Evb

Hvor nyttig er probiotika for fordøyelsen?

Fordøyelsen Helse: Ekspertene veie inn

Ekspertene diskuterer rollen probiotika spille for å hjelpe mennesker med IBS, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom og andre forhold.

Everyday helse: Probiotika er populært nå, både som kosttilskudd og i mat som yoghurt. Hvor nyttig er probiotika for fordøyelsen, og de er mer effektive for noen mennesker enn andre?

Mark Babyatsky, MD ( mssm.edu )

Probiotika er sunne levende bakterier som normalt finnes i tarmen. De på markedet som er mest nyttige er bakterier som anses å være assosiert med god fordøyelsesenzymer helse. Probiotika er tatt for å øke denne populasjonen av sunne bakterier. Mens det er mange pågående studier på disse bakteriene, de har allerede vist seg å svært nyttig for å hindre betennelse fra å vende tilbake etter operasjonen for inflammatorisk tarmsykdom, og jeg alltid anbefale dem for slike pasienter. De kan også være nyttig for pasienter med irritabel tarm-syndrom og andre forhold, men bevisene er ennå ikke like klar.

Christine M. Estere ( adventureinwellbeing.com )

Probiotika er en av de viktigste kosttilskudd i menneskets kosthold, hovedsakelig for å stoppe candida, unngå svette cravings, og fylle vår gut med gode bakterier for et sterkt immunforsvar.

Elisa Faybush, MD ( bannerhealth.com )

Probiotika er ikke viktig for kroppen din. De kan være nyttig i behandling av symptomer på gass, oppblåsthet og uregelmessighet. I tykktarmen vår er det mange typer bakterier som finnes. Studier har vist at individer med irritabel tarm-syndrom har lavere konsentrasjoner av visse bakterier, Lactobacillus og bifantis. Ved å erstatte disse bakterier (i form av kosttilskudd eller yoghurt) man kan gjenopprette den normale balansen, og dermed forbedre symptomer.

Lisa Ganjhu, DO ( wehealnewyork.org )

Vår fordøyelseskanalen er hjem til milliarder av bakterier i tykktarmen. De tjener veldig spesielle funksjoner. De hjelper til å fordøye våre matvarer, lage vitaminer, og holde vår fordøyelseskanalen kjøre skikkelig. Enhver forstyrrelse av denne glade bakterieflora forstyrrer våre normalt lykkelige fordøyelseskanalen. Symptomer kan inkludere oppblåsthet og diaré. Vi kan forstyrre floraen med stress, et anfall av gastroenteritt, og oftest ved å ta antibiotika. Det er en god idé å spise gresk yoghurt eller probiotika mens du tar antibiotika eller hvis fordøyelseskanalen virker litt off.

Jo Ann Hattner, MPH, RD ( gutinsight.com )

Probiotika har mange roller som bidrar til fordøyelsen helse. Den primære rolle er å øke bestanden av sunne tarmbakterier som betyr at skadelige bakterier, sykdommen - forårsaker slag, vil bli overfylt ut.

De er nyttige til fordøyelse primært ved å beskytte integriteten til tarmveggen. Veggen eller slimhinnen i tarmen er åsted for mye av din beskyttende immunologiske aktivitet. Dersom veggen er skadet kan du lider av ulike matintoleranse og gastrointestinale sykdommer.

De kan være svært gunstig for folk som rådes til å ta antibiotika som probiotika vil bidra sunne bakterier som kan ha blitt ødelagt av antibiotika. Det er viktig å ta dem når du starter antibiotikabehandling og til å fortsette etter behandlingen. Sjekk med legen eller apoteket om tidspunktet for antibiotika medisiner og inntak av probiotiske matvarer.

Forskning fokuserer nå på de endringene som kan naturligvis oppstå i den eldre befolkningen der det er en nedgang i sunne bakterier. Tilsetningen av probiotika kan være i stand til å endre denne naturlige forløp og opprettholde en nyttig populasjon av bakterier hos eldre. I noen populasjoner levetid er assosiert med inntak av fermenterte matvarer.

Lisa Pichney, MD ( stopcoloncancernow.com )

Jeg er en forkjemper ikke bare av probiotika, men også av prebiotika. Holde en balanse av gode bakterier i tykktarmen vår er gunstig for vårt immunsystem. Siden alle er unike, er det noen som mer nytte av probiotika enn andre, men jeg er ikke sikker på at det finnes måter å finne ut dette på forhånd.

Andrew Sable, MD ( gastrohealth.com )

I løpet av de siste årene entusiasmen for probiotika i det medisinske miljøet har vært drevet av en økende mengde vitenskapelige bevis som viser deres spesifikke fordeler. Siden midten av 1990 - tallet, har fordøyelsesenzymer sykdom spesialister vært å anbefale probiotika for ulike lidelser som IBD, IBS, og diaré lidelser. Teorien er ganske enkel: Menneskekroppen har mer enn 500 forskjellige arter av bakterier som representerer ca 100 billion organismer enn normalt finnes i kroppen vår. Visse sykdommer kan forårsakes når den normale balansen av disse bakteriene er forstyrret. Vanligvis jeg kan gi probiotika til mine pasienter som lider av inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom og ulcerøs kolitt), IBS (irritabel tarm syndrom), og andre funksjonelle lidelser, og mine pasienter på antibiotika eller de som lider av diaré. Mens generelt ansett som trygt, kan pasienter som er immunsupprimerte være i fare når du tar probiotika og bør rådføre seg med sin lege før du starter.

Sutha Sachar, MD ( susacharmd.com )

Probiotika er svært nyttig. Mellom våre dårlige matvaner, stress, antibiotika og visse andre medisiner, dreper vi av de gode bakteriene i vår mage-tarmkanalen. Resultatet er dårlig fordøyelse. Probiotika er en god måte å fylle opp de gode bakteriene i tarmen. Som med alle medisiner eller supplement, probiotika er mer effektive i enkelte mennesker enn andre.

Albert Snø, ND ( holisticgastroenterology.com )

Probiotika er den desidert viktigste du kan sette inn i kroppen din. Dette kan sikkert sies når det gjelder fordøyelses problemer. Vennligst ikke bli lurt til å tro at du kommer til å være i stand til å fikse noen betydelig fordøyelses problem ved å spise mat som yoghurt. Det var ikke designet av naturen for å fikse noe. Dens oppgave er å opprettholde gastrointestinal helse når det har blitt gjenopprettet. Ignorere reklame på TV og i blader om dette - de prøver å selge deg noe. Det er gode ting, bare ikke prøv å fikse noe med det. Matprodusenter har godtroende mennesker gulpe ned yoghurt tenkning som kommer til å kurere sin IBS. Ikke kommer til å skje, beklager.

AA Starpoli, MD ( starpoli.com )

De er godt tolerert og kan ha en fordel i å gjenopprette den normale flora. De har vist seg å være nyttig i enkelte sykdom enheter som ulcerøs kolitt og irritabel tarm syndrom.

Jacqueline Wolf, MD ( drjacquelinewolf.com )

Kroppen er fylt med bakterier - 100000000000000 av dem. De produserer vitaminer, stoffer som kan påvirke vårt humør, og føre til alle slags immunologiske reaksjoner. Probiotika er levende organismer antas å ha god effekt på ens helse. Faktisk kan probiotika være svært nyttig. Dessverre vår kunnskap er svært begrenset og svært få gode studier har vært gjort. Ulike typer probiotika er ikke nyttig i alle forhold, og kan fungere ulikt for ulike mennesker. Vi vet at en probiotiske inneholder bifidobacterium (Align - Bifidobacterium infantis 35624) kan hjelpe irritabel tarm syndrom symptomer og Activia yoghurt med levende kulturer har vist seg å øke hastigheten mat beveger seg gjennom tykktarmen. Florastor og Culturelle har vært nyttig for å hindre Clostridia difficile-infeksjon hos personer som har vært på antibiotika. Probiotika også kan bidra til å forebygge reisediaré. En kombinasjon av flere forskjellige bakterier kan hjelpe mennesker med ulcerøs kolitt.

Jeg tror i fremtiden vil vi bruke flere probiotika og skreddersy dem ikke bare for ulike forhold, men også for ulike individer. De sannsynligvis vil være svært viktig i fedme behandling.