Evb

Hva som forårsaker sprukne hæler?

Som om våre hardt arbeidende føtter ikke vondt nok, noen av oss har å stri med sprukne hæler. Lær om symptomer, risikofaktorer og diagnostisering av sprukne hæler.

Når den sensitive huden på undersiden av føttene og hælene blir for tørr, kan den sprekke, og etterlater smertefulle sprekker kalt sprekker på hælene. Disse sprekkene kan ikke bare gjøre det smertefullt å gå, men kan også føre til alvorlige infeksjoner.

Sprukne hæler: hvordan de skjer

Sprekker i hælene er vanligvis forårsaket av utilstrekkelig fuktighet. Disse sprekkene kan bli sår og kan også blø. Seriøst tørre føtter kan oppstå av flere årsaker, blant annet:

  • Kaldt vintervær
  • Dehydrering, eller ikke drikker nok vann
  • Ikke fuktighetsgivende føttene
  • Tar veldig varme bad eller dusjer
  • Soaking i et varmt bad for lenge eller for ofte
  • Bruke sterke, tørking såper på føttene
  • Skrubbing føttene tørre
  • Å ha diabetes

"Heel sprekker og sprekker oppstår når huden mister sin fuktighet og tørker ut og sprekker," sier Alan K. Mauser, DPM, en podiatrist i Louisville, Kentucky

Når føttene blir for tørr, kan hæl sprekker utvikle seg ganske enkelt. "Det er litt som hvis du setter plaster på en ballong og la den stivne og blåse opp ballongen, ballongen vil utvide gips og crack. Hælen pad ønsker å utvide utover, men huden er ikke smidig nok til å utvide med det, så den sprekker, "Dr. Mauser forklarer.

Som huden sprekker, kan det begynne å blø. Disse dype hæl sprekker kan tillate bakterier og virus å trenge inn i kroppen, som fører til infeksjon og sykdom.

Sprukne hæler: risikofaktorer

De to største risikofaktorene for sprukne hæler er diabetes og fedme, bemerker Mauser. Diabetikere er sannsynlig å oppleve sprukne hæler fordi skade på nervene i føttene fra ukontrollerte blodsukker kan føre til tørr hud. Personer med diabetes er enda mer sannsynlig å opprettholde en infeksjon fra sprukne hæler enn ikke-diabetikere. Hvis du er diabetiker, er det viktig å undersøke føttene ofte etter tegn på sprekker eller infeksjon.

Fedme øker sjansene dine for å ha sprukket hæler fordi det er enda mer vekt på hælen pad, som får den til å ekspandere ut videre. Tørr hud er i stand til å håndtere den ekstra trykk og sprekker.

I løpet av vinteren, derimot, kan hvem som helst har tørre, sprukne hæler. Jevnlig tar lange, svært varme bad og dusj kan også forverre denne tilstanden. I tillegg, folk som ikke jevnlig fukte føttene med en god, oljebasert fuktighetskrem eller fuktighetskrem er mer sannsynlig å oppleve hæl sprekker. Ikke drikker nok vann og dårlig ernæring er også risikofaktorer for sprukne hæler.

Diagnostisering sprukne hæler

Hvis hælene er sprukket og smertefull, og tilstanden ikke blir bedre med en over-the-counter foten lotion, besøke en podiatrist å behandle problemet. Hvis hæl sprekker er "alvorlig nok, vil vi komme med forslag og hjelpe deg gjennom det," Mauser sier. En podiatrist kan behandle eventuelle tilknyttede infeksjon og også tilby løsninger for å hjelpe huden din leges skikkelig.

For å unngå smertefulle, sprukne hæler, eliminere risikofaktorer ved å drikke rikelig med vann og unngå spesielt varme dusjer. Med en god fuktighetskrem og en liten fot velvære, vil du bli sparket opp godt fuktet hæler på kort tid.