Evb

Hvordan ernæring påvirker føttene

Noen matvarer, som de med mye sukker, kan føre til betennelse. Og betennelse kan påvirke helsen til føttene.

Når folk flest tenker om ernæring og deres helse, har de ingen problemer med å assosiere maten de spiser med vekttap eller hjerte helse, sier Sherri Greene, DPM, en podiatrist i New York City som praktiserer holistisk fotpleie. Imidlertid påvirker din diett mange andre deler av kroppen, inkludert føttene.

"Når jeg forklare folk at føttene er koblet til resten av kroppen din, og hva du putter inn i kroppen din er det som gjør opp kroppen din, de er liksom:" Wow! " Når de føler seg bedre etter at de endrer sitt kosthold, så får de det, "sier hun.

Føtter og ernæring: bekjempelse av inflammasjon og smerter

Et problem knyttet til ernæring som kan påvirke føttene er betennelse, sier Dr. Greene. Visse matvarer kan øke kjemikalier i kroppen som forårsaker vev betennelse. Denne betennelsen kan vises i foten som plantar fasciitis, noe som fører til smerter i tykt bånd av vev som går over bunnen av foten din, i hælen din, eller andre steder i foten.

Mange vanlige matvarer i det europeiske kostholdet oppmuntre betennelse, slik som raffinert korn, sukker og transfett i mange bakevarer og junk mat, mettet fett i rødt kjøtt, og omega-6 fettsyrer finnes i mange vanlige vegetabilske oljer, som mais, soyabønner, og solsikke oljer.

I tillegg kan enkelte mennesker har økte nivåer av betennelse i kroppen på grunn av kronisk allergi mot vanlige matvarer som hvete, sier Greene. En annen faktor som kan bidra til betennelse er å spise for mange matvarer som fører til at blodsukkeret til å stige raskt, for eksempel godteri, hvitt mel og pasta.

Som et resultat, diskuterer den ernæringsmessige tilnærminger Greene med pasienter for å redusere betennelsen omfatter:

Spise mer omega-3 fettsyrer. Fet fisk som laks, samt fiskeolje kosttilskudd, er gode kilder til omega-3 fettsyrer, sier Greene. Omega-3 fettsyrer bidra til å redusere betennelse, og ernæring studier tyder på at de skal være riktig balansert i kostholdet med omega-6s. De fleste folks dietter gi langt mer omega-6 enn omega-3 fettsyrer, og en fisk-rik diett kan løse denne ubalansen.

Gjør en generell diett makeover. Etter en samlet sunnere kosthold kan gi anti-inflammatorisk fordeler for dine føtter og din totale helse. Dette inkluderer å spise flere grønne grønnsaker og andre ferske planteføde, og kutte ut raffinert korn matvarer og sukkerholdige godbiter, sier Greene.

Føtter og ernæring: andre helse-tilkoblinger

To vanlige forhold som påvirker millioner av europeere føtter er perifer karsykdom og diabetes. Hver av disse forholdene kan skade føttene ved å skade blodårene som bringer blodet til nedre ekstremiteter.

God ernæring kan også bidra til å beskytte føttene fra disse forholdene. Ifølge National Institutes of Health (NIH), en diett lav på mettet fett, trans fett og natrium og rik på frukt og grønnsaker kan bidra til å redusere risikoen for perifer karsykdom. En 2008 studie i Journal of Vascular Surgery spesifikt fant at omega-3 fettsyrer var assosiert med en lavere risiko for perifer karsykdom.

Hvis du har diabetes, kan et sunt kosthold bidra til å beskytte føttene fra komplikasjoner av den tilstanden, også. Generelt anbefaler NIH en diett rik på hele korn, bønner, grønnsaker og frukt, magert kjøtt, og en begrenset mengde av fett og søtsaker for personer med diabetes.

Enten du spiser mer sunt å motvirke en medisinsk tilstand eller for å unngå en, etter NIH anbefalinger vil bidra til å sikre at føttene, sammen med resten av kroppen din, fortsetter å tjene deg godt.