Evb

Hvilken rolle spiller target puls i hjertesykdommer?

Lær hvordan du finner ut målet hjertefrekvens og hvordan du velger en passende skjerm hvis du har hjertesykdom og må trene.

Regelmessig mosjon er viktig for å leve et hjerte-sunn livsstil, spesielt for personer med hjertesykdom. For å gjøre dette effektivt, må du vite hvordan du skal beregne målet ditt hjerte rate. Trener på målet hjertefrekvens beskytter deg mot å overdrive, men det er bare en av sine mange helsefordeler. Det bidrar til å redusere risikoen for depresjon og tidlig død blant hjertesykdom pasienter, og det hjelper også bedre blodtrykk, blodsukker, blod oksygen, og din generelle livskvalitet.

"Pulsen er som et speedometer i en bil, det virkelig forteller deg hvor hardt du jobber," forklarer fysiolog Kerry J. Stewart, Edd, FAACVPR, FACSM, FSGC, professor i medisin og direktør for klinisk og forskning treningsfysiologi ved Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore, Maryland.

Noen definisjoner er sannsynligvis i orden. Hjertefrekvensen er et mål på hvor mange ganger hjertet slår hvert minutt. Målet hjertefrekvens (THR) er fastsettelse av hjertefrekvens nivå som vil gi den mest effektive og gunstig trening for aerobic og utholdenhet aktiviteter. Bruke THR å spore endringer i hjertefrekvensen under en treningsøkt vil tillate deg å justere din oppgave å jobbe hardere eller å bremse ned etter behov.

Beregning målet hjertefrekvens

Pulsen endres avhengig av aktivitetsnivå. I hvile, for eksempel, slår en "normal" hjerte 60 til 100 ganger per minutt. Under aerob trening, generelt sett, bør din maksimale mål hjertefrekvens være ca 220 slag per minutt minus din alder. Ifølge Dr. Stewart, derimot, er det ideelle målet hjertefrekvens for en frisk voksen mellom 70 og 85 prosent av det maksimale. Dette ville bety for en sunn 50-år gammel mann, hans mål hjertefrekvens varierer mellom ca 120 og 145 slag per minutt (220 minus 50 ganger 0,70 og 0,85).

Mange hjerte-sykdom pasienter, særlig de utvinne fra et hjerteinfarkt, må ta en veiledet stresstest i legens kontor for å finne ut hvor hardt deres hjerte skal fungere under trening. De kan deretter planlegge et treningsprogram rundt denne informasjonen. I tillegg, "det ville være nyttig for de fleste med hjerte forhold til å gå til en eller to økter i en veiledet hjertestans rehab program slik at de kan lære raskt å flytte," Kelley råder.

Tips for å administrere målet hjertefrekvens

Her er noen tips om å holde styr på pulsen din, så vel som å velge og bruke en pulsklokke effektivt.

Sjekk pulsen din

Den mest low-tech metode for overvåking hjertefrekvens er rett og slett sjekke pulsen. Ved hjelp av pekeren og pekefingeren på den ene hånden, finne pulsen i halsen eller håndleddet. Spore den andre hånden på en klokke og telle pulsen i ett minutt.

Bruk en pulsklokke

En pulsklokke er også et nyttig verktøy. De kommer i en rekke former, størrelser og prisklasser. Stewart sier folk flest kan få en passende en for under 75€. Før du kjøper en, tenke over hva du trenger skjermen å gjøre. De mest grunnleggende modellene, som ser ut som sport klokker, spore hjertefrekvens og gi deg beskjed når du er i målområdet. Mer avanserte versjoner kan også spore kalorier brent eller distanse. De mest avanserte skjermer kan laste ned resultatene til datamaskinen eller inkludere GPS-systemer.

De mest pålitelige hjerte-skjermer, slik som de som brukes i Stewarts hjertestans rehabilitering anlegget, har bryst stropper med Senso-sendere som sender informasjon om hvor hardt hjertet er pumping til et håndledd enhet der du lett kan se resultatene.

Konsultere legen din

Stewart påpeker at enkelte personer med hjerteproblemer bør ikke stole utelukkende på deres hjerte rate tallene fordi noen medisiner, for eksempel betablokkere for blodtrykk, eller implanterbare enheter, for eksempel pacemakere, kan forstyrre hjertets naturlige reaksjon. Folk som ikke klarer å bruke pulsmålere kan bruke en skala fra oppfattet anstrengelse (hvor hardt de jobber ut) fra seks (minst mulig innsats) til 20 (mest innsats), sier Stewart.

"Det vi kan fortelle en 50 - eller 60-åringen person som kanskje har en pacemaker eller [er] som tar medikamenter som hindrer deres hjertefrekvens fra å øke er at i stedet for å overvåke deres hjertefrekvens, [de skal] arbeide hardt nok slik at på denne skalaen de opprettholde et nivå på 12 til 13, "sier Stewart, og legger til at forskning viser oppfatning av anstrengelse er en god erstatning for hjertefrekvens.

Også, før du starter noen nye treningsprogrammer eller gjøre endringer i eksisterende rutine, er det en god idé å sjekke med legen din først for å sørge for at du ikke deltar i aktiviteter som kan plassere for mye stress på hjertet.

For de siste nyhetene og informasjon om leve et hjerte-sunn livsstil, følger på Twitter fra redaktørene av.