Evb

Hva livlinjen sier om ditt hjerte

Bære overflødig vekt rundt midten din kan ha stor innvirkning på ditt hjerte.

Det er et viktig medisinsk tilstand så opplagt at jeg kan diagnostisere det uten å utføre en enkelt diagnostisk test. Jeg kan oppdage det øyeblikk en pasient går inn på kontoret mitt. Det er så vanlig at jeg ser det overalt - på kjøpesentre, i restauranter, på golfbanen, og rusler nedover gaten. Det har nådd epidemiske proporsjoner i Europa. Jeg er sikker på at du har sett det også, blant familie og venner, og kanskje når du ser i speilet.


Er du gjør alt du kan for å administrere ditt hjerte tilstand? Finn ut med vår interaktive checkup.

Sykdom har mange navn, inkludert metabolsk syndrom, insulinresistens, syndrom X, og det navnet jeg vil bruke, prediabetes. Hvorfor er det så lett å diagnostisere? Det er en ledetråd som er en død giveaway: Det er din waistline. En av mine kolleger sier at når en pasient magen er første kroppsdel ​​for å komme inn i hans kontor, er diagnosen gjort. Hvis du har gått opp i vekt i middelalderen og det meste er i magen din, er du sannsynligvis en del av det europeiske epidemi av prediabetes. Og hvis du ikke begynner å spise bedre og trene, vil full blåst diabetes nesten helt sikkert være i fremtiden.


Lær om livslang fordelene ved trening

Hvorfor skulle en kardiolog være så opptatt av midjen din? Årsaken har mindre å gjøre med hvordan du ser ut på utsiden enn det gjør med hvordan du ser ut på innsiden. Jeg er bekymret for hva prediabetes og diabetes gjør til blodårene dine. Begge forholdene kan skade slimhinnen i dine skip og akselerere produksjonen av plakk, i stor grad øke risikoen for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Etter et måltid, er det jobben med insulin for å hjelpe transportere fett samt sukker fra blodet inn i vev. Som du utvikler insulinresistens, fett hoper seg opp i blodet og henge rundt mye lenger enn vanlig. I løpet av denne tiden, endringer i fettstoffer i blodet forekomme - LDL partikler og HDL partikler blir mindre og din totale HDL reduseres. Disse endringene favorisere bevegelse av kolesterol fra blodet inn i dine blodårene. Jo mindre og tettere ldls er, jo mer sannsynlig er det å flytte inn dine fartøy vegger. Og de mindre og tettere de HDL er, jo mindre effektive de er på å fjerne kolesterol fra de fartøy vegger. Disse endringene er også forbundet med høyt blod fett nivåer målt i form av triglyserider. Det faktum at disse fett er i blodet lenger også favoriserer deres opphopning i fartøy vegger.

Så, hvis du har fått overveiende magefett som en voksen, og det er diabetes i familien din (selv om det skjedde i en forelder eller besteforelder sent i livet), har du sannsynligvis er insulin resistente og har prediabetes. Diagnosen prediabetes er gjort hvis du oppfyller tre av de fem følgende kriterier:

  • Sentral fedme: En livvidde på mer enn 40 inches for menn og 35 inches for kvinner
  • Forhøyede triglyserider: Større enn eller lik 150 mg / dl
  • Lav total HDL: Mindre enn eller lik 40 mg / dl for menn og mindre enn eller lik 50 mg / dl for kvinner
  • Forhøyet blodtrykk: Systolisk blodtrykk på større enn eller lik 130 mm Hg og diastolisk blodtrykk på mer enn eller lik 85 mm Hg
  • Forhøyet fastende glukose: Større enn eller lik 100 mg / dl