Evb

Hvordan å ha et sunt forhold

Hvorfor noen relasjoner stå testen av tid, mens andre faller fra hverandre? her er noen enkle strategier for å bygge et forhold som vil trives.

Hvis du leser sladder sider eller kjendis blader, kan det hende du tror at ingen forhold varer i dette landet lenger. Dessverre er realiteten i våre romantiske forhold ikke så langt fra det. Det er anslått at nesten halvparten av alle ekteskap i Europa ender i skilsmisse.

Med så mange samlivsbrudd skjer, hvordan er det at noen par trives mens resten klarer å overleve? Sannheten er at det tar litt arbeid å holde relasjoner sunt. Og de fleste synes at arbeidet er vel verdt innsatsen når deres forhold er still going strong tiår etter at den begynte. Noen enkle strategier kan hjelpe par styrke sine romantiske forhold, uansett hvilke hindringer de møter sammen.

Opprettholde riktig forhold

Christine M. Allen, PhD, vet om å opprettholde et romantisk forhold. Ikke bare er hun en psykolog og en trener, men hun har også hatt en sterk, sunn forhold til hennes mann for mer enn 25 år i kjas og mas New York City.

Hemmeligheten, Dr. Allen sier, er å sørge for at det positive i forholdet oppveie de negative med minst en 5:01 ratio. "Hvis du har en rekke klager, hjelper det å motvekt som med mye ros, anerkjennelse og kjærlighet for alle ting som går rett i ditt liv," sier hun.

Allen har viktige forslag for å hjelpe deg å opprettholde den spesielle balanse. "Når det er mulig, slår en klage inn en forespørsel," sier hun. "Med andre ord, heller enn å si:" Det er tankeløs å bli sent, 'sier: "Jeg vil at du skal ringe meg hvis du kommer for sent." Også gjøre noen klager spesifikke for en handling. For eksempel si: "Når du gjør X, føler jeg Y. '"

En avveining

Denne ideen om å finne den rette forholdet i et sunt forhold gjelder ikke bare de positive og negative, men til alle aspekter av forholdet. Sier Allen: "Det er viktig å ha felles aktiviteter, enten de skal gå på kino, spille golf, eller ha samtale. Hver partner i et par kan nyte tid sammen og tid bortsett fra den andre. I en sunn romantikk, trenger du ikke forvente å få alle dine behov møtt av partneren din i noen idealisert eller urealistisk måte. "

Når det er barn i forholdet, de samme reglene for balanse trenger å søke, sier Allen. "Ha en dato natt, selv om du ikke går ut av huset," hun foreslår. "Ha middag sammen uten barn en kveld i uken. Mate dem tidlig, og la dem se på en DVD mens du har en voksen middag. "

Håndtering av argumenter

Selvfølgelig er noen kamper uunngåelig i et forhold, men Allen sier det er hvordan du håndterer disse uenighetene som markerer forskjellen mellom sunn og usunn relasjoner. "Ikke unngå konflikt, som å unngå konflikt kan være kiss of death over tid i forhold. Men ikke vent sinne mot hverandre i en konflikt ", sier hun. "I stedet klarer vondt og sinne, så det er verken tilbakeholdt eller luftet på partneren din. Bruk bevissthet om smerte og sinne til å uttrykke mer direkte og konstruktivt dine behov og bekymringer. "

Holde romantikken ekte

Den andre kritiske komponenten av et sunt forhold er å gjøre fysisk kontakt og intimitet en prioritet. Her igjen, må du aktivt arbeide på denne delen av forholdet for å holde den frisk og vital gjennom årene. Og dette aspektet av forholdet ikke alltid å være om sex, sier Elaine Ducharme, PhD, en lisensiert klinisk psykolog og professor II ved Universitetet i Hartford i Connecticut.

"Folk kan faktisk føle seg mer intim bare dele en kopp kaffe i en liten café eller vandre hånd i hånd enn å ha sex," Ducharme sier. "Ta deg tid på kvelden for å ta på, ikke nødvendigvis ha sex. Ligge i sengen sammen, eller sitte på sofaen og forsiktig massere partneren din arm eller nakke. Det er en flott måte å koble til og ha følelsen av velvære som er koblet til hverandre. "

Til syvende og sist er en sunn, langvarig forhold et partnerskap. "En sunn romantikk er en der hver partner ser det beste i den andre, og hver av dere blir bedre enn du ville ha vært på egen hånd", sier Allen. "Din partner kjærlighet til deg og verdsettelse av dere hjelper deg fortsette å tro mer på deg selv. Vi aksepterer også den andre personens svakheter og ikke dømme ham eller henne på de små ting. "