Evb

Hva som forårsaker bipolar lidelse?

Svaret er sammensatt: biologiske og miljømessige faktorer kombineres for å utløse bipolare symptomer. Her vil du lære mer om mulige årsaker til bipolar lidelse.

Det er ingen enkelt faktor som fører til bipolar lidelse, men heller en klynge av årsaker og påvirkninger. Genetikk og andre biologiske faktorer kan være grunnlaget for bipolar lidelse, men miljømessige påvirkninger, slik som overdreven stress eller søvnforstyrrelser, typisk utløse utbruddet av symptomene. Forstå sammenhengen mellom disse faktorene kan hjelpe deg med å redusere risikoen for bipolare symptomer.

Genetikk

Bipolar lidelse går ofte i familier. "Studier viser en større sannsynlighet for tilstanden blant første-graders slektninger [en forelder eller et søsken] i forhold til befolkningen generelt," sier Jeffrey Rakofsky, MD, førsteamanuensis ved Institutt for psykiatri og atferdsvitenskap ved Emory University School of Medicine i Atlanta.

Hvis en forelder eller søsken har bipolar lidelse, kan du være fire til seks ganger mer sannsynlig å utvikle den, og risikoen er enda høyere hvis søsken er en identisk tvilling. Men å ha et nært familiemedlem med bipolar lidelse, og med en enegget tvilling, betyr ikke at du vil definitivt utvikle tilstanden. "Det er en høy genetisk forbindelse med bipolar lidelse," sier Dr. Rakofsky ", men vanligvis noen miljøpåvirkning kommer inn i bildet."

Andre biologiske faktorer

Psykiske tilstander, som depresjon og bipolar lidelse, har også vært knyttet til unormale kjemiske balanser i hjernen. Personer med bipolare har ofte en ubalanse av visse nevrotransmittere, som er de kjemiske budbringere i hjernen. Uten riktig balanse av disse nevrotransmittere, ikke hjernen ikke fungere slik det skal, og gjør deg mer utsatt for å utvikle bipolar. Forskere bruker tenkelig verktøy for å studere hjernen i håp om å bedre forstå de biologiske forskjeller i hjernen hos mennesker med bipolar lidelse.

Miljømessige påvirkninger

Selv om din biologiske makeup kan sette scenen for bipolar lidelse, kan mange eksterne faktorer utløse sin debut. En traumatisk barndom, død av en kjær, å miste en jobb, eller være under ekstremt stress for en betydelig mengde tid, spesielt hvis stresset skaper søvnproblemer, kan føre til at folk som er genetisk disponert for tilstanden til å utvikle bipolare symptomer. I tillegg kan rusmisbruk utløse en episode av bipolar lidelse, selv om det ikke anses å være en årsak til utbruddet av bipolar.

"Alle de stimulerende street narkotika er risikofaktorer, blant annet metamfetamin, kokain, LSD, og ​​potten", sier William E. Callahan, Jr, MD, en psykiater i privat praksis i Aliso Viejo, California, og nestleder i European Psychiatric Association kommunestyret den kommunikasjon. "I hovedsak vil noen kjemiske som presser humøret opp eller ned forverre bipolar tilstand. Alkohol, koffein, og enkelte reseptbelagte legemidler, slik som sentralstimulerende midler som brukes for ADHD, kan også forverre bipolare symptomer.

Med denne blandingen av interne og eksterne påvirkninger, er det vanskelig å forutsi en bipolar lidelse diagnose. Selv om det er en klar genetisk kobling, har forskerne ikke vet hvilke gener som er ansvarlig for forårsaker ekstrem stemning turnus karakteristisk for bipolar. Hvis du har en familiehistorie med bipolar lidelse, Dr. Callahan sier, "behandle hjernen som skjør, og gi den best mulig omsorg. " Opprettholde en regelmessig, få nok søvn (syv til ni timer), spise et sunt kosthold, trene regelmessig, holde stress til et minimum, unngå narkotika og alkohol, og la legen vite om risikoen, slik at tiltak kan iverksettes for å forebygge bipolare symptomer. Det beste du kan gjøre er å iverksette tiltak for å redusere risikofaktorer.