Evb

Hvem får Bekhterevs sykdom?

Denne formen for inflammatorisk leddgikt er fortsatt et mysterium på mange måter. Finn ut om du kan være i faresonen.

Mange mennesker opplever sporadiske ryggsmerter, men noen årsaker til ryggsmerter er langt mer alvorlig enn andre. En slik sak er Bekhterevs sykdom, en form for inflammatorisk leddgikt som vanligvis starter mellom 17 og 35 - en tid av livet når du har leddgikt er vanligvis det siste som skulle krysse tankene dine. Venstre ubehandlet, kan sykdom føre bein i korsryggen å smelte sammen. Kjennetegn er lavere ryggsmerter og stivhet som blir verre - ikke bedre - med hvile.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) program, de nyeste tilgjengelige data viser at opptil 1 prosent av europeere - om lag 2,7 millioner mennesker - kan ha Bekhterevs sykdom og relaterte tilstander. Fordi det begynner i så ung alder, er det mange ikke ennå realisere sine smerter i korsryggen er ikke bare fra straining under et spill av pick-up basketball eller lugging altfor mange poser med dagligvarer fra bilen.

Er du i faresonen for Bekhterevs sykdom?

Selv om legene ikke vet den eksakte årsaken til sykdom, de kjenner noen av risikofaktorer, som inkluderer:

  • Genetikk. Forskere har identifisert en genetisk markør som er gått ned gjennom familier som kalles HLA-B27. Det er funnet i mer enn 95 prosent av kaukasiske personer diagnostisert med sykdom. Men mens så mange som åtte prosent av europeere kan ha HLA-B27 genet, bare ca 1 av 20 personer med det noen gang får sykdom. Det kan være andre gener også involvert.
  • Familiens historie. Siden genetikk gjør spiller en rolle, å ha et familiemedlem diagnostisert med Bekhterevs sykdom, eller med en historie med smerter i korsryggen eller andre felles problemer, kan også øke risikoen.
  • Kjønn. "For mange år siden trodde vi at Bekhterevs sykdom rammet menn om ni ganger mer enn kvinner. Dag vet vi at kvinner er rammet av sykdom nesten like mye som menn er, selv om de har symptomer kan være mindre alvorlig", sier Ruth Kadanoff, MD, professor i revmatologi ved Loyola University Stritch School of Medicine i Chicago. Men studier tyder likevel på at det å være et menneske ikke sette deg i større fare.
  • Alder. Åtti prosent av mennesker får en Bekhterevs sykdom diagnose før fylte 30, i henhold til sykdom Association of Europe. Kun fem prosent er diagnostisert etter fylte 45 år.
  • Hyppige tarm infeksjoner. Noen undersøkelser tyder på at hyppige bakterielle infeksjoner inne i fordøyelsessystemet kan utløse genet er ansvarlig for forårsaker Bekhterevs sykdom. "De fleste som har genet for Bekhterevs sykdom ikke får sykdommen," forklarer Dr. Kadanoff. "Det betyr at det kan være noe i en persons miljø som utløser genet til å bli aktive. Ett mistenkte er bakterier. Dyrestudier har vist at visse bakterier kan aktivere reseptorer på HLA-B27 genet. "

Hva forårsaker ikke sykdom

Øker være en slentre din risiko for en sykdom diagnose? "Lute kan føre folk med Bekhterevs sykdom å bli bøyde seg ned, bøyd over hvis leddene fryse i en unormal holdning, men det er ingen bevis for at dårlig holdning kan forårsake eller øke noen sjanse for å utvikle Bekhterevs sykdom ", sier Kadanoff.

Hvis du mistenker spondylitt symptomer

Hvis du har symptomer på Bekhterevs sykdom - for eksempel smerter i korsryggen og stivhet som er verre om morgenen og bli bedre når du er i stand til å begynne å bevege seg rundt - gå til legen din. En generell lege kan henvise deg til en revmatolog for å bekrefte en diagnose av sykdom.

Tester som trengs for å gjøre en definitiv Bekhterevs sykdom diagnose kan inkludere en blodprøve for HLA-B27, røntgen og andre imaging studier. Selv om det er ingen kur for sykdom, finnes det effektive medisiner og endringer i livsstil som kan hjelpe, for eksempel holdning trening. Mange unge mennesker er i faresonen for nakkesmerter og smerter i korsryggen på grunn av inaktivitet og for mye tid bøyd over en smarttelefon eller arbeider foran en datamaskin. Tidlig diagnose og behandling kan også avverge et tap av mobilitet og redusere sykdom smerter og stivhet.