Evb

Hvordan behandling hjelper mot depresjon utvinning

Etter en depresjon diagnose, får rett behandling - og bor med det - du sette deg på rett vei mot utvinning.

I de fleste tilfeller, avhengig av hvilken type depresjon du har, det neste trinnet i slo depresjon er behandlingen starter. "Pasienter til fastlegen vil trolig bli foreskrevet antidepressiva med mindre de ber om en henvisning for psykoterapi. For mild eller moderat depresjon, kan psykoterapi være like effektivt som medisiner. Hvis det er mulig, er kombinasjonen av et antidepressivum og psykoterapi hjemlet i noen pasienter, "forklarer Mago.

Trinn fire: forstå hvilke typer depresjon behandling

Finne riktig type behandling er et viktig skritt. Behandlinger kan brukes alene eller i kombinasjon, og vil avhenge av din diagnose og respons på behandlinger du startet på. Her er noen av mulighetene:

  • Psykoterapi. Dette er terapi som bruker diskusjon i stedet for medisin. Typer psykoterapi inkluderer kognitiv atferdsterapi og interpersonlig terapi.
  • Medisiner. Hvis du har en mer alvorlig type depresjon eller du ikke reagerer på psykoterapi alene, kan legen forskrive antidepressiva. Disse medikamentene kan ta opptil seks uker å jobbe.
  • Elektrokonvulsiv terapi. I alvorlige tilfeller hvor medisinering og psykoterapi ikke fungerer, ECT er svært effektiv.

Trinn fem: vurdere din depresjon behandling

Som du fortsette skritt mot utvinning av depresjon, bør du vite at 80 til 90 prosent av personer diagnostisert med depresjon kan behandles med hell. Men det er ikke uvanlig å ha noen behandling justeringer underveis. "Med den første rettssaken mot en antidepressiva, omtrent en tredjedel av pasientene viser god forbedring, har en tredjedel betydelig, men ufullstendig behandling, og en tredjedel har liten eller ingen forbedring. Av pasienter som har ufullstendige svar, de fleste går på å ha betydelig forbedring med en endring i antidepressiva, tillegg av en annen medisiner til antidepressiva, eller tillegg av psykoterapi ", sier Mago.

Trinn seks: få full omsorg for depresjon

"I de senere årene har det vært innsett at pasienter med klinisk depresjon bør behandles før de er praktisk talt ingen symptomer i det hele tatt. Ellers de forblir høyere risiko for å bli deprimert igjen som svar på stress i livet sitt," bemerker Mago.

Det er også viktig å huske at det er skritt du kan ta for deg å slå depresjon og holde den fra å komme tilbake. Disse inkluderer endringer i livsstil som et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Du bør også opplyse deg om depresjon og etablere et godt støtteapparat. Med de riktige trinnene, kan du slå depresjon.