Evb

Hvilke screenings bør barnet mitt ha?

Spør Dr. Blair Hammond

Q: Hvor ofte skal min nyfødte undersøkes av lege - og hva vil legen se etter som mine barn alder?

A: Spedbarn gå til legen mange ganger i løpet av første leveår. Det er noe variasjon i den eksakte timeplanen besøk avhengig av legen. Den europeiske Academy of Pediatrics anbefaler at babyer ser barnelege i løpet av to til tre dager etter utskrivning fra sykehuset. Barneleger på dette første besøk ser på babyens vekt, sjekke for gulsott (gulfarging av huden på grunn av leverproblemer), og tilby støtte til ammende mødre. Ved det første besøket, vil legen stille mange spørsmål for å lære av noen sykdommer som går i familien, for å diskutere eventuelle komplikasjoner som kan ha resultert fra graviditet eller fødsel, å bli kjent med familien, og for å finne ut hvordan familien er justere til den nyfødte. Det er mange stressfaktorer i løpet av nyfødtperioden, og foreldre ofte trenger mye støtte i denne tiden. Ved det første besøket, vil legen helt undersøke Bab y med særlig fokus på huden for gulsott, hjertet for noen bilyd, til hofter ledd sørge for at de utvikler seg normalt, og navlestrengen for riktig helbredelse.

Den neste besøk inntreffer innen 1-4 uker

Den neste besøk skjer innen 1-4 uker. Igjen varierer den nøyaktige tidspunkt avhengig av legen eller pasienten. Legen vil kontrollere at barnet har gjenvunnet fødselsvekt og utvikler seg godt og vil igjen gjøre en full fysisk eksamen. Ved dette besøket vil legen ha mottatt resultatene av den nyfødte skjermen og vil ha lært av noe unormalt.

De to-

De to-, fire-og seks måneders besøk er når mange skudd er gitt for å beskytte mot infeksjoner som pneumococcus, hepatitt B, og kikhoste (pertussis), for å nevne noen. På ni måneder, gjør barnelege en mer formell utviklingsmessig vurdering av barnet. På ett år besøk, spedbarn igjen få flere skudd som meslinger, kusma og vannkopper. På rundt ett år, vil spedbarn har blod trekkes for å teste for anemi og bly nivåer. Hvert besøk i løpet av det første året vil kreve en full undersøkelse og vurdering av barnets vekst og utviklingsmessige fremgang. Foreldre bør absolutt la leger vet om de har noen bekymringer om deres barns utvikling. Hvert besøk er også en mulighet for barnelege for å gi foreldrene "forutseende veiledning" - råd om hvordan å forberede seg til neste stadium i barnets liv og hvordan å holde barnet trygt. Dette inkluderer diskusjoner om spørsmål som har babyer sove på ryggen for å redusere risikoen for krybbedød (SIDS), informere foreldre om viktigheten av childproofing hjemmet, og pusse tennene.

Det første året av livet er en tid med utrolig forandring

Det første året av livet er en tid med utrolig forandring. Foreldre har ofte mange spørsmål. Jeg anbefaler at de skriver ned sine spørsmål og bekymringer før du kommer til legen. Det kan være vanskelig å huske å spørre alt med så mye som skjer i løpet av besøket!