Evb

Hvordan å opprettholde din fruktbarhet

Ikke bli offer for vanlige misoppfatninger om fruktbarhet. Her er hva du trenger å vite om din reproduktive helse.

Mange kvinner bruker mye av sin unge voksne liv prøver ikke å bli gravid. Men når det er rett tid for deg å starte din familie, vil du vite at du gjør alt du kan for å beskytte og forbedre fruktbarheten. Og det er skritt du kan ta for å gjøre å bli gravid lettere.

Å bli gravid: vanlige fruktbarhet misoppfatninger

Den vanligste fruktbarhet misforståelse er at å bli gravid er en enkel ting å gjøre. "På skolen lærte de hvordan du kan unngå å bli gravid, men ingen forteller deg hvordan du kan øke sjansene dine for å bli gravid", sier Amos Grunebaum, MD, en fødselslege-gynekolog basert i New York City og medisinsk direktør i et naturlig fruktbarhet supplement leverandøren. "De fleste folk ikke innser at den gjennomsnittlige par bare har en 20 til 25 prosent sjanse for å oppnå graviditet hver syklus."

Utover ideen om at graviditet er en enkel tilstand å oppnå, sier Dr. Grunebaum at en annen vanlig fruktbarhet misforståelse han ser er ideen om at hvis det er et problem, det er kvinnens skyld. "I virkeligheten, omtrent halvparten av årsakene til infertilitet skyldes mannlige faktorer, som lav sperm count eller lav sperm motilitet," sier han.

Å bli gravid: tips for å øke sjansene dine

Han legger til at mens "fruktbarhet dietter" kan være nyttig, du trenger ikke å huske noen merkelige oppskrifter eller handlelister å holde seg til en diett som kan øke fruktbarhet nivåer. Her er noen grunnleggende retningslinjer:

Unngå transfett: Ifølge data fra Nurses 'Health Study, kan transfett avskrekke eggløsning og befruktning. Selv bare fire gram om dagen - mindre enn en gjennomsnittlig europeer får jevnlig - kan ha en negativ effekt på fruktbarheten. Trans fett er vanlig i stekt og behandlet mat, så hoppe over drive-thru og snack packs på matbutikken, og gå med hel, naturlig mat for den største næringsstoff boost. "Generelt, du ønsker å spise sunne, naturlige matvarer som er rike på næringsstoffer, antioksidanter, og folinsyre," ifølge Grunebaum. "Gode eksempler er sitrusfrukter, grønne bladgrønnsaker, brokkoli og forsterkede frokostblandinger."

Plukk planteprotein enn dyr: The Nurses 'Health Study fant også at kvinner som spiste mest animalsk protein - som biff, kylling og svinekjøtt - var 39 prosent større sannsynlighet for å ha fruktbarhet problemer enn kvinner som spiste minst. Imidlertid var det motsatte tilfelle for kvinner som spiste planten protein som bønner, tofu, og nøtter.

Spis sakte karbohydrater, ikke ikke karbohydrater: Harvard forskere funnet ut at det er ikke kvantiteten, men kvaliteten på karbohydrater som påvirker fruktbarheten. For eksempel raske karbohydrater, blant annet hvitt brød og poteter, som kroppen fordøyer raskt, kan redusere sjansene for unnfangelse, mens langsomme karbohydrater, som for eksempel brun ris og andre hele korn, kan forbedre dine odds.

Å bli gravid: se din gynekolog

Før du prøver å bli gravid, planlegge en avtale med gynekologen din. "Det er en god idé å sørge for at du går ned rett vei," sier Grunebaum. Selv om du ikke gå til en lege når du først begynner å prøve å ha en baby, hvis du prøver å bli gravid i seks måneder eller mer, og har ikke hatt suksess, Grunebaum sier, det er en god tid til å se en lege for å se etter eventuelle fertilitetsproblemer med deg eller din partner. "En god OB-GYN kan lære deg om hvordan din syklus fungerer, hvordan man best kan forutsi eggløsning, selv det seksuelle stillinger er anbefalt for å hjelpe deg gravid," sier han.

Du bør også ta litt tid å bli kjent med kroppen din i ditt eget hjem. Hvis du ikke gjør det allerede, begynne å spore sykle på en kalender, slik at du bedre kan forutsi din mest fruktbare vinduet, som, ifølge National Institutes of Health, er et sted mellom dager 7 og 20. Hvis du har en uregelmessig syklus, bør du vurdere å plukke opp en eggløsning prediksjon kit på din stoffet butikken. Du kan også bruke et spesielt termometer for å spore basal kroppstemperatur (BBT), som stiger etter at du har eggløsning, og deretter holder seg høyere enn normalt nivå fram til slutten av syklusen din.

Å bli gravid: stoffer for å styre klar av

Selvfølgelig, å opprettholde en sunn livsstil er av største betydning når du prøver å bli gravid. De første ukene av svangerskapet er de mest kritiske, og mye av dette skjer før du selv innser at du kan være gravid. Så i løpet av den tiden, er det best å styre klar av stoffer som:

  • Tobakk
  • Alkohol
  • Legemidler som kan være giftige for et utviklingsland baby

Grunebaum råder også at å hoppe din morgenen kopp kaffe kan bidra til å øke fruktbarheten. "Koffein kan redusere kroppens evne til å absorbere jern og øke potensialet for komplikasjoner under svangerskapet," sier han. Faktisk fant forskere fra Nederland at mer enn fire kopper om dagen kutte sjansene for unnfangelse med 26 prosent. Grunebaum anbefaler også at kvinner som prøver å bli gravide minimere belastningen etter beste evne. "Trening kan gi stress, og det finnes en rekke fruktbarhet yoga programmer som er utviklet for å hjelpe par unnfange," sier han.

Fruktbarhet nivåer: få testet

Hvis du prøver å bli gravid og har enda ikke hatt suksess, kan en lege anbefaler å ha din fruktbarhet nivåer testet. Grunebaum sier den vanligste fruktbarhet analyse kalles "Dag 3 FSH Test." Denne testen måler nivået av follikkelstimulerende hormon tilstede i en kvinnes kropp på den tredje dagen av hennes menstruasjonssyklus. "Det er egentlig en måte å måle eggstokkene reserve, men selv en lav reserve betyr ikke nødvendigvis en ikke kan bli gravid," sier han, og legger det finnes også tester som måler hormoner som østrogen og progesteron, som er nøkkelen til en vellykket graviditet.

Legen din kan også bli nødt til å utelukke endometriose, fibroids, bekkeninfeksjon, og problemer med partnerens sæd produksjon eller mobilitet, som alle kan føre til fruktbarhet problemer.

"Ikke mist motet hvis først du ikke lykkes," Grunebaum sier. "Dra nytte av all den informasjon og ressurser tilgjengelig for par som prøver å bli gravide."