Evb

Hvordan du kan redusere risikoen for hjertesykdom

Du kan redusere risiko for kardiovaskulær sykdom med livsstilsendringer. Her er hva du trenger å vite for å gjøre sunne endringer.

Mens en sunn livsstil ikke vil eliminere risiko for kardiovaskulær sykdom helt, kan det redusere risikoen for hjertesykdommer betydelig.

Å få kroppen i form gjennom fysisk aktivitet og sunnere kosthold vil bidra til å redusere risiko for kardiovaskulær sykdom ved å redusere usunne kolesterolet (LDL) og senke risikoen for diabetes og fedme.

Begynner sakte å redusere hjertesykdom risiko

Når vi prøver å gjøre endringer, kan det være svært lett å skli tilbake. Det er derfor forsøk på å leve et sunnere livsstil ofte mislykkes: Folk blir motløs og begynne juks, før du gir opp helt.

Det trenger ikke å være slik. Du kan øke din sjanse for suksess ved å starte sakte. "Utgifter, gradvis, og vedvarende endringer i livsstil er den desidert mektigste middel til å endre langsiktig risiko [for hjertesykdom] i ethvert individ", sier Mehdi Razavi, MD, en forsker som spesialiserer seg i hjertets elektrofysiologi ved Texas Hjerte Institute ved St. Lukes Episcopal Hospital og førsteamanuensis i medisin ved Baylor College of Medicine i Houston. "De tidligere disse endringene er gjort, jo mer kraftige de langsiktige effekter og fordeler."

Med andre ord, ikke endre kostholdet helt, begynner et nytt treningsprogram, og kanskje til og med slutte å røyke, alt på samme tid: Det er en oppskrift på fiasko. "Mitt råd til de av oss prøver å gjøre endringer i livsstil er å starte med noe håndterbare og ikke for drastisk," antyder Dr. Razavi. "Som et første skritt, bør du vurdere å fjerne en boks med brus eller legge en porsjon frukt per dag. Eller begynne å trene en eller to dager per uke. Når dette blir en vane, og deretter legge et mål. Prosessen vil skje gradvis, men de langsiktige resultatene vil være mye kraftigere. "

Redusere risiko for kardiovaskulær sykdom med trening

Det kan være skremmende å lese at du "bør" være å gjøre X antall minutter trening per dag, spesielt hvis du ikke trener i det hele tatt. Men hvis du får vite at du trenger å gjøre å komme i en halv times trening, trenger du ikke å starte der. Ved å gjøre bare 10 minutter med trening (gå til lunsj, gå av bussen noen stopp tidlig, parkering så langt som du med rimelighet kan fra arbeidsplassen din), vil du ta dine første skritt mot å bekjempe og forebygge hjertesykdommer.

Start med å gjøre en aktivitet bare en gang i uken, så gå opp til to ganger i uken som den nye rutinen blir en vane. Når du har gjort aktiviteten treningsprogram en vanlig ting, prøve å øke tiden du gjør det eller prøve noe nytt, som å registrere seg for en dans klasse.

Det viktigste å huske er at å få mer trening betyr ikke hoppe på med en kostbar gym medlemskap og en stor forpliktelse over tid. Du vil gjøre mye bedre med en gradvis tilnærming.

Redusere risiko for kardiovaskulær sykdom med kosthold

Å gjøre endringer i kostholdet ditt kan starte med å legge et eple eller banan, for eksempel til ditt daglige matinntak. Du kan også justere hvordan du forbereder dine matvarer. Prøv broiling, grilling, eller dampende oftere, og når du gjør bruk matolje, velger hjerte-sunt enumettet oljer som raps-eller olivenolje. Også prøve hakking opp noen grønnsaker og legge dem til supper, gjør deg selv en frukt smoothie i stedet for en milkshake, og spise hele hvete brød i stedet for loff. Og prøve å gradvis begrense eller kutte ut matvarer som inneholder mye usunt fett (mettet og trans fett). Ikke gjør alle endringene på en gang, slik at du ikke føler at du går glipp av noe.

Skli tilbake til gamle vaner er ikke uunngåelig, men hvis du gjør en feil, ikke gi opp. En kupong er ikke til å angre alt det gode du har gjort. Bare ignorere tilbakeslag og komme tilbake til din nye, sunnere livsstil. Det er hva du gjør i det lange løp som teller.