Evb

Hvordan å behandle bulimi

Bulimi kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser, noe som gjør bulimi behandling et must å erobre sykdommen. Oppdag alternativer for å motvirke binge-og-purge syklus.

Personer med spiseforstyrrelse bulimia nervosa føler seg tvunget til å spise store mengder mat - såkalte binging - og deretter rense maten, i en eller annen måte, i et forsøk på ikke å få vekt. De enten kaste opp, ta avføringsmiddel for å evakuere sine innvoller, eller svelges diuretika for å bli kvitt vann vekt.

Ofte er de også har underliggende psykiske problemer, slik som depresjon, angst, og obsessiv-kompulsiv lidelse. Bulimi behandling må løse alle disse problemene, samt binge-og-purge atferd, for å få til en full gjenoppretting.

Bulimi behandling: flere tilnærminger

Mens om lag 80 prosent av personer med bulimi er kvinner - bulimi rammer 1 prosent til 2 prosent av ungdom og unge voksne kvinner - alle kan ha tilstanden, inkludert menn. De fleste mennesker med bulimi nervosa er av normal vekt, så det er ikke lett å legge merke til at de har sykdommen, og de ​​kan binge og purge for år før søker bulimi behandling.

Det viktigste å vite er at det finnes effektive bulimi behandlingstilbud. "Hvis du har [bulimi], få hjelp, fordi gode behandlinger er tilgjengelig," sier B. Timothy Walsh, MD, Ruane professor i pediatrisk psykofarmakologi i avdeling for psykiatri ved College of Physicians og kirurger fra Columbia University og direktør for delingen av kliniske legemiddelselskap ved New York State Psychiatric Institute. "Nesten alle blir bedre, og en god del av folk helt friske."

Når du har gjort opp hjernen din til å få hjelp, gjør en avtale med en lege med erfaring i spiseforstyrrelse behandling. Behandling av bulimi er ikke en one-size-fits-all tilnærming. En bulimi behandling Planen skal være skreddersydd til dine individuelle behov basert på diagnose. De ulike tilnærminger, som brukes hver for seg eller i kombinasjon, er:

  • Psykoterapi. Kognitiv atferdsterapi (CBT), utført i gruppe eller individuelle økter, har vært brukt med hell for å behandle personer med bulimi ved å endre sin binge og purge atferd og forbedre sine holdninger til mat. Behandlingen varer vanligvis ca fire måneder og omfatter ca 20 besøk med terapeuten.
  • Medisinering. Antidepressiva er også brukt som en bulimi behandling. Antidepressiva fluoksetin (Prozac) er den eneste amerikanske Food and Drug Administration-godkjent medisiner for å behandle bulimi, selv om andre antidepressive medisiner er noen ganger foreskrevet.
  • Ernæringsmessige rådgiving. Nutritional rådgivning er ofte en behandling komponent med CBT. Men hvis den primære bulimi behandling er medisinering, deretter en ernæringsmessig rådgiver skal hjelpe deg å lære å normalisere kostholdet og se på mat på en sunn måte.

Samlet kan behandling for bulimi ta opptil seks måneder. Hvis det er andre atferds problemer til stede, som rus, behandling kan ta lengre tid.

For å finne en spiseforstyrrelse behandling sentrum eller bulimi klinikk i ditt område, ta kontakt med National Eating Disorders Association.

Behandling av bulimi er ikke lett og det er ingen garanti for at behandlingene vil fungere. Men med god psykoterapi, sjansen for at personen vil stoppe binging og oppkast er sannsynligvis rundt 50 prosent, sier Dr. Walsh. De fleste som er behandlet med både psykoterapi og medisiner stopp binging helt, legger han til.