Evb

Hvordan dental bonding kan endre utseendet på tennene

Dental bonding kan være en økonomisk løsning for farget, ødelagt eller chipped tenner og andre mindre kosmetisk tannbehandling problemer.

Ha en chipped, ødelagt, eller beiset tann? Dental bonding kan gjøre det ser ut som nye igjen uten å forårsake for mye skade på budsjettet.

"Bonding er en relativt billig måte å gjøre mindre dental reparasjoner", sier Kimberly Harms, DDS, en tannlege i Farmington, Minnesota og forbruker rådgiver for den europeiske Dental Association (ADA). Plus, er dental bonding ofte dekket av forsikringen.

Hva er dental bonding?

Dental binding er et kosmetisk tannlegen prosedyre der en tannfarget komposittmateriale påføres på en tann og formet til fasong, herdet og polert. Det kalles bonding fordi de materielle obligasjoner til tannen. Dental bonding er ideell for liten kosmetisk tannbehandling arbeid, for eksempel å fikse en ødelagt eller chipped tann eller lukke små hull mellom tennene. Dental bonding er også brukt som en tann-farget fylling for små hulrom fordi det er mer kosmetisk tiltalende enn sølv fyllinger.


Finn en tannlege eller en kjeveortoped i ditt område.

Hva innebærer dental bonding?

Tannlegen vil først bruke en mild fosforsyre til overflaten av tennene, som etser og ødelegge overflaten for å hjelpe bonding materialet holder seg på plass. Denne prosessen gjør ikke vondt. Den kittlignende bindemateriale blir deretter plassert på tennenes overflate, formet, og velformede. En spesiell lys brukes til å hjelpe materialet herde og sett. Til slutt føres den sammensatte polert og polert til en glatt finish.

Fordeler og ulemper med dental bonding

"Dental bonding er rimeligere enn skallfasetter, men det har også ulemper," bemerker Dr. Harms.

Fordeler med dental bonding er:

  • Kostnaden. Den gjennomsnittlige kostnaden for dental bonding varierer fra 225€ til 450€ per tann. "Men mange dental forsikring planer dekke mesteparten av kostnadene for bonding, spesielt når det er gjort for strukturelle grunner eller for å fylle et hulrom", sier Harms.
  • Speed. Dental bonding vanligvis krever bare ett kontor besøk. Hele prosessen kan utføres på 30 til 60 minutter pr tann.
  • Lette. Anestesi er vanligvis ikke nødvendig, med mindre bonding blir brukt til å fylle et forfalt tann. Sammenlignet med skallfasetter og kroner, krever dental bonding også minst mulig emalje fjerning, forklarer Harms.

Ulemper av dental bonding er:

  • Bonding materialet kan bli farget. Motsetning kroner og porselen veneers, har dental bonding en tendens til å bli misfarget over tid. "Kaffe kan te, rødvin, og sigarettrøyk beis materialet som brukes i dental bonding, noe som gjør det skiller seg ut fra resten av tennene dine", sier Harms. For å minimere flekker, må du unngå disse stoffene i 24 til 48 timer etter liming er først utføres. Hvis du er en røyker, vil du ønsker å velge en annen kosmetisk tannbehandling behandling. "Fordi bonding materialet er porøst, vil den gule fra eksponering for sigarettrøyk," forklarer Harms.
  • Mindre holdbare. I tillegg er materialet som brukes i dental bonding ikke så sterk og langvarig som porselen skallfasetter og kroner. Det kan lett chip. Med riktig pleie skjønt, kan dental bonding siste tre til syv år.

Når dental bonding er et godt valg

Hvis du har en mindre kosmetisk tannbehandling problemet - for eksempel en sprukket eller misfarget tann, et gap mellom tennene, eller sølv fyllinger som viser når du smiler - dental bonding kan hjelpe.

"Dental bonding er også brukt i kosmetisk tannbehandling å omskape eller recontour tenner ", sier Harms. I motsetning til skallfasetter og bleking, derimot, kan dental bonding ikke brukes til å bleke hele smil. Dental bonding kan også være aktuelt som "hvite fyllinger" for små hulrom i tenner som ikke er utsatt for mye kraft når du tygger, men materialet som brukes i dental bonding kan ikke være holdbart nok for store hulrom.

Vedlikehold av dental bonding

Fordi dental bonding er mer utsatt for flekker og chipping enn andre former for kosmetisk tannbehandling, er spesiell omsorg som kreves for å holde limt tennene ser naturlig. Her er noen tips for å holde dental bonding i tip-top shape:

  • Kutt ned på kaffe, te og rødvin.
  • Hvis du er en røyker, er dette en god grunn til å slutte - for ikke å nevne at røyking også øker risikoen for tannkjøttsykdommer og kreft i munnhulen.
  • Siden dental bonding kan chip lett, unngå å bite negler eller tygger på harde gjenstander, som for eksempel is, blyanter, og rå gulrøtter.
  • Ring tannlegen din om du merker skarpe kanter eller hvis tennene føles rart når du biter. Om nødvendig, kan dental bonding repareres eller rørt opp, sier Harms.

Fordi dental bonding tar litt kunstnerisk dyktighet for optimale kosmetiske resultater, er det viktig å velge en tannlege opplevd med prosedyren. Ikke nøl med å be om å se før og etter bilder av din tannlege tidligere dental bonding pasienter.

Dental bonding er ikke hensiktsmessig i enhver situasjon, men det kan være en rask og relativt billig måte å forbedre ditt smil. Og følelsen godt om utseendet på tennene dine kan hjelpe deg å opprettholde god tannhelse.