Evb

Hva kvinner trenger å vite om skjoldbrusk lidelser

En blodprøve er avgjørende for å få en skikkelig lese av hvordan skjoldbruskkjertelen fungerer. Legen kan da vurdere symptomene dine og stille en diagnose.

Lisa Clement kunne ikke finne ut hvorfor hun var å miste vekt. Håret hennes var falt ut, og 27-åringen fra Ohio var så sliten, hun noen ganger krabbet opp trappene for å komme til leiligheten hennes. Det ville være tre år før en slu primærlegen tenkt å kjøre en blodprøve for å sjekke ut hennes skjoldbruskkjertel hormon nivåer.

Clement TSH (thyroid-stimulerende hormon) nivåer var svært lav, mens hennes andre skjoldbruskkjertel hormon nivåer (serum tyroksin, eller T4, og trijodtyronin, eller T3) var veien opp. Hennes lege diagnostisert henne med hypertyreose, en av en gruppe av skjoldbrusk lidelser som påvirker 27 millioner europeere.

"Jeg har aldri mistenkt jeg hadde hypertyreose", sier Clement, som er 40 nå og har hennes tilstand under kontroll med behandling. "Jeg visste ikke noe om det."

Hva er hensikten med skjoldbruskkjertelen?

Skjoldbruskkjertelen, som ligger like under halsen foran strupehodet ditt, utskiller hormoner gjennom blodet til hver eneste celle og hvert organ i kroppen din. Denne lille, to-tommers kjertel regulerer kroppstemperaturen din, holder hjernen din tenker klart, hjertet ditt pumper rytmisk, og i utgangspunktet opprettholder harmoni blant alle organer i kroppen din.

Når du har skjoldbrusk sykdom, kan skjoldbruskkjertelen din enten bli overaktiv eller underactive.

Hvis skjoldbruskkjertelen ikke gjemme nok hormoner i blodet, kan det hende du lider av hypotyreose og en nedbremsing av kroppsfunksjoner som kan føre til mer alvorlige komplikasjoner, som høyt kolesterol og hjerte problemer. Første symptomene på hypotyreose kan omfatte:

 • Fatigue
 • Vektøkning
 • Kulde intoleranse
 • Tørr eller sprø hår
 • Hukommelsesproblemer
 • Irritabilitet og depresjon
 • Høyere kolesterolnivå
 • Lavere hjertefrekvens
 • Forstoppelse, eller treg tarm

På baksiden, hvis skjoldbruskkjertelen skiller ut for mange hormoner, vil kroppsfunksjoner fremskynde, som det gjør i hypertyreose. Dine symptomer kan omfatte:

 • Vekttap
 • Varme intoleranse
 • Hyppige avføringer
 • Tremors
 • Nervøsitet og irritabilitet
 • Skjoldbruskkjertelen utvidelse
 • Søvnforstyrrelser
 • Fatigue

Skjoldbruskkjertelen forhold kan være vanskelige å diagnostisere

Mens en enkel blodprøve kan enkelt finne ut hvor mye thyroid hormon du har i blodet, leger ofte ikke tenker å sjekke TSH eller andre skjoldbrusk nivåer siden symptomene på en skjoldbrusk problem kan etterligne symptomene på mange andre forhold.

"Pasienter kan ha en rekke sykdommer som alle kan føre til tretthet og sprøtt hår", sier Stuart M. Weiss, MD, en endokrinolog og assisterende professor ved New York University i New York City. "Men hvis ikke legen får skjoldbruskkjertelen tallene skal samsvare diagnosen, er det vanskelig å skylde på skjoldbruskkjertelen."

Hva gjør saker verre er at leger ikke alltid enige om hvordan å lese skjoldbruskkjertelen-relaterte blodprøvesvar.

Inntil de siste seks-syv årene, leger generelt enige om at en TSH nivå på 0,5 til 5.0 ble normal, og at hvem som helst med disse nivåene av TSH ville ikke anses å ha en feil skjoldbruskkjertelen.

Men noen endokrinologer bekymret for at denne vid tolkning av resultatene mente at personer med skjoldbrusk lidelser skulle udiagnostisert og ubehandlet. Dette omfatter en undergruppe av skjoldbrusk pasienter som er sagt å ha "subklinisk skjoldbrusk lidelse", som vanligvis betyr at de ikke har noen direkte, eller noen få, symptomer på hypotyroidisme. Deres T3 og T4 nivåer er normale, men deres TSH nivåene er høyere enn normalt.

I 2002, National European Association of Clinical Endokrinologer, som ønsker å ta et større nett av pasienter før de gikk på å utvikle alvorlige komplikasjoner fra udiagnostisert thyroid sykdom, foreslo at legene vurdere å begrense definisjonen av "normal" TSH på mellom 0,3 og 3,0 for noen pasienter.

Det medisinske miljøet fortsetter å debattere denne saken, som noen endokrinologer bekymret for at en snever tolkning av normal TSH-nivå (for eksempel en TSH på mindre enn fire) vil resultere i helt friske pasienter blir behandlet for en lidelse de ikke virkelig har. Andre er redd for at å forlate den bredere spekter av normal TSH kan føre til flere mennesker som lever uten en skikkelig diagnose eller behandling for hypotyreose.

Søker en solid diagnose

Mens leger fortsetter å debattere hva består normale skjoldbruskkjertelen nivåer, vil noen laboratorier fortsatt stemple en bestemt TSH lesing "høy", mens en annen kaller samme lesing som "normal". Weiss hevder at den beste diagnosen er en som tar hensyn til ikke bare pasientens blod testresultater, men en full personlig historie av symptomer og risikofaktorer for hypo-eller hypertyreose. Risikofaktorer for stoffskiftesykdommer inkluderer:

 • Diabetes eller en annen autoimmun lidelse
 • En historie om strålebehandling mot skjoldbruskkjertelen området
 • En familie historie av skjoldbruskkjertelen lidelse
 • Hormonelle endringer, slik som de som forekommer i graviditet eller overgangsalder
 • Kjønn: Kvinner utgjør 80 prosent av alle skjoldbruskkjertelen tilfeller.
 • Alder: Forekomsten av hypotyreose øker sterkt med alderen, og er høyere hos postmenopausale kvinner enn hos svært unge kvinner.

En klinisk eksamen er viktig, også, som legen ser etter fysiske tegn på skjoldbrusk problemer, for eksempel misdannelser i utseendet på øyelokkene, som er det symptomet som første flagget Clement lege til å mistenke hypertyreose. Legen vil palpate, eller føler, skjoldbruskkjertelen, på jakt etter utvidelse eller knuter (som kan veldig sjelden være et tegn på kreft i skjoldbruskkjertelen). I tillegg til tegning blod, kan legen din også bestille en ultralyd eksamen av skjoldbruskkjertelen din for å se etter uregelmessigheter.

Det er som regel først etter at legen har gjennomført en full eksamen som en diagnose kan stilles og behandling startes.

Behandlingen for hypertyreose inkluderer "brenne ut" skjoldbruskkjertelen med en engangs radioaktivt jod pille og / eller en antithyroid medisiner, for eksempel Tapazole (methimazole) eller PTU (propylthiouracil). Radioaktiv behandling kan løse problemet når for mye thyroid hormon blir gjort, men dette resulterer ofte i hypotyreose etterpå. Dette vil kreve at pasienten til å ta syntetisk skjoldbruskkjertelen (tyroksin) piller for å levere nødvendige hormoner, som også behandling for primær hypotyreose.

Hvis du tror du kan ha tyreoidforstyrrelser, spør din fastlege for å vurdere dine symptomer og gjennomføre en blodprøve for å se om det kan tyde på en skjoldbrusk problem. Hvis du er en kvinne nærmer seg overgangsalderen, er det spesielt viktig at du søker en evaluering av skjoldbruskkjertelen din hvis du opplever symptomer. Hvis du ikke er fornøyd med den omsorg du mottar fra din fastlege og fortsatt mistenker en skjoldbrusk tilstand kan være å klandre for dine symptomer, se en endokrinolog. Denne type ekspert er opplært til å forstå nyansene i skjoldbruskkjertelen dysfunksjon.