Evb

Hva som forårsaker astma?

Fra forurensning og smitte og til familiens gener, kan årsakene til astma varierer sterkt. Lær hvordan du kan finne din triggere og unngå at dine astmasymptomer.

Forskere og leger har fortsatt ikke fant frem den eksakte årsaken astma utvikler seg, men det er antatt at genetikk, spesielt en tendens mot allergi, kan spille en rolle i å gjøre en person mer sannsynlig å ha astma. I tillegg er det enkelte stoffer eller betingelser, kjent som "utløser," kan føre til astma symptomer skal vises i folk følsomme eller utsatt for dem. Disse utløser kan omfatte innendørs og utendørs luftforurensning, tobakksrøyk, kjæledyr dander, og selv rengjøring spray.

Hva som forårsaker astma: familie historie av astma
Selv om de genetiske koblingene ikke er fullt ut forstått, har studier vist at hvis du har en forelder med astma, er du to ganger mer sannsynlig at lider av astma enn en person som har foreldre ikke.

Er du gjør alt du kan for å administrere din astma? Finn ut med vår interaktive checkup.

Mens forskere er fortsatt prøver å forstå nøyaktig hvordan gener spiller en rolle i de underliggende årsakene til astma, er en teori at folk har genetisk programmert svar på oksidativt stress, en ødeleggende kjemisk reaksjon i kroppen som resultat av stressfaktorer i miljøet. Oksidativt stress ser ut til å spille en rolle i symptomer på astma. Det er tenkt, for eksempel, kan at mat rik på antioksidanter, som frisk frukt og grønnsaker, bidrar til å beskytte lungene mot oksidativt stress, som deretter kan redusere risikoen for astma.

Astma triggere kan være i luften
Innendørs og utendørs luft kvalitet har vist seg å spille en viktig rolle i utviklingen av astma symptomer. Vanlige miljømessige utløsere inkluderer:
 • Tobakksrøyk. Studier har vist at barn født av mødre som røykte under svangerskapet eller som bor i et hjem med en smoking forelder er til betydelig økt risiko for å utvikle astma.
 • Luftforurensning. Ny forskning på luftforurensning og astma opptrer jevnlig. For eksempel viser en fersk undersøkelse av indre by barn til gass ovner og ovner som en kilde til nitrogen dioksid som øker risikoen for astma hos små barn.
 • Rengjøringsprodukter. Spray rengjøringsmidler, herunder glass rengjøringsmidler, blekemidler, møbler rengjøringsmidler, de-greasers og luftrensere, er alle på listen over mulige gjerningsmennene for å forårsake astma blant folk som bruker dem mer enn en gang i uken. Folk i Vaktmestertjenester eller rengjøring yrker er i enda større fare enn de som bruker spray rengjøringsmidler hjemme.

  Ifølge en studie av mer enn 3000 voksne som ikke har astma da studien startet, ved hjelp av rengjøring spray mer enn en gang i uken kan utløse astmaanfall, og risikoen for astma økt som bruk av spray økt, rapporterte forskerne i det europeiske Journal of Respiratory Critical Care Medicine. Denne effekt synes å være isolert for å sprøyte rengjøringsmidler. Bruk av rengjøringsmidler i andre former hadde ikke samme effekt.

  "Når det er mulig, redusere bruk av spray produkter," råder Kenneth Rosenman, MD, sjef for divisjonen for yrkes-og miljømedisin ved Michigan State University, som sier han er spesielt bekymret luftrensere inneholder desinfeksjonsmidler.

 • Allergener. Allergener er stoffer som plager din lunge luftveiene, og de ​​har vært knyttet til astma i tillegg. Noen vanlige allergener er pollen, gress, mugg, dyrehår og støvmidd. Personer som er allergiske mot pollen eller gress kan finne at deres astma er verre i løpet av våren og tidlig på sommeren, mens støvmidd kan utløse astma symptomer året.
Historien om astma: andre potensielle triggere
Andre forhold som leger har knyttet til utløsning av astma symptomer inkluderer:
 • Infeksjoner. Det er antatt at visse lungeinfeksjoner kontrahert i barndommen kan føre til astma i voksen alder. Også, bihulebetennelse og forkjølelse kan utløse astmaanfall hos personer som allerede er diagnostisert med astma.
 • Halsbrann. Noen leger mener at det er en sammenheng mellom astma og halsbrann, fordi mange mennesker med astma lider av halsbrann også. Interessant nok har det blitt funnet at halsbrann kan være den skyldige i vanskelige å behandle tilfeller av astma. Når halsbrann behandles, blir symptomene på astma lettet.
 • Overdreven rengjøring. Det er også noe som kalles "hygiene hypotesen." Det er tanken at eksponering for bakterier er nødvendig for å bygge opp immunsystemet og beskytter oss mot sykdommer som astma. Denne prosessen ofte ikke skjer i en altfor rent miljø
Så, mens årsakene til astma er varierte, forblir den grunnleggende filosofien den samme: Jo mer du vet om hva som kan være årsaken (eller forverring) astmaen din, jo bedre kan du vil være å gjøre noen positive endringer... og puste lettere.