Evb

Hvordan å miste vekt endrer ditt hjerte

Hjerte helse blir et stort løft fra selv en liten mengde vekttap. Se hva slanking ned kan gjøre for din ticker.

Dersom komme i form føles som en langt-off målet, er det på tide å snu den holdningen. Selv en liten mengde vekttap kan lønne seg for bedre hjertehelse.

"Det er ingen tvil om at bare ved å miste 5 til 10 prosent av kroppsvekten din, kan du redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag," sier E. Dean Nukta, MD, medisinsk direktør i intervensjonsradiologi kardiologi ved Fairview Hospital, en Cleveland Clinic sykehus.

En fersk studie finansiert av National Institutes of Health og publisert i The New England Journal of Medicine funnet ut at så lenge du kutte kalorier, ikke type diett du bruker ikke saken så mye som ekspertene gang trodde det gjorde. I tillegg kan du ikke trenger å bekymre deg mye om en bestemt balanse av karbohydrater, proteiner og fett - reduserer kaloriinntaket alene kan hjelpe deg å høste hjerte helsemessige fordeler.

Opprettholde en sunn vekt er, selvfølgelig, en heftig del av hjertet helse.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er 66 prosent av Europas voksne overvektige, og 32 prosent av dem er overvektige. Starting liten kan være en mer effektiv måte å nærme vekttap.

Nukta foreslår å kutte ned ca 500 kalorier om dagen og få minst 90 minutter fysisk aktivitet i uken for å få ballen rulle. Deretter jobbe opp som treningsprogram til European Heart Association anbefaler to-og-en-halv time i uken.

Hva skjer med hjertet ditt som du gå ned i vekt?

Her er hva miste 10 prosent av kroppsvekten din vil se ut.

  • Blodkar. Miste vekt reduserer hjertets arbeidsbelastning, sier Dr. Nukta. Blodkar forsyner hjertet med blod den trenger for å holde pumpe. Som du kaster pounds, det er mindre fett lurer rundt og danner plakk som kan bygge opp og tette koronararteriene, og forårsake et hjerteinfarkt. Redusere vekten, redusere risikoen. "Det er en direkte sammenheng mellom en sunn vekt og blodtrykk. Hvis du mister vekt, kan du være i stand til å redusere blodtrykket medisiner eller eliminere dem," Nukta sier.
  • Fettstoffer i blodet. Blodet fett eller blod lipider, i blodet endres når du kaster pounds. "Vekttap kan gjøre triglyserider gå ned, LDL kolesterol gå ned, og din HDL kolesterol gå opp, "sier Nukta. Det betyr at det er flere gode kolesterolet og mindre dårlig kolesterol og fett flytende i blodet ditt.
  • Blodpropper. Noen ganger blod bremser ned og kan danne blodpropper. Sunn vekt og lavere blodtrykk vanligvis bety færre blodpropper, så slanking ned litt gjør det mindre sannsynlig at en blodpropp vil bryte ut og reise til ditt hjerte, lunger eller hjerne.
  • Magen. Fett rundt magen og hjertet er spesielt skadelig for hjertet helse. A 2011 studie publisert i tidsskriftet Cardiology funnet at selv normal vekt mennesker med en "øl mage" eller "muffin top" og hjertesykdom har en økt risiko for død enn de med ulikt fordelt vekt. Og forskning viser at skjult fett rundt hjertet kan være en enda større indikator på hjertesykdom enn midjen.