Evb

Hvordan din immunsystem spiller inn leddgikt

Ditt immunsystem er utformet for å beskytte kroppen mot fremmede inntrengere som bakterier. Men når autoimmune sykdommer som revmatoid artritt streik, blir kroppens forsvarssystem på de gode gutta.

Du vet sikkert at immunsystemet bidrar til å beskytte mot sykdommer og bakterier som angriper kroppen. Men du kan ikke være klar over at det også kan spille en rolle i utviklingen av visse typer leddgikt.

Tenk på immunsystemet ditt som din egen lille hær, beskytter deg mot alle de dårlige bakterier, virus, smerter, smerter, snufser og nyser som ønsker å invadere kroppen din og gjøre deg syk. Med en autoimmun sykdom, som revmatoid artritt, kroppens hvite blodlegemer frigi kjemikalier for å avverge hva den tror er en overhengende sykdom - men dessverre dette kan skje når noen reell fare er til stede, noe som gjør deg syk i stedet.

Leddgikt smerter og betennelser

Leddgikt smerte og ditt immunsystem er relatert på to måter. Betennelser og leddgikt smerte kan utløse en autoimmun reaksjon fra kroppen som er ment å bidra til å helbrede skaden, men det kan midlertidig forverre symptomene dine. Omvendt kan immunsystemet ditt utløse autoimmune sykdommer som revmatoid artritt for en ukjent grunn, forårsaker varig skade på gode cellene i kroppen din.

Betennelsen av leddgikt leddene er preget av:

  • Hevelse i leddet
  • Rødhet
  • Varme
  • Stivhet
  • Smerte
  • Feber

Så hvorfor virker litt irritasjon i et ledd, kanskje fra overforbruk eller forverring, resultat i alle disse symptomene? På grunn av måten kroppen din reagerer på at skader. Når en del av kroppen din er skadet, som vev og fibre i en felles, sender immunsystemet sin hær - hvite blodceller som frigjør kjemikalier - rett til det stedet for å prøve å helbrede den. Konsentrasjonen av disse kjemikaliene i leddene, nerver, blod og vev, og den resulterende boost i blodsirkulasjonen til området kan føre til betennelse, smerte og irritasjon - alle en del av kroppens forsøk på å få deg til å føle deg bedre, ikke verre.

Når kroppen har kjempet av inntrengeren og helbredet det skadede området, og symptomer på betennelse bør avta - til neste gang en joint er skadet.

Leddgikt smerte og autoimmune sykdommer

Noen ganger, distribuerer kroppen sin hær av forsvar når det ikke er nødvendig: I en autoimmun sykdom, kan friskt vev og celler bli sett på som fremmed og farlig, og immunsystemet begynner å angripe disse delene av kroppen. Autoimmune sykdommer er like stort nå som type 1 diabetes, visse skjoldbruskkjertelen forhold, og revmatoid artritt.

De fleste autoimmune sykdommer påvirker kroppen som en helhet, inkludert ledd og bindevev. Dessverre er grunnen til autoimmunsykdommer, slik som reumatoid artritt, forekommer ennå ikke fullt ut forstått. Men ekspertene vet at når kroppens ledd er angrepet, fortsetter de å lide av leddgikt smerter og betennelser som kroppen forsøker å helbrede det som er blitt skadet.

De typer leddgikt relatert til immunsystemet ditt er:

  • Revmatoid artritt. Ikke mye er kjent om hvordan eller hvorfor dette autoimmune sykdom rammer. Kroppens immunforsvar angriper seg selv, noe som resulterer i en livslang tilstand som kan starte med symptomfrie perioder og fakkel-ups som får gradvis verre over tid.
  • Reaktiv artritt. Dette er en sykdom som forekommer som et resultat av en annen infeksjon. Selv om årsaken ikke er helt forstått, betennelse som resulterer kan komme fra en overdrevet immunsystem reaksjon på infeksjon; helbreder betennelse starter som resten av kroppen.
  • Psoriasisartritt. Denne form for leddgikt forekommer sammen med psoriasis, en hudsykdom karakterisert ved betent, rød og flassende flekker. Hvorfor psoriasisartritt oppstår er ikke kjent, men det er tenkt å være et resultat av et immunsystem abnormitet.

Kroppens immunforsvar er en mektig kraft, enten det er helbredelse eller feilaktig skade kroppen din. Forskning pågår for å løse mysteriet med autoimmune sykdommer og omdirigere feil immunforsvar.