Evb

Hva kan jeg spise for å bedre fordøyelsen?

Fordøyelsen Helse: Ekspertene veie inn

Ekspertene har en rekke råd, men fiber, frukt og grønnsaker, og probiotika er felles temaer.

Everyday helse: Hva er din favoritt ernæring tips som kan bidra til å forbedre fordøyelsen?

Christine M. Estere ( adventureinwellbeing.com )

Som Brenda Watson vil si, følger HÅPER:

 • Høyt fiber diett: Chia, lin, akasie
 • Omega 3 - 6 - 9: kokos, lin, hamp
 • Probiotiske: fermentert mat, rejuvenic, kombusha, kefir vann, kokos kefir, kefir
 • Enzymer: fersk juice som gulrot, hvete gress, selleri, agurk, ingefær og eple

Lisa Ganjhu, DO ( wehealnewyork.org )

Noen av mine favoritt ernæring tips er de USDA bare frigjøres når de erstattet maten pyramide og introduserte "My Plate" kampanje:

 • Nyt sunn sunn ubehandlet mat i små porsjoner.
 • Laste opp på frukt og grønnsaker. De bør ideelt sett ta opp halve tallerkenen din.
 • Nyt sunne magre proteiner. Prøve å innarbeide mer vegetabilsk protein enn animalsk protein.
 • Brød bør være hele korn.
 • Dine meieriprodukter bør være fett gratis eller lav fett.
 • Kvitte seg med brus og søtet drikke.

Jo Ann Hattner, MPH, RD ( gutinsight.com )

Spis regelmessige måltider og snacks, helst tre måltider og to mellommåltider i løpet av dagen, og unngå å spise rett før sengetid som oppreist og aktiv hjelpemidler fordøyelsen og hindrer reflux.

Spise en plante - basert diett, noe som betyr at de fleste av tallerkenen din består av frukt, grønnsaker og helkorn og animalske matvarer er i mindre porsjoner. Imidlertid proteinkilder som er kjøtt, ost, melk, fisk og fjærkre er viktig, så spise små mengder i løpet av dagen. Hvis du følger et vegetarisk kosthold, er soya en veldig god erstatning.

Spis probiotika og prebiotika daglig. Probiotika er levende aktive kulturer av sunne bakterier som finnes hovedsakelig i meieri - og soya - baserte yoghurt og drikke. De kolonisere i tarmen og holde de skadelige bakteriene i sjakk. Men trenger du å spise dem ofte som deres opphold er begrenset. Prebiotika er ikke - fordøyelige fibre som nærer de sunne bakteriene, siden bakteriene trenger å spise også. Prebiotika er gjæret i tykktarmen og fermenteringsprosessen i seg selv bidrar til en sunn miljø. Probiotika og prebiotika bidra til regularitet, noe som betyr normal avføring på en jevnlig basis. Som alle vet, hvis du ikke er vanlig at du ikke føler deg bra.

Lisa Pichney, MD ( stopcoloncancernow.com )

Min favoritt ernæring tips som kan hjelpe på fordøyelsen er: er flere små måltider lettere for oss å behandle, spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker, drikke nok vann for å holde godt hydrert, stå opp fra bordet når du er full, og nyt din måltider med familie og venner.

Seth Rosen, MD ( gastrohealth.com )

En sunn diett, generelt, også vil være sunt for mage-tarmkanalen. Dette inkluderer lav - fett og høy - fiber matvarer, og unngåelse av bearbeidede og stekt mat. Innlemme greener, frukt og grønnsaker hver dag vil bidra til å opprettholde regulariteten. Spise tre vel - balanserte måltider per dag, ikke hoppe over måltider, og ikke overspising alle bidra til riktig fordøyelse og god gastrointestinal helse. Å unngå overdreven koffein og alkohol er også fordelaktig, i tillegg til å holde seg godt hydrert.

Sutha Sachar, MD ( susacharmd.com )

 • Tygg maten godt og ikke foran TV eller datamaskin - fordøyelsen starter med enzymer i munnen.
 • Gå etter et stort måltid, og dette øker aktiviteten av tarmen for å holde luft og gass som passerer gjennom.
 • Legg høye - fiber grønnsaker til måltidene slik at du kan holde deg mett lenger mens du holder blodsukkeret under optimale kontroll.

AA Starpoli, MD ( starpoli.com )

Drikk rikelig med vann (6-8 glass daglig).

William Chey, MD ( med.umich.edu )

Tips for å forbedre fordøyelsen:

 • Hvis en person utvikler symptomer etter å ha spist, kan det være nyttig å holde en matdagbok for 2 til 3 uker i håp om å identifisere spesifikke matvarer som har en tendens til å forårsake problemer. Eliminering av "skyldige" mat kan være ganske nyttig. På et minimum, kan slik informasjon informere en diskusjon mellom en pasient og deres helsepersonell.
 • Unngå fet eller fet mat. Fett stimulerer sammentrekninger i tykktarmen som kan føre til kramper, haster eller diaré hos noen individer.
 • Hvis oppblåsthet og gass er hovedproblemet, unngå dårlig absorbert karbohydrater (laktose, fruktose) og sukkeralkoholer (sorbitol, mannitol).
 • Hvis halsbrann, kvalme, eller fylde etter å ha spist er problemet, prøv å spise mindre, hyppigere måltider. I stedet for å ta 2 til 3 store måltider per dag, ta 4-5 mindre måltider. Unngå fiber kan noen ganger hjelpe med disse symptomene.
 • Hvis en person er plaget av symptomer som vekker dem om natten, unngå å spise eller drikke noe i løpet av 3 til 4 timer med liggende å gå i dvale.

Jacqueline Wolf, MD ( drjacquelinewolf.com )

Spise frokost kan bedre mental funksjon. Studier hos barn viste at frokosten forbruk kan bedre testresultater og forbedre hukommelsen. De som spiser frokost har en tendens til å spise mindre samlet fett. Spise fiber - rik mat eller protein i morgen kan bidra til å gjøre deg til å føle fyldigere raskere og redusere ditt ønske om en stor lunsj.

Peppermynte kan bidra til å redusere abdominal kramper. Enteric - coated peppermynte kapsler er lett tilgjengelig, og en tatt før måltider kan bidra til å redusere kramper mange mennesker får etter å ha spist. Men pass på: det kan også forårsake acid reflux i noen mennesker.