Evb

Hvilke øvelser kan bidra til å senke kolesterolet?

Kolesterol: The Experts veie inn

Enkelte aktiviteter kan heve gode kolesterolet og lavere dårlige kolesterolet.

Everyday helse: Hvilke øvelser kan bidra til å senke kolesterolet?

Dr. Stuart Seale: Både aerob trening og styrketrening er bra for å senke LDL (dårlig) kolesterol, samt øke HDL (bra) kolesterol. Rask gange, sykling, jogging, svømming, samt langrenn, trapp-stepping, og elliptiske maskiner alle gir aerob trening. Løfte vekter, motstand maskiner og motstand band gir styrketrening. Noe som vil få pulsen forhøyet til om lag 70 prosent av din maksimale hjertefrekvens vil fungere. (For å beregne maksimal hjertefrekvens, trekker du alderen din i år fra 220.) Ideelt opprettholde denne aktiviteten i 30 til 60 minutter om dagen, minst fem dager per uke. Best av alt, bland det opp med en kombinasjon av aerobic og styrketrening. Mens fleksibilitet øvelser ikke kan ha en direkte effekt på kolesterolet, de er en viktig del av generelle egnethet, så sørg for å inkludere dem i ditt treningsprogram.

Dr. Lisa matzer: Trening kan bidra til å øke gode kolesterolet. For hvert ett-punkts økning i HDL din, legger du ett ekstra år til livet ditt. Å ha en stor innvirkning på å øke gode kolesterolet, må du gjøre intense aerobic øvelser som jogging i 30 minutter om dagen hver dag i uken. Moderat trening - enten det er aerobic, motstand, eller en kombinasjon av begge deler - er stor i forhold til å redusere det samlede risikoen for hjertesykdom. Og utholdenhetstrening reduserer konsekvent en annen type dårlig fett i blodet, triglyserider. Knebøy og leg-extension vektløfting også kan øke gode kolesterolet.

Dr. Jacob Delarosa: Enhver type trening kan hjelpe deg å senke kolesterolet. Nøyaktig hvor mye trening er nødvendig for å senke kolesterolet har vært en del debatt. Generelt, som et minimum, 30 minutter per dag med moderat til kraftig mosjon, for eksempel turgåing, jogging, sykling eller hagearbeid fungerer. Det er viktig å innse at mer intens trening er faktisk bedre enn moderat trening for å senke kolesterolet. Pasienter som fikk moderat trening (tilsvarende 12 miles av gåing eller jogging per uke) senket sin LDL nivået litt. Men de som gjorde mer kraftig mosjon (som tilsvarer 20 miles av jogging i uken) senket den enda mer.

Jeanette Bronée, chhc, AADP: I utgangspunktet, bare få flytte!

Pamela warren, ms, chn: Regelmessig cardio øvelser forbedre din generelle helse og lavere kolesterol fordi de øker blodsirkulasjonen i hele systemet. Dette holder hjertet i førsteklasses stand som den presser blodet til å sirkulere raskere og fyller den med høyere oksygennivå. Som den gjør dette, blir det kolesterol å flytte ut av systemet. Delta i 30-pluss minutter per dag med cardio trening for å forbedre sirkulasjonssystemet, hjertefrekvensen, og kolesterolnivået. Rapid-tempo gange, løping, sykling, svømming, skøyter og spille racketidretter er noen av de mange typer cardio øvelser du kan velge fra. Yoga og meditasjon er to andre former for trening som kan hjelpe deg bedre moderat kolesterolnivået, som du gjør en av disse du utvikle "mindfulness". Mindfulness er en kraftig, motiverende kraft som kan trene kroppen og sinnet til å holde deg rolig og tillate deg å bedre kontrollere dine reaksjoner på situasjoner som kanskje normalt påvirker deg negativt. De negative stressfaktorer som vi opplever i livet på en daglig basis kan avspore av bruk av mindfulness øvelser. Hvis du kan sitte og meditere hver dag for bare ti minutter og til slutt strekke denne tiden til 20 minutter, vil du oppleve en stor forandring i måten du håndterer stressende situasjoner. Dette blir et svært kraftig verktøy i å holde kolesterolnivået under kontroll.

Inna topiler, ms, CNS: Alt som får pulsen opp er svært nyttig. Dette kan være alt fra en rask tur til å kjøre på en tredemølle til å komme på en elliptisk, eller hoppe tau, løfte vekter, eller bare sette på musikk og dans. Trening må være morsomt, slik at du kan feste med diett.

Dr. Raja R. Gopaldas: En kombinasjon av styrketrening (vektløfting) og cardio øvelser er viktig. Før du tar fatt på en ny øvelse plan, må du sjekke med legen din om det er greit for deg i din nåværende helsetilstand. (Mens øvelser er sikkert veldig viktig, har det å være oppmerksom på at trening etterfulgt av inntak av en fett-Laden kosthold er ikke en god idé!) Øvelser hjelpe i å senke LDL noe, men de øker HDL mer betydelig. (. HDL kolesterol er viktig fordi det beskytter deg mot hjertesykdom og hindrer dannelse og progresjon av aterosklerose) Hvis vekttap er en vurdering, bør cardio treningen tilpasses hensiktsmessig: Kjører på en tredemølle eller ved hjelp av en elliptisk trener er et godt valg, men husk at det tar lang tid å forbrenne kalorier. Hvis du er i rimelig fysisk form, kan det være lurt å veksle aerob trening med styrketrening: Tre dager med styrketrening ispedd tre dager med cardio, inkludert en pause en gang i uken, er en fornuftig øvelse tidsplan og bør være målet.