Evb

Hva kan du gjøre for å forebygge tykktarmskreft?

Fordøyelsen Helse: Ekspertene veie inn

Tykktarmskreft er den nest største årsaken til kreft dødsfall i Europa og blant de mest forebygges kreft.

Everyday helse: Ifølge European Cancer Society, er tykktarmskreft en av de mest vanlige typer kreft, og risikoen for å utvikle tykktarmskreft er ca 1 i 20. Hva er de tre beste tingene du kan gjøre for å forebygge tykktarmskreft?

Mark Babyatsky, MD ( mssm.edu )

Først lærer familien din historie! I tillegg til visse arvelige former for tykktarmskreft, risikerer du virkelig øker hvis medlemmer av familien din har hatt tykktarmskreft, og vi vanligvis anbefaler en screening koloskopi 10 år før den yngste første grad ble diagnostisert med kreft eller kreft i tykktarmen. Sekund, selv om du har ingen familie historie, bør du være skjermet, fortrinnsvis ved koloskopi, i en alder av 50, og hvis de koloskopi resultatene er normale, bør du bli undersøkt på nytt 10 år senere.

Hvis du har inflammatorisk tarmsykdom, bør du starte screening 8 til 10 år etter at diagnosen din, selv om du har det bra med tarmsykdom, hvis Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt innebærer halvparten av kolon eller mer.

Kenneth Brown, MD ( kennethbrownmd.com )

Tykktarmskreft er den nest største årsaken til kreft dødsfall i USA Den triste delen er at tykktarmskreft er også en av de mest forebygges kreft. Nesten alle tykktarm kreft oppstår fra kolon polypper, så ved å gjøre regelmessige screening colonoscopies vi kan forebygge kreft fra utviklingsland ved å fjerne polypper. Kolon polypper er forstadier vekster som kan være enkelt og smertefritt fjernet før de blir ondartede. Alle enkeltpersoner oppfordres til å gjennomgå screening koloskopi i en alder av 50, og tidligere hvis det er en familie historie av polypper eller kreft.

Uten tvil den mest effektive måten å forebygge tykktarmskreft er å gjennomgå regelmessig screening colonoscopies.

Når en person er en kjent polypp tidligere, kan en diett høy i fiber og kalsium, men lite mettet fett ledsaget av trening bidra til å redusere mengden av polypper. Såvidt kosttilskudd de eneste som har blitt studert er anti - inflammatoriske produkter som COX - 2-hemmere. Selv om disse har vist seg å bidra til å bremse polypp vekst, kan risikoen ved å ta disse oppveier fordelene.

Christine M. Estere ( adventureinwellbeing.com )

Drikk en liter vann daglig til hydrat tykktarmen. Vi absorbere mat i vår tynntarmen og vann i vår tykktarmen.

Få en juicer og drikke en liter fersk juice daglig for å gi kroppen mer enzymer. Enzymer oppløse matvarer. Har papaya og ananas til frokost.

Spis mer fiber som lin, Chia, belgfrukter, grønnkål og rødbeter

Elisa Faybush, MD ( bannerhealth.com )

Å forebygge tykktarmskreft, for alle over en alder av 50 behov få en screening koloskopi. Nitti prosent av alle tykktarm kreft er diagnostisert over 50 år. Hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft eller inflammatorisk tarmsykdom risikoen for tykktarmskreft øker og dermed en koloskopi er nødvendig. Spise en høy - fiber kosthold, ikke røyke, og fører en aktiv livsstil vil bidra til å forebygge tykktarmskreft.

Lisa Ganjhu, DO ( wehealnewyork.org )

De tre beste tingene du kan gjøre for å forebygge tykktarmskreft er:

 • Få en koloskopi: colonoscope er et instrument leger bruker til å oppdage polypper eller små forstadier til kreft i tykktarmen. Alle over 50 år bør ha test gjort. Når de små polypper er fjernet du har redusert risikoen for at polypp snu til en kreft.
 • Spis mye frisk frukt og grønnsaker: De sunne næringsstoffer, vitaminer og mineraler i frukt og grønnsaker bidrar til å holde kolon sunt. The fiber i frukt og grønnsaker oppmuntre sunn avføring og unngår forstoppelse.
 • Utøve og opprettholde en sunn vekt: Fedme er en viktig risikofaktor i utviklingen av visse kreftformer, så holder en sunn vekt og trener vil redusere risikoen for tykktarmskreft.

Jo Ann Hattner, MPH, RD ( gutinsight.com )

En fersk rapport fra World Cancer Research Fund / European Institute for Cancer Research identifisert faktorer som øker og faktorer som reduserer risikoen for tykktarmskreft. Den faktoren som ble dømt mest overbevisende for å redusere risikoen var fysisk aktivitet. For å øke risikoen den sterkeste foreningen var med fysiske faktorer av kroppen fedme og abdominal fedme. Og for matvarer, ble rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt bedømt som øker risikoen. Alle disse faktorene ble dømt i henhold til styrken av deres vitenskapelige bevis.

Så hva er de tre beste tingene du kan gjøre?

 • Hvis du er overvektig, og spesielt hvis du bære den ekstra vekten rundt midten din, begynner et vekttap program. Bruke fysisk aktivitet som den primære bærebjelke i programmet.
 • Bli aktiv hvis du lever et stillesittende liv, og hvis du er i dag aktiv holde de gode vanene. Spesielt delta i aktiviteter du kan holde i en mannsalder, for eksempel gange, svømming, yoga og tai chi.
 • Vurdere inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt. Se om du kan redusere inntaket på egen hånd, og hvis ikke en registrert kostholdsekspert for veiledning og rådgivning. Du vil trenge andre høyt - proteinrik mat når du redusere rødt kjøtt.

I mellomtiden spiser matvarer som er rike på prebiotika, og disse planteføde inkluderer hvitløk, løk, asparges, artisjokker, og bananer. Hold en bolle med løk, sjalottløk og hvitløk på kjøkkenet og begynne din middag forberedelse med disse sunn prebiotiske matvarer.

Lisa Pichney, MD ( stopcoloncancernow.com )

De tre beste tingene du kan gjøre for å forebygge tykktarmskreft er: få regelmessig og hensiktsmessig screening, f.eks koloskopi, rapportere eventuelle endringer i avføringsmønster eller blod i avføringen til legen din ASAP, og til slutt, fortell dine venner og familie til å bli screenet.

Sutha Sachar, MD ( susacharmd.com )

Jeg har alltid holde det enkelt for mine pasienter:

 • Lytt til kroppen din - bare fordi du ikke er 50 eller ikke har en familiehistorie med tykktarmskreft betyr ikke at du er immun mot å ha tykktarmskreft. Hvis du utvikler rektal blødning, endring i avføringen (ny forstoppelse, diaré, eller begge deler) eller magesmerter, få sjekket ut.
 • Få vist for tykktarmskreft med colonoscopies. Hver pasient har rett til en smertefri koloskopi, slik at de ikke er redd og behagelig hele prosedyren.
 • Spis en diett lav på fett og mye fiber. Studier har vist en sammenheng mellom et høyt - fett kosthold og fedme med tykktarmskreft.

Albert Snø, ND ( holisticgastroenterology.com )

 • Bytt ut slimhinnene.
 • Bytt ut slimhinnene.
 • Bytt ut slimhinnene.

Når folk prøver å finne en kur for kreft i tykktarmen slutte å gjøre det så komplisert at de finner en kur for kreft i tykktarmen. Den virkelige forløperen for tykktarmskreft er IBS, kolitt, ulcerøs kolitt, lekk tarm syndrom og Crohns sykdom. I stedet for å konsultere med en onkolog etter at du har tykktarmskreft, finne et helhetlig Gastroenterolog før du har tykktarmskreft. Den virkelige kur er forebygging - bytt ut slimhinnene.

AA Starpoli, MD ( starpoli.com )

Identifisere en familie historie å vurdere din risiko, riktig tykktarmskreft screening, spise en høy - fiber diett.

William Chey, MD ( med.umich.edu )

Tre viktige ting å gjøre for å forebygge tykktarmskreft:

 • Personer på gjennomsnittlig risiko for tykktarmskreft bør begynne screening i en alder av 50 år. Det finnes flere forskjellige måter som å screene for kolorektal kreft, men koloskopi er fortsatt gullstandarden for screening.
 • Se opp for faresignaler av kolorektal kreft, inkludert en brå endring i avføringsmønster, uforklarlig rektal blødning, eller vekttap.
 • Søk råd hos en lege hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft eller forstadier polypper. For eksempel, har en første - graders slektning med kolorektal kreft under 60 år øker betydelig en persons risiko for å utvikle tykktarmskreft eller forstadier polypper. Slike personer må begynne colorectal cancer screening med koloskopi før standard anbefaling av starter på 50 år.

Jacqueline Wolf, MD ( drjacquelinewolf.com )

 • Utøve.
 • Hvis overvektige, gå ned i vekt. Det er 50 prosent mer tykktarmskreft hos menn og kvinner som er overvektige.
 • Slutte å røyke. Lang - sikt sigarett eksponering øker risikoen for colonic polypper og tykktarmskreft.