Evb

Hverdagslige måter å bekjempe fibromyalgi

Å leve med fibromyalgi er ikke lett, men disse enkle strategier kan hjelpe.

Det er foreløpig ingen kur for fibromyalgi, en kronisk smerte tilstand som rammer om lag 6 millioner europeere, men effektivt håndtere fibromyalgi symptomer og hindre flares kan forbedre kvaliteten på livet ditt. Og mens mange av anbefalingene for behandling av fibromyalgi smerte er fokusert på reseptbelagte stoffet regimer, det er også mange ting du kan gjøre på egen hånd for å redusere smerte og tretthet. Her er seks trinn du kan ta, som starter i dag.

Slutte å røyke. Forskning viser at Fibromyalgi pasienter som røyker kan oppleve mer alvorlige smerter enn ikke-røykere, så de kan også ha flere dårlige dager enn de som ikke bruker tobakk. Hvis du er interessert i å slutte å røyke, bør du kontakte lege for å komme opp med en plan for å bryte vanen og få medisiner til kontroll cravings, om nødvendig. Bonus: Du vil redusere risikoen for kreft, hjertesykdom, hjerneslag, tannkjøttsykdom, og en rekke andre helseproblemer.

Gå ned i vekt En fersk studie fra Mayo Clinic fant at personer med en høyere BMI, eller kroppsmasseindeks -. Et mål på kroppsfett basert på høyde og vekt - tendens til å ha flere fibromyalgi-relaterte symptomer enn de som veide mindre. En BMI på 25 eller høyere regnes som overvektig, og en BMI på 30 eller mer regnes som overvektige. Et sunt kosthold og fysisk aktivitet kan hjelpe til med vekttap. Shedding pounds kan også bidra til lavere kolesterol, blodtrykk og blodsukker.

Utøve. Når du arbeider med oppturer og nedturer av fibromyalgi symptomer, kan trening være det siste du ønsker å gjøre, men det kan være nyttig i det lange løp. Forskning har vist at mange former for fysisk aktivitet, blant annet aerobic trening, styrketrening og yoga, kan redusere fibromyalgi smerte, redusere ømhet og bedre fleksibilitet. Hvis du ikke er vant til å trene, begynne langsomt og gradvis øke lengden på dine treningsøkter. Hold notater på hvordan du føler under og etter trening - hvis en treningsøkt etterlater deg utryddet for de neste to dagene, vil du vite for å redusere intensiteten neste gang.

Får en god natts søvn. Skimping på Lukker øynene kan gjøre Fibromyalgi symptomene verre. En fersk norsk studie publisert i Arthritis og revmatisme fant ut at søvnproblemer er forbundet med en høyere risiko for fibromyalgi. De fleste voksne bør satse på sju til ni timers søvn hver natt. For å forbedre søvnkvaliteten din, prøv å våkne opp og gå til sengs på samme tid hver dag, unngå koffein før sengetid, og lage en mørk, rolig miljø på soverommet.

Prøv en massasje. En studie fra Spania fant at personer med fibromyalgi som gjennomgikk massasje og myofascial terapi i 90 minutter i uka hadde forbedringer i smerte etter 20 ukers behandling. Hvis du er interessert i å bruke massasje terapi for å kontrollere fibromyalgi smerte, husk å rådføre seg med lege først.

Lytt til musikk. Redusere fibromyalgi smertene kan være så enkelt som å slå på radioen. En rapport i Clinical Journal of Pain fant at personer med fibromyalgi samt andre kroniske smertetilstander opplevd reduksjoner i smerte, angst og depresjon etter å ha mottatt musikkterapi på sykehuset og hjemme, sammen med standard smertebehandling. De tok også færre painkilling medisiner enn de som ikke ble utsatt for musikk.

Du kan fortsatt trenger medisiner for å gjøre leve med fibromyalgi symptomer mer utholdelig, men disse livsstil trinn kan gjøre alle andre aspekter av behandlingen plan enda mer effektiv.