halem. Det fungerer ved å øke hastigheten som hudceller snu. Du finner den over disk eller ved resept, men bruk den forsiktig da det kan føre til hudirritasjon, rød hud, eller tørr hud.

Lindring ved resept

Hvis huden din er veldig tørr, bør du vurdere en resept fuktighetskrem. Reseptbelagte kremer inneholder AHA melkesyre, som myker det øverste laget av huden din og kan gjøre en bedre jobb hvis over-the-counter kremer ikke fungerer for deg, sier Fusco. AHA som melkesyre og glykolsyre kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Fortell legen din dersom du opplever svie, irritasjon, rød hud, kløe eller utslett.

En annen resept alternativ er en barriere krem, som inneholder humectants som holder på å fuktighet lenger, sier Fusco. Beskyttelseskrem trenge litt dypere enn vanlige fuktighetskremer, legger hun til.

Når skal fukte

Når du finner det riktige produktet, fukte hver dag, og du vil gå en lang vei mot å hindre tørr hud og selv kamuflere rynker. Mens en fuktighetskrem ikke kan bli kvitt rynker - fordi rynker begynner mye dypere i huden på grunn av kollagen tap - det kan plumpe opp huden og minimere deres utseende, sier Halem.

Uansett hvilken fuktighetskrem du velger, vil det fungere bedre hvis du bruker den til fuktig hud. Tenk om en svamp som er tørket ut, sier Fusco. Hvis du legger fuktighetskrem på det, vil det ikke gå noen steder. Men hvis du suge svamp i vann og strøk den med fuktighetskrem, vil svampen absorbere det. Huden fungerer på samme måte, lykkelig lapping den opp.

Få flere tips for tørr vinter hud.