Evb

Hvordan å lindre psoriasis kløe

Er sykdommen av en psoriasis blusse kjører du klø huden din? finne ut hvordan du får kløende hud under kontroll med hjem rettsmidler, over-the-counter behandlinger, og andre medisiner.

Ordet psoriasis er avledet fra det greske ordet "psora", som betyr å klø, og folk med psoriasis kan kontrollere riktigheten av at meningen. Hvis du har denne kronisk hudsykdom, vet du at psoriasis kløe kan være uutholdelig til tider. Når psoriasis bluss, er det ofte den påfølgende kløende hud som frustrerer folk mest.

En av de mest effektive måter å stoppe huden kløe er å se en hudlege for å få behandlet for psoriasis.

"Når jeg diagnostisere mennesker med psoriasis, jeg ofte gi dem systemiske biologiske legemidler", sier Sylvia Hsu, MD, en hudlege og professor i dermatologi ved Baylor College of Medicine i Houston. "Når deres psoriasis er under kontroll, går deres hud kløe unna, også."

Finne psoriasis kløe lettelse

Når du har psoriasis, er det vanskelig ikke å klø å lindre kløen. Men du bør motstå trangen til å klø, fordi "psoriasis kan forekomme i områder med traumer, og skrape kan videre traumatize huden," Dr. Hsu sier.

Her finnes måter å lindre kløende hud forårsaket av psoriasis bluss:

  • Aktuelt steroider. "Jeg liker ikke å ha pasienter bruker steroider hver dag i lang tid fordi en, de slutter å jobbe, og to, kan de tynne huden og forårsake atrofi," Hsu sier. Imidlertid kan kortvarig behandling med steroider være effektive. Kortikosteroider er tilgjengelige i forskjellige styrker, og kan brukes til de berørte huden to ganger om dagen.
  • Oral antihistaminer. Antihistaminer kan lindre huden klør, men de kan også gjøre deg døsig. "Jeg vil ikke anbefale å ta dem i løpet av dagen med mindre du ikke trenger å holde seg våken," Hsu sier. Det er bedre å ta dem om natten når de vil hjelpe deg å sovne og holde deg fra å skrape huden din.
  • Kulltjære. Steinkulltjære er ikke så effektiv som kortikosteroider eller andre behandlinger, men det er tilgjengelig over disk og kan påføres direkte på huden. Du kan også legge den i flytende form til bad eller bruke den i hodebunnen som en shampoo. Noen mennesker liker ikke sterk lukt og messiness av steinkulltjære, men det kan gi en viss lettelse.
  • Fuktighetskremer. Psoriasis forårsaker flekker med tørr hud, og tørr hud ofte klør. For å holde huden fuktig, gjelder fuktighetskremer sjenerøst hele dagen og før du går å sove om natten. "Når det gjelder fuktighetskremer, den fetere jo bedre," Hsu sier. "Men hold deg unna fuktighetsgivende kremer. Kremer er laget hovedsakelig av vann, og vann tørker ut huden. "
  • Badekar løsninger. Noen mennesker finner lindring ved å ta et bad i vann med tilsatt tjæreoppløsning, havregryn-bad forberedelse, Epsom salter, eller Dødehavet salter. Imidlertid kan vann være tørking, slik at du ikke ønsker å bo i karet i mer enn 15 minutter. Også, når du kommer ut, sørg for å klapp huden tørr ikke å gni og irritere den, og bruke fuktighetskrem umiddelbart for å hjelpe segl i hudens naturlige oljer.
  • Kalde omslag. "Du kan finne at å bruke en kald komprimere vil redusere betennelser og redusere ditt ønske om å klø," Hsu sier. "Hvis du kjøle ned huden, vil det klø mindre."

En annen måte å redusere kløe er for å unngå å irritere klesplagg som ull eller lin. Prøve seg naturlige stoffer som bomull og silke, så mye som mulig. Hvis du ønsker å ha på seg en ullgenser for varme, bære en lang ermet bomull eller silke t-skjorte under.

Mange pasienter finner lindring med en kombinasjon av behandlinger. Din beste løpet av handlingen er å snakke med hudlege for å finne den rette kombinasjonen for deg.