Evb

Hva skal man si til en kjær med alvorlig depresjon

Hvis du har en kjær med alvorlig depresjon, ønsker du å si de riktige tingene å tilby depresjon støtte. Her er hvordan du kan snakke om depresjon.

Hvis din venn eller elsket en sliter med alvorlig depresjon, er det naturlig å ønske å hjelpe. Depresjon støtte spiller en betydelig rolle i å utvinne fra alvorlig depresjon, så instinktene dine er på rett sted. Men å vite hva jeg skal si, og hvordan du sier det, kan være vanskelig.

Mange synes det er ubehagelig å snakke om depresjon på grunn av en opplevd sosial stigma. Tilstanden i seg selv kan også være vanskelig å diskutere på grunn av sin kompleksitet. Depresjon er forårsaket av en kombinasjon av faktorer - genetiske, miljømessige og psykologiske - som du kanskje ikke være i stand til å finne. Videre er depresjon vanligvis diagnostisert basert på humør og atferd. "Det er ingen røntgen eller blodprøve som en person med depresjon kan tilby til sine venner og familie som beviser at de har en sykdom", forklarer Vineeth John, MD, førsteamanuensis i psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Texas Health Science senter på Houston. "For venner og familiemedlemmer som ikke forstår at depresjon er en sann sykdom med fysiske og følelsesmessige symptomer, kan det være vanskelig å broach emnet."

I tillegg er de symptomer på depresjon kan gjøre kommunikasjon vanskelig. Din kjære kan virke fjernt og vanskelig tilgjengelige eller kanskje ikke engang virke som den personen du vet. De kan virke irritable eller sensitive, og de kan engasjere seg i å isolere atferd, unngå sammenkomster og aktiviteter som de brukte til å nyte. Disse atferd er vanlige symptomer på depresjon, men hvis du ikke forstår tilstanden, kan denne typen atferd fraråde deg fra å nå ut.

Snakker om depresjon: hva som fungerer

De riktige ordene kommer ikke nødvendigvis lett for deg, men å forstå at din kjære ens atferd er et resultat av depresjon vil bidra til å åpne dialogen. "Den beste måten å vise din støtte er å utdanne deg selv om sykdommen depresjon," råder Dr. John. "Når du vet at depresjon er en biologisk sykdom, kan du begynne å snakke om depresjon på riktig måte. En av de viktigste punktene du kan gjøre er at du vet din kjære lider av en sykdom, og at sykdommen endrer ikke måten du føler om ham eller henne. "Å hjelpe din kjære, må du vise at du omsorg.

Her er noen måter å snakke om depresjon. Si til din kjære:

  • "Du er ikke alene. Jeg vil være her for å hjelpe deg å komme gjennom dette." Mennesker med depresjon ofte isolerer seg fra venner og familie, som igjen kan ytterligere forverre tilstanden deres. Fortelle din kjære at du er tilgjengelig for støtte kan bidra til å bryte denne syklusen.
  • "Selv om jeg ikke kan vite hva du føler, vet jeg alvorlig depresjon er en tøff sykdom å forholde seg til." Selv om du har opplevd depresjon selv, er det viktig å forstå at sykdommen manifesterer seg forskjellig i forskjellige mennesker.
  • "Hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg å takle bedre i dag?" Uttrykt ofte, forteller denne deprimert person at du er tilgjengelig, villig og i stand til å gi støtte.
  • "Depresjon blir bedre Det kan ikke virke som det nå, men ting begynner å forandre seg.." Folk sliter med depresjon ofte føler håpløs og fanget, og dette hjelper dem å forstå at med behandling, er det håp.

Du kan også tilby depresjon støtte ved å spørre din kjære til å bli med deg i aktiviteter som de alltid har hatt, og oppmuntre dem til å ta godt vare på seg selv under gjenoppretting. Du vil kanskje spørre hva de spiste i dag, hvis de husket å ta sine medisiner, eller hvis de trenger hjelp med å få til terapitimer.

Til slutt, husk at noen ganger det beste du kan gjøre er å være bare til stede og være en god lytter.

Snakker om depresjon: hva fungerer ikke

Det finnes måter å snakke om depresjon som kan oppmuntre din kjære til ytterligere løsne, noe som kan ha store konsekvenser. "Du absolutt ikke ønsker å ta lett på din kjæres sykdom, og du ikke vil ha dem til å tenke at depresjon er deres egen feil", sier John.

Her er noen typer kommentarer som må unngås:

  • "Det er alt i hodet ditt." Dette er ufølsom for alle som arbeider med en alvorlig sykdom, inkludert depresjon, og innebærer at depresjon ikke er en reell medisinsk tilstand.
  • "Ikke bekymre deg om det Alle får deprimert;.. Det vil passere" Uten riktig behandling, depresjon kan bli ødeleggende, eller enda verre, fatal. En depressiv lidelse er grunn til bekymring og behandling.
  • "Se på den lyse siden. Hvorfor har du å være så negativ?" Dette innebærer at "kur" for depresjon er lett å oppnå, bare ved å tenke annerledes. Faktisk er noen typer av depresjon kreve medisinering, talk terapi, eller en kombinasjon av behandlinger.
  • "Det er på tide å snappe ut av det og slutte å handle gale." Bruke en etikett som "gal" er uvitende om sykdommen patologi. Slik merking kan ytterligere isolere din kjære og gjøre dem føler seg hjelpeløs.

Ved å lære så mye du kan om alvorlig depresjon, kan du bli en talsmann for din kjære. Depresjon støtte krever tålmodighet, medfølelse, og masse oppmuntring. Folk trenger gjenopprette fra depresjon med riktig behandling, og din støtte er en stor del av at utvinning prosessen.