Evb

Hva er vanlige myter om tvangslidelse?

OCD og Hamstring: Ekspertene veie inn

Ekspertene avkrefte de mest trodde usannheter om OCD.

Everyday helse: Hva vanlige myter er knyttet til OCD?

Jeff Szymanski, PhD ( ocfoundation.org )

At tvangsmessig atferd er bare en personlighet innfall at en person har kontroll over og kan bare slutte. Faktisk, hvis en person forsøker å hemme en tvangsmessig atferd, opplever han eller hun alvorlig angst. Det ironiske er at denne strategien (hindre tvangsmessig atferd) er kjernen i den mest effektive behandlingen for OCD, eksponering og responsprevensjon. Imidlertid må det utvises stor forsiktighet for å sikre at denne strategien blir brukt correctively og effektivt.

Jonathan Abramowitz, PhD ( jabramowitz.com )
  • At det ikke kan behandles. Det kan. Medisiner kan hjelpe noen mennesker, men den beste behandling er kognitiv & mdashbehavioral terapi (CBT) ved hjelp av teknikker for eksponering og responsprevensjon.
  • At OCD er en hjernesykdom. Det er ingen biologisk test for OCD (ingen fysisk markør som er blitt pålitelig funnet). Mens OCD sikkert innebærer hjernens prosesser på noen nivå, er det en psykisk lidelse som innebærer tanker, følelser og atferd. Personer med OCD sannsynligvis ikke har noe galt med hjernen.
  • At OCD er "galskap". Personer med OCD kan ofte fungere ganske godt, og skjule sine symptomer. De er ikke psykotisk eller schizofren. De er ikke ute av kontakt med virkeligheten. De er ikke farlig eller skadelig. De er rett og slett lider av et problem som gjør dem engstelig om ting folk flest ikke bekymre seg-og de bruker sløsende strategier for å prøve å håndtere sine bekymringer og frykt.
Steven J. Brodsky, PsyD ( Ocdhotline.com )

Den største myten er at OCD betyr vasking og være ryddig. Denne myten forårsaker tusenvis av mennesker til å gå ubehandlet. En annen myte er at OCD ikke kan behandles eller kureres, men det er ekstremt behandles hvis man får den riktige formen for terapi. Eksponering og responsprevensjon (ERP) er den eneste anbefalte behandling for OCD av den internasjonale OCD Foundation og alle andre psykiske organisasjoner. Folk kan være veldig håpefull om å overvinne selv alvorlig tvangslidelse for godt. Og snakker om å søke hjelp, mange lider unngå terapi fordi de tror de vil bli tvunget til å gjøre noe de er redd for. Ingenting kunne være lenger fra sannheten. ERP er en gradvis form for terapi som fungerer i små steg. Terapeuter og klienter diskutere potensielle neste skritt, og kunden forteller terapeuten hva de føler seg klare til å gjøre. Det kan gå så fort eller så sakte som du ønsker det.

Mange familiemedlemmer enten er for harde med sine OCD slektninger, skjenn og stigmatiserende dem for noe de ikke kan kontrollere, eller er for lett ved å aktivere dem, hjelpe dem gjøre tvangshandlinger, betryggende dem, eller unnta dem fra husarbeid. OCD lider bare søke behandling når de er desperate. Gjerne med terapeutens veiledning, familier trenger å ta en støttende, men firmaet tilnærming med deres relative. De må stoppe aktivering. OCD lidende vil ikke takke dem for å gjøre dette, og kan også bli svært opphisset på grunn av sin lidelse, men det er hvordan de innrømmer at de har et problem og skriv terapi. Endelig, tenker de fleste OCD krever livslang medisinering. I sannhet, fungerer medisiner bare mens du tar den, og vanligvis bare gir delvis lettelse. ERP produserer mer komplett og varig resultat enn medisinering og alle andre former for terapi. Vanligvis tar jeg sikte på å få mine klienter ut av medisiner ved slutten av behandlingen.

Charles H. Elliott, PhD, og Laura L. Smith, PhD ( psychology4people.com )
  • Personer med OCD er gale. Egentlig personer med OCD er vanligvis logisk og rasjonelt i de fleste områder av livet. De absolutt ikke er "gal".
  • OCD er uhelbredelig. Den gode nyheten her er at OCD er svært behandles. Den mest effektive behandlingen er det som kalles eksponering og responsprevensjon (ERP). Medikamenter blir noen ganger også i bruk, men ofte er ikke nødvendig. Videre, hvis det brukes alene, medisiner har en høy tilbakefall.
  • OCD er forårsaket av feil hjernen ledninger og dermed krever medisinering. Igjen er medisinen ikke det første du må prøve med OCD og lidelse har mange årsaker.
  • Dårlige foreldre fører til OCD. Vi kjenner ingen bevis som tyder på at "dårlige foreldre" årsaker OCD. Det har flere årsaker.
  • Personer med OCD lage virkelig gode regnskapsførere. I virkeligheten, mennesker med OCD har ofte problemer med å få ting gjort fordi de bruker så mye av sin tid på å bekymre sine tvangstanker eller utføre sine tvangshandlinger. Regnskapsførere er vanligvis ganske utrolig opptatt.
Jennifer Iverson, MC, LMHC ( jenniferiverson.com )

Som andre psykiske problemer, visse myter om OCD eksisterer. Kanskje den mest skadelige myten er den misforståelse at folk som har OCD er "masete" eller "vanskelig". Sannheten er at mennesker med OCD oppleve en intens nivå av angst som kan være svært ødeleggende. De er ikke velger å vaske hendene 50 ganger om dagen. De er ikke velger å avbryte kveld ved å insistere de må gå hjem for å sjekke komfyren. De er ikke velger å rette bildet på veggen din. I stedet de føler seg drevet til å utføre disse handlingene i et forsøk på å redusere sin angst. Motstå en tvang er ekstremt vanskelig og resultater tvangshandlinger kan føle seg ut av personens kontroll. Den gode nyheten er at OCD er mulig å behandle. Hvis du tror at du eller noen du bryr deg om kan ha OCD, vennligst ikke lide lenger. Kontakt en terapeut eller psykolog og få vurdert og behandlet.

Kenneth Schwarz, PhD ( Dutchesspsychology.com )

Vanlige Myte nr. 1: Alle har litt OCD. Ikke sant. OCD er en ødeleggende tilstand, og de fleste som er litt masete, pent og ryddig er nettopp det masete, pent og ryddig.

Felles Myte nr. 2: For en person med OCD, ved å gjøre det de gjør-kontroll, rengjøring, bakterie forebygging, være samvittighetsfull, han eller hun er å sørge for uønskede tanker er ikke sant. Men, faktisk, prøver å nøytralisere besettelse forsterker bare det faktum at det er noe (den uønskede tanken) å være engstelig om.

Charlotte M. Scott ( custommovesolutions.com )

Mytene rundt OCD er at personen er en hypokonder, at det er alt "i hodet," at det er en sjelden lidelse, eller at det manifesterte ut av en tøff barndom.

Barbara Tako ( clutterclearingchoices.com ))

Jeg tror folk glemmer at OCD kan eksistere på enten ekstreme av ryddighet til hamstring spekteret. Vi er alle lov til å gjøre våre hjem i avslappende og pleie områder som støtter oss. At hjemmet vil se annerledes ut for hver av oss, fordi vi er alle unike, og det er derfor jeg tilbyr en rekke tips i min bok for lesere å velge mellom. Det er ingen "det eneste rette måten" å fjerne rot eller organisere ditt hjem.

Allen H. Weg, EDD ( stressandanxiety.com )

En vanlig myte er at sann representasjon er ganske uvanlig. Faktisk to - har% av befolkningen det på et tidspunkt i livet. Det er noen ganger trodd at lidelsen kommer fra fattige foreldre eller toalett trening. Det er absolutt ingenting som tyder på at dette er sant. Noen mennesker tror at OCD er "forårsaket" av noen traumer. Hvis dette var sant, da de fleste som er traumatiserte bør utvikle OCD, og ​​dette er ikke tilfelle. Nærmere sannheten er en person som er genetisk disponert for OCD kan ha hele symptombilde utløst av en traumatisk hendelse.