Evb

Hvordan din kjære en avhengighet påvirker deg

Å se en kjær avtale med en avhengighet kan gjøre deg hjelpeløs. Men det finnes måter å låne en hånd: Det første trinnet er å lære alt du kan om avhengighet.

Når en venn eller et familiemedlem er under behandling for avhengighet til alkohol eller narkotika, er det bare naturlig å ønske å gjøre alt du kan for å hjelpe. Mange mennesker hvis kjære er narkomane spør hvordan de kan bli mer empatiske og forståelse. Eksperter er enige om at makt til å gjøre det ligger i kunnskap.

"Den første måten du kan hjelpe er ved å lære så mye du kan om avhengighet", sier Ray Isackila, en lisensiert kjemisk avhengighet rådgiver i avdeling for psykiatri avhengighet utvinning tjenester på universitetssykehusene i Cleveland. "For eksempel kan det være nyttig å oppdage at avhengighet er ansett som en hjernesykdom snarere enn en svikt i vilje."

Avhengighet støtte: startpunkter
Isackila sier det er mange ressurser som kan hjelpe deg å finne ut mer om hva din kjære en går gjennom. Du kan se på nettet, lese bøker, delta i en støttegruppe for eksempel Al-Anon, Alateen, eller familier anonyme, og / eller få informasjon fra en Internett-chat-gruppe eller en telefon support service.

Du kan også prøve en mer personlig tilnærming, sier Isackila. "Du ønsker kanskje å snakke med folk som har vært gjennom denne prosessen, eller ta kontakt med en prest, rabbi eller annen leder av trossamfunn."

Avhengighet støtte: familieterapi
Motiverende din kjære til å få og holde i behandling ved å gå til familieterapi kan være svært nyttig. Faktisk, ifølge National Institute on Drug Abuse, å ha et familiemedlem som er involvert i den rusavhengige behandling og oppfølging øker sjansen for at behandling av avhengighet vil bli vellykket.

"Enhver god avhengighet behandling program vil ha en del av familieterapi, "sier Isackila. "Dette kan inkludere økter som varer en time eller to hver uke, eller du kan bli bedt om å delta på en hel 'familie uke.' "

Men hva du trenger å passe på er å ta ansvar for din kjære en problemer.Den rusavhengig trenger å lære å være ansvarlig for seg selv og sin avhengighet, og hans eller hennes familie trenger å lære å ikke ta på rusavhengige problemer. Hvis den rusavhengige er å ha problemer med å håndtere problemer knyttet til avhengighet, minne om at personen som han har en sponsor å snakke med, og at han kan gå til et møte der folk er kjent med slike situasjoner.

Det er det Jan gjorde. Jan er den 49 år gamle kona til en alkoholiker. "Da min mann hadde en tøff tid i behandling lærte jeg å fortelle ham" Jeg elsker deg, jeg bryr meg om deg, men jeg kan ikke hjelpe deg med dette, "sier hun. "Jeg foreslår at han snakke med hans Anonyme Alkoholikere sponsor, eller andre rusavhengige i tilfriskning, eller hans terapeut, men jeg var forsiktig med å ta på hans problemer. Min rådgiver hjalp meg se at dette var en mye bedre måte å støtte ham enn å la ham dumpe sine ubehagelig følelser på meg. "

Avhengighet støtte: å ta vare på deg, også
Når noen du elsker er battling avhengighet, er det viktig ikke å miste av syne din egen trivsel, sier Isackila. "Det er så lett å bli isolert og opptatt av om den rusavhengige kommer til å drikke eller bruke narkotika. Familie og venner ofte opplever sinne, frykt og frustrasjon. Du må være sikker på at du ikke får trukket inn i en nedadgående spiral. "

Russell Goodwin, en lisensiert kjemisk avhengighet rådgiveren med IMPACT Solutions i Beachwood, Ohio, anbefaler å snakke med en fagperson med erfaring i avhengighet. "En rådgiver eller terapeut kan hjelpe deg å bygge ditt eget nettverk av støtte," Goodwin sier. "Selv om du kan ha empati for den rusavhengige, må du fokusere på deg selv og gjenvinne noen balanse i livet ditt."