Evb

Hvordan en rosacea diagnose er gjort

Det er ingen diagnostisk test for rosacea - en hudlege må vurdere dine symptomer og undersøke huden din til å lage en rosacea diagnose. Finn ut hvordan du kan forberede eksamen din og hjelpe legen å diagnostisere huden din tilstand.

Rosacea er en inflammatorisk hud tilstand ofte først preget av en blussende, rødt ansikt. Hvis du mistenker at din "rødmende" kan være forårsaket av rosacea, vil du ønsker å planlegge en avtale med en hudlege for en hud eksamen. Fordi det er ingen blodprøve eller annen screening verktøy for rosacea, kan du hjelpe legen ved å ta visse skritt for å forberede for kontor besøk.

Din hudlege vil ta en fullstendig medisinsk historie, spør du om eventuelle tidligere helsemessige forhold eller problemer du har opplevd. Fordi menopause kan være en risikofaktor for rosacea, kan en hudlege spørre kvinner spørsmål om deres menstruasjonssykluser.

Den fysiske undersøkelsen for rosacea

Legen vil også utføre en fysisk eksamen for å utelukke andre mulige årsaker til symptomene dine. I løpet av denne nøye undersøkelse av huden din, vil han eller hun se etter de karakteristiske tegn og symptomer på rosacea, inkludert:

 • Rødlig hud i ansiktet, enten hele ansiktet eller i et bestemt mønster
 • Rødhet i nesen, og om det har tatt på den oppsvulmede form
 • Humper som ser ut som kviser
 • Rødkantede øyne som vann eller synes irritert
 • Tiny ennå synlige blodkar i huden, kalt telangiectasias

For å hjelpe i diagnostisering rosacea, kan din hudlege også spørre om du opplever noen smerter, svie eller brenning i ansiktet ditt.

Forbered deg på eksamen ved å ikke bruke sminke

For å hjelpe din hudlege få det klareste syn på huden din i sin naturlige tilstand, er det best å unngå kosmetikk på dagen for avtalen, sier Sandra Marchese Johnson, MD, en hudlege med Johnson Dermatology i Fort Smith, Ark

Følge vanlig hudpleie rutine på dagen av eksamen og ta med hudpleieprodukter med deg, foreslår Dr. Johnson, slik at din hudlege kan lære nøyaktig hva hudpleie ingredienser du bruker.

Hold en symptomer dagbok

Hvis du forberede for legetimen, vil din hudlege kunne diagnostisere huden din tilstand lettere. Å være klar over den eksakte faktorer som forverre huden og forverre symptomene dine er nøkkelen til å kontrollere denne inflammatorisk hud tilstand, sier Johnson. Derfor er det viktig for deg å være i stand til å gi din hudlege med en liste over dine spesifikke symptom triggere. Gjøre det ved å holde en dagbok over hvordan og når symptomene oppstår, og ta den med deg til avtalen.

I symptomet dagbok, merk om du har noen hudforandringer eller symptomer som oppstår under eller etter noen av følgende:

 • Overoppheting, som når du er ute i varmt vær eller etter å ha tatt et varmt bad eller dusj
 • Spise eller drikke noe krydret
 • Drukket alkoholholdige drikker
 • Påføring hudpleieprodukter eller annen kosmetikk
 • Eksponering for vind, sol, eller ekstremt kaldt vær
 • Utøve
 • Stress

Hvis du nærmer deg overgangsalderen, oppmerksom hvis noen av dine hudreaksjoner begynte som du skrev perimenopause.

Diagnostisering rosacea kan være en enkel, smertefri prosess, og hvis du ta oppmerksom på symptomer og triggere på forhånd, vil det hjelpe legen avgjørende finne ut om rosacea er årsaken til huden din tilstand. En riktig diagnose er det første skrittet for å få dine rosacea symptomer under kontroll raskt, før symptomene intensiveres.