Evb

Hvilke tester brukes til diagnostisering barndommen leukemi?

Legen vil utføre en rekke tester og prosedyrer ved mistanke om diagnosen leukemi. Lær hva du kan forvente.

Legen vil ønske å få en fullstendig medisinsk historie, blant annet hvor lenge barnet har hatt symptomer og om barnet har noen risikofaktorer. En familie historie av kreft, spesielt leukemi, kan også være viktig.

Den fysiske undersøkelsen trolig vil fokusere på hovne lymfeknuter, områder av blødning eller blåmerker, tegn på infeksjon, og en full eksamen i nervesystemet vil bli gjort. Barnets øyne og munn vil trolig bli sett på nøye. Legen vil føle magen etter tegn på en hoven milt eller lever.

Hvis det er noen grunn til å tro det kan være problemer forårsaket av unormale antall blodceller (anemi, infeksjoner, blødninger eller blåmerker, etc.), vil legen sannsynligvis gjøre en test for å sjekke ditt barns blodverdier. Hvis dette ikke er normal, kan legen henvise deg til en barndom kreft lege, som kan kjøre en eller flere av testene som er beskrevet nedenfor.

Barneleukemi: vareprøver

Blodceller. Blodprøver vil bli gjort på blod fra en vene eller fra en "finger pinne." De fleste barn med leukemi vil ha for mange hvite blodlegemer i blodet og ikke nok røde blodceller og blodplater. Dessuten vil de hvite blodlegemene være eksplosjoner, en tidlig type blodceller som normalt finnes i benmargen, men ikke i blodet. Endringer i antall ulike celletyper og hvordan disse cellene ser under mikroskopet ofte stiller legen mistenker leukemi. Men vanligvis en prøve av benmargen må tas for å være sikker.

. Beinmargsprøver beinmargsprøver er tatt ved å gjøre en benmarg aspirasjon og biopsi - to tester som vanligvis gjøres samtidig. Prøvene blir mest ofte tatt fra baksiden av bekkenet (hofte) ben, men i noen tilfeller kan de tas fra brystbenet eller andre bein.

Denne testen omfatter å fjerne en liten mengde av benmarg fra baksiden av hoftebenet med en tynn nål. Prøven sendes til laboratoriet for å se om kreftcellene er til stede. Denne test er også benyttet senere for å se om den leukemi reagerer på behandling. For denne testen, er området rundt benet nummen og barnet kan gis et medikament for å redusere smerte, eller være sover under testen. Når biopsi er gjort, vil trykket bli brukt til området for å bidra til å forhindre blødninger.

Spinal kranen (lumbar punktering). Denne testen er ferdig til å lete etter leukemiceller i væsken rundt i hjernen og ryggmargen (cerebrospinalvæske eller CSF). Den kan også brukes til å sette inn i det chemo CSF ​​for å holde den fra å spre seg der kreften.

Etter numbing huden over korsryggen, er en liten nål plassert mellom beina i ryggraden til å trekke ut noen cerebrospinalvæsken (CSF). Væsken blir kontrollert for leukemiceller. Legen kan anbefale at barnet får noe å gjøre ham eller henne sove slik at barnet ikke vil vri seg i løpet av testen. Sprellende kan holde Spinal Tap fra å bli gjort ren. Det er viktig at noen som er ekspert gjør denne testen. Legene har funnet ut at hvis Spinal Tap er ikke gjort riktig og blod lekker ut i spinalvæsken, kunne leukemiceller komme inn i spinalvæske og vokse der.

Lymfeknute biopsi. For denne testen, er en hel lymfeknute fjernet. Dersom noden er nær hudens overflate, dette er en enkel operasjon som kan gjøres av lammende bare området rundt knutepunktet. Men hvis noden er innsiden av bryst eller buk, vil barnet trenge narkose (legemidler som er brukt til å bli satt på barnet i en dyp søvn). Denne testen er sjelden nødvendig for barn med leukemi.

Barneleukemi: laboratorietester

En lege med spesiell opplæring i blod og lymfevev sykdom vil se på alle de biopsiprøver (beinmarg, lymfeknute vev, blod og spinalvæske) under et mikroskop. Legen ser på størrelsen og formen til cellene, så vel som andre funksjoner for å klassifisere de celler i spesifikke typer.

En viktig faktor er om cellene ser moden. Leukemic cellene ikke har egenskapene til normale blodceller og fungerer ikke bra i kampen mot infeksjoner. De mest umodne celler kalles blasts.

Det finnes også en rekke svært presise lab tester legen kan bruke for å diagnostisere og klassifisere leukemi. Du kan høre noen av de følgende begrepene: cytochemistry, cytogenetics, flowcytometri, FISK, og immunocytochemistry.

Andre blodprøver. Dersom barnet har leukemi, vil andre blodprøver gjøres for å måle visse kjemikalier i blodet for å se hvor godt leveren og nyrene fungerer. Tester kan også gjøres for å se etter infeksjoner, slik at de kan behandles med en gang.

Barneleukemi: imaging tester

Bildeundersøkelser er måter å ta bilder av innsiden av kroppen. Noen kan gjøres for barneleukemi å få et bedre inntrykk av omfanget av sykdommen.

Bryst x-stråler. En brystet X-ray kan fortelle om thymus eller lymfeknuter blir hovne. Det kan også hjelpe til å finne lungebetennelse barnet ser ut til å ha en infeksjon.

CT (computertomografi) skanner. CT-skanner (noen ganger kalt "CAT" skanner) er spesielle typer røntgen der en bjelke beveger seg rundt i kroppen, ta bilder fra ulike vinkler. Denne testen kan hjelpe fortelle om leukemi har spredd seg til lymfeknutene i brystet eller til organer som milt eller lever.

I stedet for å ta ett bilde, som en vanlig X-ray, tar en CT-skanner mange bilder som den roterer rundt barnet. En datamaskin kombinerer deretter disse bildene til detaljerte bilder av den del av kroppen som blir studert.

Ofte etter det første settet med bildene er tatt, kan barnet få en injeksjon av en kontrastvæske (det er ut i en vene) eller bli bedt om å drikke en løsning av kontrast væske. Dette bidrar til bedre disposisjon blodårer og indre organer. Et andre sett av bilder tas deretter. CT ta lengre tid enn vanlig røntgen. Barnet ditt må ligge stille på et bord mens de blir gjort. Noen barn kan trenge å bli gitt medikamenter for å gjøre dem søvnig før testen.

Spiral CT (også kjent som spiralformede CT) er nå tilgjengelig i mange medisinske sentre. Denne type CT-scan bruker en hurtigere maskin.

MRI (magnetic resonance imaging). En MR er som en CT scan bortsett fra at magneter og radiobølger brukes til å lage bildene i stedet for røntgen. MR er nyttig i å se på hjernen og ryggmargen.

MR tar lengre tid enn CT - ofte opptil en time. Barnet ditt kan ha å ligge inne i et smalt rør, som kan være vanskelig for noen barn. Narkotika er noen ganger nødvendig for å hjelpe dem sove for denne testen. Nyere, mer åpne MR-maskiner kan være et annet alternativ. MR maskinen lager høy summende lyder og klikk som kan skremme barnet. Noen steder gir hodetelefoner å blokkere ut dette.

Ultralyd. Ultralyd bruker lydbølger til å lage et bilde av innsiden av kroppen. Ultralyd kan brukes for å lete etter forstørrede organer inne i magen. Dette er en enkel test for å ha gjort. Barnet ligger rett og slett på et bord, og en tekniker flytter en tryllestav over den delen av kroppen som blir sett på.

Gallium skanne og bein scan. Disse skanner kan være nyttig hvis barnet har skjelettsmerter som kan være forårsaket av infeksjon eller kreft i skjelettet. Dersom barnet har allerede blitt funnet å ha leukemi om andre tester, er det ikke behov for samme formål.