Evb

Hvordan bli frisk på en biltur

Få tips om å spise riktig, være komfortabel, holde seg våken, og unngå stress på neste bilferie.

Road trip! To ord som enten kan løfte humøret i påvente av kommende reiseplaner eller som kan gi deg en synkende følelse av frykt. Med noen få enkle strategier på plass, skjønt, kan enhver biltur være morsomt og selv sunt - og noe du ønsker å gjøre igjen. Les videre for å lære hvordan du klarer å spise godt, bo komfortabelt, og komme frem til din destinasjon følelsen energisk og uthvilt.

Road trip: spise sunt
Tanker for å spise "på veien" vanligvis kaller tankene bilder av automater og fast food. Men det trenger ikke å være tilfelle. Her finnes bedre måter å spise mens du er på reise med bil eller buss:

 • Brown-bag det. Pakking din egen mat er en fin måte å spise godt mens du reiser. "Pakk drikke og snacks i bilen med deg," sier Heidi Reichenberger McIndoo, MS, RD, en ernæring konsulent basert i Boston, Massachusetts. "Gode elementer for å bringe på en bilturer inkluderer rent vann, forbedrede smakstilsatt vann som vitamin vann, tørket frukt, frisk frukt som epler og bananer, ost pinner, og nøtter." Pass på å vaske noen råvarer grundig før du reiser, og bringe en kjøligere å holde drinker og bedervelige elementer på en chill temperatur.
 • Hold klar av automater McIndoo advarer mot resten stoppe mat og salgsautomater: "De er beryktet for å være full av høy fett, høyt salt, og høy sukker mat" - ikke hva du trenger for å holde seg frisk og energisk på. langtur!
 • Munch regelmessig. Fleste folks kropper er vant til å spise noe (enten en matbit eller et måltid) minst hver 4-5 timer, og det samme gjelder når du reiser. Hvis du går lenger enn det, fordi du ikke ønsker å slutte å kjøre, kan du ende opp med overspising senere eller snacking på feil typer matvarer.

Road trip: å være komfortabel
Sittende i en bil i timevis kan føre til merkbare stivhet og muskelsmerter, så det er viktig å betale ekstra oppmerksomhet til komfort mens du er på langtur. Følgende tips kan hjelpe deg å unngå smerter i kroppen når du er på veien:

 • Sjekk din holdning. Sørg for at du sitter komfortabelt bak rattet, med sete sett, slik at du ikke strekker til når rattet.
 • Flytt setet. Plasser setet på om en 100-graders vinkel slik at du ikke lute, og være sikker på at den lille på ryggen, korsryggen del, støttes. Du kan bruke en liten pute eller et sammenrullet håndkle for dette formålet.
 • Bruk cruise control. På lange stasjoner, hviler begge føttene på gulvet er lettere på rygg og hofter. Bare sørg for å fortsette vier oppmerksomhet til veien videre.
 • Ta en pause. Sørg for å stoppe regelmessig (eksperter anbefaler hver 20 til 30 minutter) for å komme seg ut av bilen og strekk før du fortsetter videre. Dette gjelder spesielt hvis du har kroniske ryggsmerter eller andre problemer som utløses ved å sitte i en stilling for lenge.

Road trip: holde seg våken
En sikkerhetsproblem som ofte blir oversett på bilturer er at av den søvnige sjåføren. De fleste er klar over farene ved promillekjøring, men er mindre klar over at kjøring døsig kan være like dødelig, ifølge National Sleep Foundation. Kjøring døsig kan produsere den samme treg reaksjonstid, nedsatt bevissthet, og visuelle endringer som kjører beruset vil, spesielt hvis du kjører om natten. For å bekjempe døsig kjøring,

 • Få nok hvile. Mens det kan virke innlysende, sørg for at du får nok søvn før du reiser. Dette kan være vanskelig hvis du kjører rundt med i siste minutt forberedelser. Hvis du kjører, men blir uthvilt er viktig for din reaksjonstid og helhetlige kompetanse. I tillegg bør du sørge på en multi-dagers tur som du gir deg selv nok tid til å slappe av etter en dag bak rattet, og få en god natts søvn før du treffer veien igjen neste dag.
 • Vær oppmerksom hvis du begynner å føle deg søvnig. Lytt til kroppen din og trekke over hvis du begynner å føle groggy. Ta en liten pause eller skifte drivere.

Road trip: unngå stresset
Noen mennesker liker å kjøre, mens andre synes det er stressende. Å redusere stress kjøring, bør du vurdere følgende:

 • Tenk fremover. Prøv å ordne din reise tid, slik at du kan unngå å kjøre gjennom trange områder i rushtiden.
 • Bruk avspenningsteknikker. Hvis du sitter fast i trafikken, lindre frustrasjonen ved å fokusere oppmerksomheten på å puste dypt og langsomt.
 • La musikken spille. Ta med rikelig med avslappende musikk for å hjelpe deg å holde deg rolig mens du kjører.
 • Ta pauser. Sving til å strekke eller gå rundt når du trenger det.
 • Slå av. Endre sjåfører ofte hvis mulig.

Bilturer kan være morsomt og givende hvis du tar deg tid til å forberede seg for veien videre. Å være villig til å gå med strømmen hvis trafikk treff, vær endringer, eller du føler deg som om du trenger en pause kan gjøre en stor forskjell, også. Så pakke, forberede, og ikke glem å bruke bilbelte!